Компот з брусниці
Брусниця - смачна і корисна лісова ягода. Правда, вона досить рідко використовується в нашому раціоні, а господині для приготування компотів вибирають більш традиційні варіанти - яблука, вишню, черешню, абрикоси, малину, полуницю. Якщо у вас є можливість зварити компот з брусниці, то ні в якому разі не пропустіть таку можливість. Напій вийде не тільки дивним на смак, але і корисним. Адже регулярне вживання брусниці допомагає людям позбутися від анемії, очищає кров, повертає квітучий рум'янець і піднімає настрій.
Інгредієнти:
брусниця - 1 кг;
цукровий пісок - 400 мл;
вода - 2 л;
лимон - 05 шт.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати компот з брусниці. Ягоди перебираємо і засинаємо під саме горлечко в чисту банку. Лимон нарізаємо шматочками і додаємо до брусниці. З води і цукру варимо заздалегідь солодкий сироп. Заливаємо цим сиропом ягоди і пастеризуем банку з компотом 15 хвилин при температурі 85 градусів. Після цього закатуємо прокип'яченими кришками і зберігати напій в темному прохолодному місці.
Компот із зелених яблук і брусниці виходить злегка кислуватим, але дуже смачним. Такий напій відмінно втамовує спрагу і насичує ваш організм безліччю корисних вітамінів.
Інгредієнти:
брусниця - 2 кг;
вода - 4 л;
зелені яблука - 1 кг;
цукровий пісок - 1 кг.
Приготування
Пропонуємо ще один спосіб, як варити компот з брусниці. Отже, беремо стиглі ягоди, гарненько промиваємо їх, очищаємо і даємо повністю обсохнути. Яблука миємо, витираємо і розрізаємо на 8 рівних частин, попередньо вирізаючи середину. В окропі розчиняємо цукровий пісок, кладемо яблука і варимо їх близько 15 хвилин. Після цього акуратно виймаємо часточки з відвару, а замість них висипаємо брусницю. Відварюємо її до тих пір, поки вона не стане прозорою, і теж обережно виймаємо з сиропу. Ось і все, бруснично - яблучний компот практично готовий. У кожну банку кладемо на дно трохи відварених яблук та ягід брусниці, заливаємо компотом і закручуємо кришкою.
Інгредієнти:
брусниця - 2 ст.;
цукровий пісок - 1 ст.;
груші - 5 шт.;
вода - 1 л.
Приготування
Брусницю ретельно промиваємо в чистій воді і акуратно видаляємо всі гілочки. Груші теж гарненько миємо й розрізаємо на невеликі часточки. Після цього вирізаємо акуратно гострим ножем серцевиною і видаляємо насіння. Банки заздалегідь готуємо, стерилізуючи їх в духовій печі або за допомогою водяної пари. У каструлю наливаємо воду, висипаємо груші і брусницю. Нагріваємо на середньому вогні і чекаємо, поки все закипить. Після цього додаємо весь цукор, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Потім зменшуємо полум'я пальника і варимо наш компот приблизно 20 хвилин. По закінченні часу, вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і близько 10 хвилин наполягаємо готовий напій. Далі розливаємо компот по банкам і закриваємо пластиковими кришками.
Інгредієнти:
шипшину - 100 г;
сухофрукти - 300 г;
журавлина - 100 г;
брусниця - 100 г;
цукор - 1 ст.;
вода - 1 л.
Приготування
Сухофрукти і шипшина ретельно промиваємо і кладемо в чашу мультиварки. Зверху насипаємо заморожені ягоди журавлини і брусниці і цукор. Наливаємо в чашу до останньої позначки воду, включаємо режим «Гасіння» і чекаємо приблизно 1 годину. Після звукового сигналу компот з брусниці та журавлини готовий. Напій перелити в глечик, охолоджуємо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
брусниця - 350 г;
чорниця - 300 г;
вода - 25 л;
цукор - 5ст. ложок;
лимонна цедра - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Приготування
У закипілу воду висипаємо цукор, додаємо лимонний сік і терту цедру лимона. Все перемішуємо, викладаємо в сироп промиті ягоди і варимо протягом 5 хвилин на слабенькому вогні. Потім знімаємо каструлю з плити, закриваємо кришкою і залишаємо компот настоюватися.
Перед подачею охолоджуємо напій, розливаємо в склянки і оформляємо скибочками лимона.
Рецепт компоту з брусниці
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати компот з брусниці. Ягоди перебираємо і засинаємо під саме горлечко в чисту банку. Лимон нарізаємо шматочками і додаємо до брусниці. З води і цукру варимо заздалегідь солодкий сироп. Заливаємо цим сиропом ягоди і пастеризуем банку з компотом 15 хвилин при температурі 85 градусів. Після цього закатуємо прокип'яченими кришками і зберігати напій в темному прохолодному місці.
Компот з брусниці та яблук
Компот із зелених яблук і брусниці виходить злегка кислуватим, але дуже смачним. Такий напій відмінно втамовує спрагу і насичує ваш організм безліччю корисних вітамінів.
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо ще один спосіб, як варити компот з брусниці. Отже, беремо стиглі ягоди, гарненько промиваємо їх, очищаємо і даємо повністю обсохнути. Яблука миємо, витираємо і розрізаємо на 8 рівних частин, попередньо вирізаючи середину. В окропі розчиняємо цукровий пісок, кладемо яблука і варимо їх близько 15 хвилин. Після цього акуратно виймаємо часточки з відвару, а замість них висипаємо брусницю. Відварюємо її до тих пір, поки вона не стане прозорою, і теж обережно виймаємо з сиропу. Ось і все, бруснично - яблучний компот практично готовий. У кожну банку кладемо на дно трохи відварених яблук та ягід брусниці, заливаємо компотом і закручуємо кришкою.
Компот з груш і брусниці
Інгредієнти:
Приготування
Брусницю ретельно промиваємо в чистій воді і акуратно видаляємо всі гілочки. Груші теж гарненько миємо й розрізаємо на невеликі часточки. Після цього вирізаємо акуратно гострим ножем серцевиною і видаляємо насіння. Банки заздалегідь готуємо, стерилізуючи їх в духовій печі або за допомогою водяної пари. У каструлю наливаємо воду, висипаємо груші і брусницю. Нагріваємо на середньому вогні і чекаємо, поки все закипить. Після цього додаємо весь цукор, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Потім зменшуємо полум'я пальника і варимо наш компот приблизно 20 хвилин. По закінченні часу, вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і близько 10 хвилин наполягаємо готовий напій. Далі розливаємо компот по банкам і закриваємо пластиковими кришками.
Компот з брусниці в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сухофрукти і шипшина ретельно промиваємо і кладемо в чашу мультиварки. Зверху насипаємо заморожені ягоди журавлини і брусниці і цукор. Наливаємо в чашу до останньої позначки воду, включаємо режим «Гасіння» і чекаємо приблизно 1 годину. Після звукового сигналу компот з брусниці та журавлини готовий. Напій перелити в глечик, охолоджуємо і подаємо до столу.
Компот з брусниці та чорниці
Інгредієнти:
Приготування
У закипілу воду висипаємо цукор, додаємо лимонний сік і терту цедру лимона. Все перемішуємо, викладаємо в сироп промиті ягоди і варимо протягом 5 хвилин на слабенькому вогні. Потім знімаємо каструлю з плити, закриваємо кришкою і залишаємо компот настоюватися.
Перед подачею охолоджуємо напій, розливаємо в склянки і оформляємо скибочками лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.
Компот з журавлини
Вам напевно відомо, що така корисна ягода, як журавлина, хороша не тільки в пирогах і соусах, але і в компоті. Можна приготувати напій із чистої
Компот з мандаринів
Освіжаючі компоти з цитрусових фруктів - чудова альтернатива магазинним напоїв. І сьогодні мова піде про компотах з мандаринів. Читаємо наші поради і
Компот з фруктів
Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
Компот з чорниць
Чорниця - смачна лісова ягода. З неї готують варення, джеми, додають у випічку. І сьогодні ми детально розповімо, як зварити з неї дивовижний компот