Компот з мандаринів
Освіжаючі компоти з цитрусових фруктів - ідеальна альтернатива магазинним напоїв. Пропонуємо вам приготувати оригінальний і корисний мандариновий компот. Свіжі фрукти додадуть напою казковий аромат, а також наситять його вітамінами. Він відмінно втамовує спрагу і тонізує весь організм.
Компот з мандаринів
Інгредієнти:
мандарини - 500 г;
вода - 2 л;
цукор - 300 р.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати компот з мандаринів. Мандарини очистити і поділяємо на часточки. Цедру спочатку обдаємо окропом, а потім нарізаємо. Потім в каструлю, наповнену водою, всипаємо цукор, кладемо цедру і варимо цукровий сироп на невеликому вогні. Далі викладаємо мандарини в глибоку миску, заливаємо цукровим сиропом і кип'ятимо. Варимо компот 10 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню, охолодити і проціджуємо напій, розливаємо компот у високі склянки і подаємо на стіл.
Компот з мандаринів і яблук
Інгредієнти:
вода - 3 л;
яблука - 6 шт.;
мандарини - 6 шт.;
цукор - 2 ст.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як варити компот з мандаринів. Ретельно моєму фрукти, з мандаринів знімаємо цедру і розбираємо їх на часточки, видаляючи кісточки і білі волокна. Яблука очищаємо гострим ножем від шкірки, вирізаємо серцевину. Тепер наливаємо у високу каструлю воду, висипаємо в неї цукор і, помішуючи, доводимо сироп до кипіння і повного розчинення цукрових кристаликів. Потім викладаємо в окріп яблука, нарізані тонкими часточками, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо їх 5-7 хвилин. Потім кидаємо в каструлю мандаринові часточки, додаємо вогонь і ще раз доводимо компот до кипіння. Тепер вимикаємо плиту і даємо напою настоятися близько 10 хвилин під закритою кришкою. Після цього розливаємо його по склянках, поклавши в кожен шматочки фруктів, і остуджуємо.
Компот з мандаринів в мультиварці
Інгредієнти:
сухофрукти - 150 г;
мандарини - 3 шт.;
цукор - 05 склянки;
вода - 15 л.
Приготування
У чашу мультиварки кладемо промиті заздалегідь сухофрукти. Мандарини очистити, поділяємо на часточки і відправляємо в каструлю. Потім засипаємо все цукром, наливаємо воду, включаємо прилад і виставляємо режим «Гасіння» приблизно на 1 годину. Після сигналу готовності даємо напою повністю охолонути, після чого перелити в глечик і ставимо на стіл!
Компот з мандаринових шкірок
Інгредієнти:
цукор - 40 г;
мандарин - 1 шт.;
вода - 150 мл;
цедра мандарина - 5 р.
Приготування
Мандарини промиваємо, очищаємо від цедри і поділяємо на часточки. Шкірку шаткуємо тонкою соломкою і ошпарюємо окропом для видалення всієї гіркоти. Далі варимо цукровий сироп, і в кінці варіння додаємо мандаринову цедру. Акуратно знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо. Тепер кладемо часточки мандаринів в склянку і заливаємо їх цукровим сиропом.
Компот з мандаринів на зиму
Інгредієнти:
мандарини - 100 г;
цукор - 60 г;
вода - 250 мл;
вино - 20 мл
Приготування
Мандарини промиваємо і очищаємо від шкірки, видаляють кісточки і плівочки. Потім рівно на 30 секунд опускаємо часточки спочатку в гарячу воду, а потім відразу ж в холодну, після чого розкладаємо їх за заздалегідь підготовленим чистим банкам. Далі переходимо до приготування цукрового сиропу. Для цього виливаємо в каструлю воду і висипаємо туди цукор. Все добре перемішуємо і ставимо приблизно на 15 хвилин варити на плиту, щоб розчинився весь цукор. Готовий сироп знімаємо з вогню й даємо йому трохи охолонути.
Тепер наливаємо у холодний сироп вино і заливаємо отримано рідиною наші мандарини. Потім за допомогою спеціальної кришечки з дірочками зливаємо компот в каструлю і ставимо на плиту. Після того як узвар закипить, розливаємо його по банках і закатуємо кришками.
Шукайте ще цікаві варіанти приготування компотів, тоді радимо зробити напій з айви або брусниці .
Компот з мандаринів
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати компот з мандаринів. Мандарини очистити і поділяємо на часточки. Цедру спочатку обдаємо окропом, а потім нарізаємо. Потім в каструлю, наповнену водою, всипаємо цукор, кладемо цедру і варимо цукровий сироп на невеликому вогні. Далі викладаємо мандарини в глибоку миску, заливаємо цукровим сиропом і кип'ятимо. Варимо компот 10 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню, охолодити і проціджуємо напій, розливаємо компот у високі склянки і подаємо на стіл.
Компот з мандаринів і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як варити компот з мандаринів. Ретельно моєму фрукти, з мандаринів знімаємо цедру і розбираємо їх на часточки, видаляючи кісточки і білі волокна. Яблука очищаємо гострим ножем від шкірки, вирізаємо серцевину. Тепер наливаємо у високу каструлю воду, висипаємо в неї цукор і, помішуючи, доводимо сироп до кипіння і повного розчинення цукрових кристаликів. Потім викладаємо в окріп яблука, нарізані тонкими часточками, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо їх 5-7 хвилин. Потім кидаємо в каструлю мандаринові часточки, додаємо вогонь і ще раз доводимо компот до кипіння. Тепер вимикаємо плиту і даємо напою настоятися близько 10 хвилин під закритою кришкою. Після цього розливаємо його по склянках, поклавши в кожен шматочки фруктів, і остуджуємо.
Компот з мандаринів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки кладемо промиті заздалегідь сухофрукти. Мандарини очистити, поділяємо на часточки і відправляємо в каструлю. Потім засипаємо все цукром, наливаємо воду, включаємо прилад і виставляємо режим «Гасіння» приблизно на 1 годину. Після сигналу готовності даємо напою повністю охолонути, після чого перелити в глечик і ставимо на стіл!
Компот з мандаринових шкірок
Інгредієнти:
Приготування
Мандарини промиваємо, очищаємо від цедри і поділяємо на часточки. Шкірку шаткуємо тонкою соломкою і ошпарюємо окропом для видалення всієї гіркоти. Далі варимо цукровий сироп, і в кінці варіння додаємо мандаринову цедру. Акуратно знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо. Тепер кладемо часточки мандаринів в склянку і заливаємо їх цукровим сиропом.
Компот з мандаринів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Мандарини промиваємо і очищаємо від шкірки, видаляють кісточки і плівочки. Потім рівно на 30 секунд опускаємо часточки спочатку в гарячу воду, а потім відразу ж в холодну, після чого розкладаємо їх за заздалегідь підготовленим чистим банкам. Далі переходимо до приготування цукрового сиропу. Для цього виливаємо в каструлю воду і висипаємо туди цукор. Все добре перемішуємо і ставимо приблизно на 15 хвилин варити на плиту, щоб розчинився весь цукор. Готовий сироп знімаємо з вогню й даємо йому трохи охолонути.
Тепер наливаємо у холодний сироп вино і заливаємо отримано рідиною наші мандарини. Потім за допомогою спеціальної кришечки з дірочками зливаємо компот в каструлю і ставимо на плиту. Після того як узвар закипить, розливаємо його по банках і закатуємо кришками.
Шукайте ще цікаві варіанти приготування компотів, тоді радимо зробити напій з айви або брусниці .
Рекомендуємо добрі рецепти
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Компот з брусниці
Хто з нас не любить компоти - корисний осінньо-зиязикай напій?! Їх варять з яблук, груш, абрикосів. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити
Компот з фруктів
Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Компот в мультиварці
Мультиварка - чудова помічниця сучасної господині. В ній можна готувати все: від супів до пирогів. І сьогодні ми поділимося цікавими варіантами