Вернуться назад Распечатать

Компот з фруктів

Компот з фруктів
Жоден магазинний напій не зрівняється з ароматним домашнім компотом. Зараз ми вам розповімо, як варити смачний компот з фруктів.

Фруктово-ягідний компот


Інгредієнти:

  • яблука - 300 г;

  • груші - 200 г;

  • свіжі ягоди - 300 г;

  • цукор - 100 г;

  • вода - 3 л.


  • Приготування
    Спочатку готуємо сироп - вливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Додаємо яблука і груші, очищені від серцевини і нарізані часточками, на середньому вогні варимо 15 хвилин. Після цього додаємо ягоди і продовжуємо варити ще хвилин 5. Тепер вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо компоту настоятися. Подавати його можна разом з шматочками ягід та фруктів, а можна попередньо процідити.

    Рецепт компоту із свіжих фруктів


    Інгредієнти:

  • яблука - 6 шт.;

  • груші - 2 шт.;

  • вишня - 1 стакан;

  • лимон - половинка;

  • цукор - за смаком;

  • вода - 25 л.


  • Приготування
    Яблука та груші очистити від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо їх на 6 частин. Вишню моєму і видаляємо кісточки. Складаємо фрукти в каструлю, вливаємо сік, видавлений з половинки лимона, воду, додаємо цукор за смаком. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 7 після закипання. Подаємо в охолодженому вигляді.

    Компот із заморожених фруктів в мультиварці


    Інгредієнти:

  • суміш заморожених фруктів і ягід (вишня, малина, чорна смородина, слива) - 300 г;

  • вода - 25 л;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Заморожені ягоди та фрукти обполіскуємо теплою водою і складаємо в каструлю мультиварки. Вливаємо воду, додаємо цукор за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і час приготування 1 годину 10 хвилин. Після закінчення даного режиму кришку мультиварки не відкриваємо, а даємо компоту із заморожених ягід настоятися хвилин 30.

    Фруктовий компот з динею


    Інгредієнти:

  • груша - 1 шт.;

  • персик - 1 шт.;

  • фініки - 100 г;

  • диня - 300 г;

  • лимон - половинка;

  • цукор - 130 г;

  • кориця - паличка;

  • кардамон (зернятка) - 3 шт.;

  • Компот з фруктів

  • вода - 25 л.


  • Приготування
    Грушу очистити від серцевини, в персику видаляємо кісточку, диню очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо кубиками фрукти. Видавлюємо сік з лимона. Воду доводимо до кипіння, додаємо фініки, цукор, цедру лимона, прянощі. Варимо близько 2 хвилин на невеликому вогні. Викладаємо підготовлені фрукти і варимо ще хвилини 3. У самому кінці варіння вливаємо сік лимона і вимикаємо вогонь. Каструлю з компотом з дині накриваємо кришкою і залишаємо, поки напій не охолоне. Перед подачею до столу його бажано процідити.