Компот з чорниць
Чорниця - одна з найулюбленіших лісових ягід. В кулінарії вона знайшла дуже широке застосування - варення, джеми, кекси та інші солодощі користуються величезною популярністю. Через корисних властивостей чорниці називають не простий ягодою, а природними ліками. Вона застосовується і в народній, і в традиційній медицині. Ну а ми сьогодні розповімо вам декілька рецептів приготування компотів з чорниці.
Рецепт компоту з чорниці
Інгредієнти:
чорниця - 700 г;
цукор - 400 г;
вода - 1 л.
Приготування
Ягоди очищають від домішок, видаляємо м'яті та пошкоджені. Ретельно промиваємо кілька разів і висипаємо на друшляк, даємо воді стекти. Ягоди висипаємо в киплячу воду, доводимо до кипіння, робимо менше вогонь, додаємо цукор. Варимо ще 25 хвилин, знімаємо з вогню, охолоджуємо, додаємо за смаком лимонну кислоту. Якщо плануємо такий компот залишити на зиму, то вимиті ягоди кладемо в чисті банки, заливаємо злегка охолодженим сиропом, готуємо який виходячи з пропорції на 1 л води 05 кг цукру, стерилізуємо банки з компотом в киплячій воді 5 хвилин.
Компот з чорниць і яблук
Інгредієнти:
яблука - 200 г;
чорниця - 200 г;
цукровий пісок - 220 г;
кислота лимонна - 1 г;
вода 1 л.
Приготування
Чорницю перебираємо, яблука очищаємо від шкірки, видаляємо насінну коробку, нарізаємо часточками. Інгредієнти складаємо в емальовану каструлю, заливаємо гарячою водою, доводимо до кипіння, охолоджуємо і компот з яблук і чорниці готовий.
Компот з чорниць і смородини
Інгредієнти для приготування 3-х літрової банки компоту.
Інгредієнти:
смородина червона і біла;
чорниця;
агрус;
цукор 15 склянки.
Приготування
У простерилизованную банку накладаємо ягоди смородини, чорниці та агрусу. Всі ягоди повинні займати приблизно 1/6 банки. Тепер робимо сироп, на одну банку приблизно 25 літра води. Доводимо воду до кипіння, засипаємо в неї цукор, і чекаємо, поки сироп закипить. Потім заливаємо їм ягоди в банках до самого горлечка, нехай навіть трохи виллється (краще заливати черпаком, щоб банка не лопнула від гарячого). Закочує банки і поставити догори дном, перевіряємо, щоб вони не протекли і залишаємо на ніч, поки не розчиниться цукор. Компот готовий.
Компот з чорниці та ожини
Інгредієнти:
чорниця - 300 г;
ожина - 200 г;
цукор - 150 г;
вода - 1 л.
Приготування
Висипаємо В каструлю цукор, виливаємо воду, доводимо до кипіння. Ягоди викладаємо в каструлю з киплячим сиропом. Варимо на слабкому вогні три хвилини.
Приготуємо компот з чорниць для дитини. Для цього на дволітрову ємність беремо 300 г ягід, ретельно їх промиваємо проточною водою і закладаємо в киплячу воду. Варимо близько 20 хвилин, додаємо цукор можна замінити медом. Готовий компот підтримуємо в теплі протягом години, щоб він настоявся.
Компот з чорниць в мультиварці
Інгредієнти:
вода - 25 літра;
чорниця - 2 склянки;
цукор - 4 склянки.
Приготування
Складаємо промиті ягоди в чашу мультиварки, додаємо воду до максимальної позначки, кладемо цукор і розмішуємо. Готуємо в режимі «Гасіння» або «Варка на пару» двадцять п'ять хвилин. Додаємо трохи кип'яченої води і залишаємо в режимі «Підігрів» на десять хвилин, даємо настоятися протягом години. Смачний вітамінний компот готовий.
Компот з чорниці та брусниці
Інгредієнти:
брусниця - 350 г;
чорниця - 350 г;
цедра лимона терта - 1 ч. ложка;
цукор - 4 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
вода - 6 склянок.
Приготування
Воду доводимо до кипіння, додаємо цедру лимона, цукор, лимонний сік, ставимо на слабкий вогонь і кип'ятимо 5 хвилин. У киплячий сироп додаємо брусницю і чорницю, проварюємо 7 хвилин, потім охолоджуємо. При подачі компот розливаємо в склянки і оформляємо невеликими шматочками лимона.
Рецепт компоту з чорниці
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди очищають від домішок, видаляємо м'яті та пошкоджені. Ретельно промиваємо кілька разів і висипаємо на друшляк, даємо воді стекти. Ягоди висипаємо в киплячу воду, доводимо до кипіння, робимо менше вогонь, додаємо цукор. Варимо ще 25 хвилин, знімаємо з вогню, охолоджуємо, додаємо за смаком лимонну кислоту. Якщо плануємо такий компот залишити на зиму, то вимиті ягоди кладемо в чисті банки, заливаємо злегка охолодженим сиропом, готуємо який виходячи з пропорції на 1 л води 05 кг цукру, стерилізуємо банки з компотом в киплячій воді 5 хвилин.
Компот з чорниць і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Чорницю перебираємо, яблука очищаємо від шкірки, видаляємо насінну коробку, нарізаємо часточками. Інгредієнти складаємо в емальовану каструлю, заливаємо гарячою водою, доводимо до кипіння, охолоджуємо і компот з яблук і чорниці готовий.
Компот з чорниць і смородини
Інгредієнти для приготування 3-х літрової банки компоту.
Інгредієнти:
Приготування
У простерилизованную банку накладаємо ягоди смородини, чорниці та агрусу. Всі ягоди повинні займати приблизно 1/6 банки. Тепер робимо сироп, на одну банку приблизно 25 літра води. Доводимо воду до кипіння, засипаємо в неї цукор, і чекаємо, поки сироп закипить. Потім заливаємо їм ягоди в банках до самого горлечка, нехай навіть трохи виллється (краще заливати черпаком, щоб банка не лопнула від гарячого). Закочує банки і поставити догори дном, перевіряємо, щоб вони не протекли і залишаємо на ніч, поки не розчиниться цукор. Компот готовий.
Компот з чорниці та ожини
Інгредієнти:
Приготування
Висипаємо В каструлю цукор, виливаємо воду, доводимо до кипіння. Ягоди викладаємо в каструлю з киплячим сиропом. Варимо на слабкому вогні три хвилини.
Приготуємо компот з чорниць для дитини. Для цього на дволітрову ємність беремо 300 г ягід, ретельно їх промиваємо проточною водою і закладаємо в киплячу воду. Варимо близько 20 хвилин, додаємо цукор можна замінити медом. Готовий компот підтримуємо в теплі протягом години, щоб він настоявся.
Компот з чорниць в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Складаємо промиті ягоди в чашу мультиварки, додаємо воду до максимальної позначки, кладемо цукор і розмішуємо. Готуємо в режимі «Гасіння» або «Варка на пару» двадцять п'ять хвилин. Додаємо трохи кип'яченої води і залишаємо в режимі «Підігрів» на десять хвилин, даємо настоятися протягом години. Смачний вітамінний компот готовий.
Компот з чорниці та брусниці
Інгредієнти:
Приготування
Воду доводимо до кипіння, додаємо цедру лимона, цукор, лимонний сік, ставимо на слабкий вогонь і кип'ятимо 5 хвилин. У киплячий сироп додаємо брусницю і чорницю, проварюємо 7 хвилин, потім охолоджуємо. При подачі компот розливаємо в склянки і оформляємо невеликими шматочками лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Компот з брусниці
Хто з нас не любить компоти - корисний осінньо-зиязикай напій?! Їх варять з яблук, груш, абрикосів. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити
Компот з фруктів
Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо