Жоден магазинний напій не зрівняється з ароматним домашнім компотом. Зараз ми вам розповімо, як варити смачний компот з фруктів.
Фруктово-ягідний компот
Інгредієнти: яблука - 300 г; груші - 200 г; свіжі ягоди - 300 г; цукор - 100 г; вода - 3 л. Приготування Спочатку готуємо сироп - вливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Додаємо яблука і груші, очищені від серцевини і нарізані часточками, на середньому вогні варимо 15 хвилин. Після цього додаємо ягоди і продовжуємо варити ще хвилин 5. Тепер вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо компоту настоятися. Подавати його можна разом з шматочками ягід та фруктів, а можна попередньо процідити.
Рецепт компоту із свіжих фруктів
Інгредієнти: яблука - 6 шт.; груші - 2 шт.; вишня - 1 стакан; лимон - половинка; цукор - за смаком; вода - 25 л. Приготування Яблука та груші очистити від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо їх на 6 частин. Вишню моєму і видаляємо кісточки. Складаємо фрукти в каструлю, вливаємо сік, видавлений з половинки лимона, воду, додаємо цукор за смаком. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 7 після закипання. Подаємо в охолодженому вигляді.
Компот із заморожених фруктів в мультиварці
Інгредієнти: суміш заморожених фруктів і ягід (вишня, малина, чорна смородина, слива) - 300 г; вода - 25 л; цукор - за смаком. Приготування Заморожені ягоди та фрукти обполіскуємо теплою водою і складаємо в каструлю мультиварки. Вливаємо воду, додаємо цукор за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і час приготування 1 годину 10 хвилин. Після закінчення даного режиму кришку мультиварки не відкриваємо, а даємо компоту із заморожених ягід настоятися хвилин 30.
Фруктовий компот з динею
Інгредієнти: груша - 1 шт.; персик - 1 шт.; фініки - 100 г; диня - 300 г; лимон - половинка; цукор - 130 г; кориця - паличка; кардамон (зернятка) - 3 шт.; вода - 25 л. Приготування Грушу очистити від серцевини, в персику видаляємо кісточку, диню очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо кубиками фрукти. Видавлюємо сік з лимона. Воду доводимо до кипіння, додаємо фініки, цукор, цедру лимона, прянощі. Варимо близько 2 хвилин на невеликому вогні. Викладаємо підготовлені фрукти і варимо ще хвилини 3. У самому кінці варіння вливаємо сік лимона і вимикаємо вогонь. Каструлю з компотом з дині накриваємо кришкою і залишаємо, поки напій не охолоне. Перед подачею до столу його бажано процідити.