Компот в мультиварці
Мультиварка на кухні позбавляє сучасних господинь від безлічі клопоту. Адже досить завантажити цей чудо-горщик один раз і можна забути про ньому, поки сигнал не сповістить про готовність страви. І нехай компот в мультиварці вариться трохи довше, ніж на плиті, але так він нудиться, а не кипить. Смак виходить дуже насиченим і яскравим. І при цьому зберігається набагато більше корисних речовин.
Компот з яблук і слив в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти:
яблука - 6 шт.;
сливи - 400 г;
цукор - 1 мульти ст.;
вода - 2 л.
Приготування
Яблука очистити від серцевини, нарізаємо четвертинками і завантажуємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо сливи цілком. Засипаємо все цукром і заливаємо водою до верхньої позначки. Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на годину. Ну, ось і готовий наш компот з яблук в мультиварці.
Як просто зварити компот з журавлини в мультиварці?
Інгредієнти:
журавлина - 2 мульти ст.;
цукор - 1 мульти ст.;
вода - 2 л.
Приготування
Журавлину перебираємо, видаляючи зіпсовані ягоди, і добре промиваємо. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти і протираємо ягоди ложкою. Утворився сік і макуха відправляємо в каструлю, засипаємо цукром і заливаємо окропом. Всього через півгодини на режимі «Суп» компот з журавлини буде готовий! Цей корисний і смачний напій хороший при авітамінозі та застуді. Він зміцнюємо імунітет і підвищує загальний тонус організму.
Компот з журавлини, апельсинів і лимонів в мультиварці
Інгредієнти:
журавлина - 2 ст.;
апельсин - 05 шт.;
лимон - 05 шт.;
цукор - 300 г;
вода - 2 л
Приготування
Апельсин і лимон нарізаємо шматочками і укладаємо в каструлю. Присипаємо цукром, заливаємо водою і включаємо режим «Суп» на 20 хвилин. Хвилин через 10 додаємо вимиту журавлину і доводимо компот до кипіння. Потім проціджуємо і повертаємо в мультиварку до закінчення програми. Переходимо на «Підігрів» і витримуємо ще 20 хвилин. Цей «вітамінна бомба» відмінно втамовує спрагу, особливо в літню спеку!
Компот з кураги, чорносливу і родзинок в мультиварці
Інгредієнти:
курага - 1 мульти ст.;
чорнослив (без кісточок) - 1 мульти ст.;
родзинки - 05 мульти ст.
Приготування
Сухофрукти промиваємо проточною водою, потім ошпарюємо окропом і знову моєму під холодною. Закладаємо їх каструлю, наливаємо склянку води і вмикаємо на 20 хвилин режим «Пароварка». Після доливаємо окріп до максимального рівня і переходимо на «Підігрів». Витримуємо ще 20 хвилин. Компот з кураги готовий! Пробуємо, якщо треба, додаємо трохи цукру.
Різдвяний узвар з мандаринів в мультиварці
Інгредієнти:
мандарини - 6 шт.;
смородина (заморожена) - 05 мульти ст.;
цукор - 1 мульти ст.;
кориця - 1 паличка;
гвоздика - 5 шт;
горіх мускатний (мелений) - 1 ч. ложка;
мед - 1 ст. ложка.
Приготування
Мандарини прямо зі шкурками розрізаємо на четвертинки і, злегка притискаючи, щоб пустили сік, завантажуємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо смородину (не розморожуємо!). Додаємо спеції і цукор. Заливаємо холодною водою і включаємо режим «Гасіння» на 2 години. Готовий «глінтвейн» проціджуємо, додаємо мед за смаком, заворачиваемся в плед і насолоджуємося під стару добру комедію!
Узвар з шипшини з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
шипшина - 1 мульти ст.;
яблука - 3 шт.;
цукор - 1 мульти ст.
Приготування
Яблука чистимо, нарізаємо часточками. Шипшина промиваємо. Завантажуємо все в мультиварку, присипаємо цукром і заливаємо водою до максимальної позначки. Варимо годину на режимі «Гасіння». Такий узвар з шипшини в мультиварці краще готувати з вечора, щоб він наполягав всю ніч.
Компот з вишні в мультиварці на зиму
Інгредієнти:
вишня - 800 г;
цукор - 300 г;
вода - 1 л.
Приготування
2-х літрову банку ретельно промиваємо, обдаємо окропом і висушуємо. Ягоди перебираємо, миємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк. Коли вони стечуть, вишню пересипаємо в банку.
Налаштовуємо «Мультиповар» на температуру 160 градусів, кип'ятимо воду, додаємо цукор і варимо сироп 5 хвилин. Після заливаємо їм вишню (сироп не повинен доходити 2 пальця до верху банки).
На тому ж режимі знову кип'ятимо воду в мультиварці, ставимо в неї банку з вишневим компотом і стерилізуємо 10 хвилин. Після закатуємо металевою кришкою. А коли узвар охолоне, ховаємо банку в прохолодну і темну комору - до зими.
Компот з яблук і слив в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очистити від серцевини, нарізаємо четвертинками і завантажуємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо сливи цілком. Засипаємо все цукром і заливаємо водою до верхньої позначки. Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на годину. Ну, ось і готовий наш компот з яблук в мультиварці.
Як просто зварити компот з журавлини в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Журавлину перебираємо, видаляючи зіпсовані ягоди, і добре промиваємо. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти і протираємо ягоди ложкою. Утворився сік і макуха відправляємо в каструлю, засипаємо цукром і заливаємо окропом. Всього через півгодини на режимі «Суп» компот з журавлини буде готовий! Цей корисний і смачний напій хороший при авітамінозі та застуді. Він зміцнюємо імунітет і підвищує загальний тонус організму.
Компот з журавлини, апельсинів і лимонів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Апельсин і лимон нарізаємо шматочками і укладаємо в каструлю. Присипаємо цукром, заливаємо водою і включаємо режим «Суп» на 20 хвилин. Хвилин через 10 додаємо вимиту журавлину і доводимо компот до кипіння. Потім проціджуємо і повертаємо в мультиварку до закінчення програми. Переходимо на «Підігрів» і витримуємо ще 20 хвилин. Цей «вітамінна бомба» відмінно втамовує спрагу, особливо в літню спеку!
Компот з кураги, чорносливу і родзинок в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сухофрукти промиваємо проточною водою, потім ошпарюємо окропом і знову моєму під холодною. Закладаємо їх каструлю, наливаємо склянку води і вмикаємо на 20 хвилин режим «Пароварка». Після доливаємо окріп до максимального рівня і переходимо на «Підігрів». Витримуємо ще 20 хвилин. Компот з кураги готовий! Пробуємо, якщо треба, додаємо трохи цукру.
Різдвяний узвар з мандаринів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Мандарини прямо зі шкурками розрізаємо на четвертинки і, злегка притискаючи, щоб пустили сік, завантажуємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо смородину (не розморожуємо!). Додаємо спеції і цукор. Заливаємо холодною водою і включаємо режим «Гасіння» на 2 години. Готовий «глінтвейн» проціджуємо, додаємо мед за смаком, заворачиваемся в плед і насолоджуємося під стару добру комедію!
Узвар з шипшини з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яблука чистимо, нарізаємо часточками. Шипшина промиваємо. Завантажуємо все в мультиварку, присипаємо цукром і заливаємо водою до максимальної позначки. Варимо годину на режимі «Гасіння». Такий узвар з шипшини в мультиварці краще готувати з вечора, щоб він наполягав всю ніч.
Компот з вишні в мультиварці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
2-х літрову банку ретельно промиваємо, обдаємо окропом і висушуємо. Ягоди перебираємо, миємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк. Коли вони стечуть, вишню пересипаємо в банку.
Налаштовуємо «Мультиповар» на температуру 160 градусів, кип'ятимо воду, додаємо цукор і варимо сироп 5 хвилин. Після заливаємо їм вишню (сироп не повинен доходити 2 пальця до верху банки).
На тому ж режимі знову кип'ятимо воду в мультиварці, ставимо в неї банку з вишневим компотом і стерилізуємо 10 хвилин. Після закатуємо металевою кришкою. А коли узвар охолоне, ховаємо банку в прохолодну і темну комору - до зими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з мандаринів
Освіжаючі компоти з цитрусових фруктів - чудова альтернатива магазинним напоїв. І сьогодні мова піде про компотах з мандаринів. Читаємо наші поради і
Компот з кураги
А ви знаєте, що смачні і корисні компоти виходять не тільки зі свіжих або заморожених ягід, але і з сухофруктів? І сьогодні ми розповімо, як зварити
Компот з полуниці
Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна
Узвар з шипшини
Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Компот із сухофруктів в мультиварці
Компот - смачний російський напій. Його можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Варіантів його створення досить багато. Ми ж сьогодні