Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з журавлини

Компот з журавлини

13-03-2015, 09:24
1 183
Компот з журавлини
Маленька червона ягода журавлина є справжнім джерелом вітамінів і мікроелементів. Лікарі і дієтологи називають її суперпродукт, який допомагає не тільки зміцнити організм, але і є прекрасним союзником в боротьбі з такими хворобами як гіпертонія, цукровий діабет, цистит, ревматизм і багатьма іншими.

В ній містяться мікро - і макроелементи, антиоксиданти, вітаміни і органічні кислоти роблять її одним з основних антиракових продуктів, а також скорочують рівень «шкідливого» холестерину в організмі.

Журавлина гарна ще й тим, що її можна вживати свіжої та замороженої, варити з неї компоти, варення, киселі, морси, а також додавати її в салати і кондитерські вироби. Лікувальні властивості журавлина широко використовуються і в косметичних цілях.

Компот з журавлини - рецепт



Все ж найчастіше з журавлини варять компоти, які чудово втамовують спрагу і зберігають всі корисні властивості ягід.

Інгредієнти:


  • журавлина - 1 склянка;

  • цукор - 05 склянки;

  • вода - 1 л.



  • Приготування

    Ягоди журавлини промийте і розімніть. Потім за допомогою марлі, складеної в кілька разів, відіжміть сік з журавлини. Вичавки відправте в каструлю, додайте гарячої води, закип'ятіть і процідіть. Після цього, в проціджену рідину додайте цукор, сік, віджатий з журавлини, і остудіть готовий напій. Компот з журавлини чудово поєднується з будь-якими пирогами, особливо з яблучними.

    Компот з журавлини і яблук



    Хоча журавлина сама по собі хороша для приготування компотів, дуже часто її поєднують з іншими ягодами або фруктами. Нижче ми розповімо, як зварити компот з журавлини і яблук.

    Інгредієнти:


  • яблука - 3-4 шт.;

  • свіжа журавлина - 3/4 чашки;

  • цукор - 1/2 склянки.



  • Приготування

    Перед тим, як варити компот з журавлини, промийте ягоди і яблука. Яблука очистіть від шкіри і серцевини, і розділіть кожну приблизно на 6-8 шматочків. Воду закип'ятити і додати цукор, потім зменшіть вогонь і киньте в слабо киплячий сироп журавлину, а потім і яблука.

    Компот потрібно варити не більше 15 хвилин, орієнтуйтеся на яблука - вони повинні стати м'якими. Зніміть компот з вогню і остудіть. Налити в глечик і пригощайте близьких, на власний розсуд - з фруктами або без. Залишки компоту відправте в холодильник.

    Компот з журавлини і брусниці



    Тим, хто бажає отримати більше вітамінів, і побалувати себе і своїх близьких незвичайним напоєм, ми розповімо, як приготувати компот з журавлини, брусниці і яблук.

    Інгредієнти:


  • журавлина - 1 склянка;

  • брусниця - 1 ст.;

  • яблуко - 8 шт.;

  • сушена м'ята - 1 ст. ложка;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • вода - 25 л.



  • Приготування

    Ягоди промийте і в блендері зробіть з них пюре. При необхідності додайте води. Яблука очистіть від шкірки і поріжте часточками, після чого разом з м'ятою покладіть в холодну воду і закип'ятити, потім підсолодіть сироп 3 столовими ложками цукру.

    Процідіть отриманий яблучний сироп і перемішайте його з пюре з ягід. Потім додайте ще кілька ложок цукру, але можна і більше, залежить від того, наскільки солодкий напій ви хочете отримати, і знову процідіть. Перелийте компот в графин і насолоджуйтеся.

    Компот із замороженої журавлини



    Крім свіжоприготовлених компотів, з журавлини можна робити чудові заготовки на зиму, які в найхолодніші дні подарують відчуття тепла і забезпечать організм настільки необхідними вітамінами.

    Інгредієнти:


  • журавлина заморожена - 1 кг;

  • цукор - 600 г;
  • Компот з журавлини

  • вода - 400 мл



  • Приготування

    Журавлину промиваємо, перебираємо і видаляємо всі зіпсовані ягоди, а потім щільно укладаємо в чисті, сухі банки, але не утрамбовуємо. Воду слід закип'ятити, додати до нього цукор і доведіть до кипіння. Получившимся цукровим сиропом залити ягоди в банках, накрити стерилізованими кришками і помістити в ємність для стерилізації з гарячою водою.

    Стерилізуйте банки протягом 10-15 хвилин при 90 градусах, потім загорніть, і, перевернувши їх кришкою вниз, закутайте і поставте остигати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлина на зиму
    Журавлина на зиму
    Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали
    Варення з журавлини з яблуками
    Варення з журавлини з яблуками
    Заготовки на зиму, звичайно ж, справа клопітна, але як приємно в холодну пору року відкрити баночку корисного ласощі до чаю. І сьогодні ми поділимося
    Варення з журавлини - рецепт
    Варення з журавлини - рецепт
    Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Кисіль з журавлини - рецепт
    Порадувати і наситити свій організм вітамінними напоями з журавлини можна в будь-який час року. У цій статті ми навчимося готувати журавлинні киселі,
    Компот з брусниці
    Компот з брусниці
    Хто з нас не любить компоти - корисний осінньо-зиязикай напій?! Їх варять з яблук, груш, абрикосів. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити