Консервовані абрикоси
Як приємно холодною сніжною зимою дістати баночку з консервованими сонячними абрикосами і згадати про літо, насолоджуючись їх смаком. Але як їх законсервувати і що можна ще зробити на зиму з абрикосами крім варення?
Компот з абрикосів з медом
Як зберегти абрикоси цілими на зиму? Закрутити з них компот, та не простий, а з медом. Ось як це робиться:
Інгредієнти:
абрикоси - 3 кг;
мед - 750 г;
вода - 2 л.
Приготування
Стиглі, але міцні абрикоси промиваємо і укладаємо в банки. Воду змішуємо з медом, кип'ятимо і заливаємо сиропом абрикоси. Даємо абрикосам охолонути і щільно закриваємо банки. Далі банки стерилізуємо. При цьому трилітрові банки повинні покипіти 10 хвилин, дволітрові - 8 хвилин.
Абрикоси консервовані у власному соку
Якщо любите є абрикос за абрикосом, але відмовляєте собі в цьому, тому що консервовані абрикоси дуже солодкі, а ви стежите за фігурою, то спробуйте приготувати їх без цукру. Запитайте, як консервувати абрикоси без цукру, сироп ж несолодким не буває? Та просто у нас консервований абрикос буде купатися у власному соку, а йому цукор зовсім не потрібен.
Переберемо абрикоси, відібравши щільні і свіжі. Вимиємо їх в холодній воді і, розрізавши навпіл, видалимо кісточки. Половинки абрикосів укладаємо в широку каструлю і заливаємо водою, з розрахунку 1/2 склянки води на 1 кг абрикосів. Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні, поки плоди не будуть закриті соком. Далі викладаємо абрикоси з соком в простерилізовані банки так, щоб вони були заповнені по плічка. Тепер банки стерилізуємо, для літрових буде потрібно 15 хвилин, для півлітрових - 10 хвилин. Після банки відразу ж закриваємо.
Компот з абрикосів з вином
Якщо звичайний компот вам приївся, а попередній рецепт не до смаку, тому що абрикос має бути все-таки солодким, спробуйте заготовку з вином, ну і з цукром. Алкоголь додасть компоту приємний аромат і смак, а вам подарує славу досвідченого кулінара.
Інгредієнти:
абрикоси - 600 г;
цукор - 300 г;
лимонна кислота - 10 г;
вино (будь-який) - 50 р.
Приготування
Моєму абрикоси, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Далі висипаємо в каструлю цукор, заливаємо гарячою водою і розмішуємо до повного розчинення крупинок. У сироп кладемо половинки абрикосів, додаємо лимонну кислоту і доводимо до кипіння. Після виливаємо вино і розливаємо компот по стерилізованим банкам. Банки закриваємо і залишаємо до повного охолодження.
Чатні з абрикосів
Абрикоси хороші і для приготування соусу, наприклад, такого як чатні.
Інгредієнти:
половинки абрикосів - 830 г;
цибуля - 140 г;
цукор - 300 г;
оцет (бальзамічний або яблучний) - 300 г;
родзинки - 160 г;
часник - 3 зубчики;
кориця - 1/3 палички;
гвоздика - 10 бутонів;
запашний перець - 5 горошин;
перець чилі - 2 стручки;
імбир свіжий - 25 г;
морська сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Цибулю і абрикоси нарізаємо часточками, часник подрібнюємо або тиснемо через прес. Імбир і перець дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти, викладаємо в каструлю і доводимо до кипіння на середньому вогні. Кип'ятимо 10 хвилин, а після вогонь зменшуємо і уварюємо до потрібної нам густоти. Готовий соус охолодити і розкладаємо по банках. Зберігається чатні на холоді.
Кетчуп з абрикосів і яблук
Якщо слово «чатні» вас злегка лякає, спробуйте приготувати соус під звичною назвою «кетчуп». З яблук і абрикосів. Чому б і ні?
Інгредієнти:
абрикоси - 500 г;
яблука - 1 кг;
цибуля - 500 г;
часник - 2 зубчики;
цукор -700 р;
сіль - 1 ч. ложка;
мелений перець -1 ч. ложка;
оцет - 400 мл;
імбир - за смаком.
Приготування
Фрукти миємо, очищаємо від шкірки і кісточок. Часник пропускаємо через прес, цибулю дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти в повному обсязі, крім оцту - його треба взяти половину. Варимо все на малому вогні, постійно помішуючи. Коли суміш загусне, додаємо решту оцет, варимо ще трохи до потрібної консистенції. Далі кетчуп розливаємо гарячим по банкам і закатуємо.
Компот з абрикосів з медом
Як зберегти абрикоси цілими на зиму? Закрутити з них компот, та не простий, а з медом. Ось як це робиться:
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі, але міцні абрикоси промиваємо і укладаємо в банки. Воду змішуємо з медом, кип'ятимо і заливаємо сиропом абрикоси. Даємо абрикосам охолонути і щільно закриваємо банки. Далі банки стерилізуємо. При цьому трилітрові банки повинні покипіти 10 хвилин, дволітрові - 8 хвилин.
Абрикоси консервовані у власному соку
Якщо любите є абрикос за абрикосом, але відмовляєте собі в цьому, тому що консервовані абрикоси дуже солодкі, а ви стежите за фігурою, то спробуйте приготувати їх без цукру. Запитайте, як консервувати абрикоси без цукру, сироп ж несолодким не буває? Та просто у нас консервований абрикос буде купатися у власному соку, а йому цукор зовсім не потрібен.
Переберемо абрикоси, відібравши щільні і свіжі. Вимиємо їх в холодній воді і, розрізавши навпіл, видалимо кісточки. Половинки абрикосів укладаємо в широку каструлю і заливаємо водою, з розрахунку 1/2 склянки води на 1 кг абрикосів. Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні, поки плоди не будуть закриті соком. Далі викладаємо абрикоси з соком в простерилізовані банки так, щоб вони були заповнені по плічка. Тепер банки стерилізуємо, для літрових буде потрібно 15 хвилин, для півлітрових - 10 хвилин. Після банки відразу ж закриваємо.
Компот з абрикосів з вином
Якщо звичайний компот вам приївся, а попередній рецепт не до смаку, тому що абрикос має бути все-таки солодким, спробуйте заготовку з вином, ну і з цукром. Алкоголь додасть компоту приємний аромат і смак, а вам подарує славу досвідченого кулінара.
Інгредієнти:
Приготування
Моєму абрикоси, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Далі висипаємо в каструлю цукор, заливаємо гарячою водою і розмішуємо до повного розчинення крупинок. У сироп кладемо половинки абрикосів, додаємо лимонну кислоту і доводимо до кипіння. Після виливаємо вино і розливаємо компот по стерилізованим банкам. Банки закриваємо і залишаємо до повного охолодження.
Чатні з абрикосів
Абрикоси хороші і для приготування соусу, наприклад, такого як чатні.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і абрикоси нарізаємо часточками, часник подрібнюємо або тиснемо через прес. Імбир і перець дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти, викладаємо в каструлю і доводимо до кипіння на середньому вогні. Кип'ятимо 10 хвилин, а після вогонь зменшуємо і уварюємо до потрібної нам густоти. Готовий соус охолодити і розкладаємо по банках. Зберігається чатні на холоді.
Кетчуп з абрикосів і яблук
Якщо слово «чатні» вас злегка лякає, спробуйте приготувати соус під звичною назвою «кетчуп». З яблук і абрикосів. Чому б і ні?
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти миємо, очищаємо від шкірки і кісточок. Часник пропускаємо через прес, цибулю дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти в повному обсязі, крім оцту - його треба взяти половину. Варимо все на малому вогні, постійно помішуючи. Коли суміш загусне, додаємо решту оцет, варимо ще трохи до потрібної консистенції. Далі кетчуп розливаємо гарячим по банкам і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з абрикосів
Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак
Компот з абрикосів
Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з малини на зиму
Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
Варення з абрикосів
Багатьом господиням воліють варити варення з абрикосів, тому що воно є надзвичайно смачним і в той же час не вимагає великих витрат на купівлю