Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з абрикосів

Варення з абрикосів

16-03-2015, 12:20
1 401
Варення з абрикосів
Абрикосове варення може перетворити звичайне щоденне чаювання в справжнє свято, так як варення з абрикосів люблять і дорослі, і діти. І приготувати цей солодкий десерт досить легко. Існує безліч різних рецептів приготування абрикосового варення, в яких крім абрикосів використовуються, та інші інгредієнти. У цій статті ви знайдете найсмачніші і нескладні рецепти, як варити варення з абрикосів.

  • Рецепт класичного абрикосового варення. Для приготування варення знадобляться 2 кілограми абрикосів , 1 кілограм цукру і 1/2 склянки води . Абрикоси необхідно помити і просушити. Для варення слід вибирати трохи недоспелие абрикоси, щоб вони не надто розварювалися при варінні. Перед тим, як варити абрикосове варення з плодів слід видалити кісточки. Це досить копітка справа, але варення без кісточок набагато смачніше. Після цього абрикоси необхідно викласти у велику каструлю, насипати цукор, залити водою і поставити на середній вогонь. Варення слід кип'ятити протягом 20 хвилин, помішуючи ложкою, щоб воно не пригоріло. Через 20 хвилин необхідно зняти каструлю з вогню і охолодити. Коли варення охолоне, його слід знову поставити на вогонь і кип'ятити ще 15-20 хвилин. Цю процедуру потрібно повторити 3 рази, тоді варення буде більш густим, а його смак - насиченим. Після цього варення можна закочувати. Банки необхідно підготувати заздалегідь - ретельно помити і стерилізувати. Абрикосове варення слід розливати по банках гарячим, а закатані банки ставити догори дном для охолодження. Зберігати варення з абрикосів переважно в холодному місці.

  • Абрикосове варення «П'ятихвилинка». Для приготування варення «П'ятихвилинка» з абрикосів, необхідно взяти тільки абрикоси і цукор . Як і в попередньому рецепті, абрикоси промити, відокремити від них кісточки і покласти в каструлю. Зверху абрикоси слід засипати цукром і залишити до тих пір, поки абрикоси не пустять сік. Після цього каструлю поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 15 хвилин . Через 15 хвилин гаряче абрикосове варення можна закочувати.

  • Варення з абрикосів для гурманів. Абрикосове варення стає приголомшливо смачним, якщо в абрикоси додати ядра з кісточок . Добування ядерець з абрикосових кісточок тривалий процес, оскільки кісточки тверді і розбиваються тільки дуже важкими предметами. У абрикосі необхідно зробити надріз, дістати через нього кісточку, витягнути з неї ядро і помістити ядро назад у абрикос. Цей рецепт абрикосового варення з ядрами має ще одну назву - Королівське. Варити таке варення можна будь-яким зручним способом.


  • Маленькі секрети приготування смачного абрикосового варення:

  • ніколи не слід лінуватися діставати з кісточки абрикосів. Існують рецепти варення з абрикосів з кісточками, але таке варення неможливо використовувати в якості начинки для пирогів. Абрикосове варення з кісточками, також, не завжди можна поставити на стіл для гостей;

  • Варення з абрикосів

  • якщо ядра абрикосових кісточок несмачні, то їх можна замінити іншим компонентом. Приміром, великою популярністю серед любителів варення користується абрикосове варення з волоськими горіхами або мигдалем. Горіх, подібно ядерцю, слід поміщати всередину абрикоса. Варення з абрикосів з мигдалем або ядрами волоських горіхів є не тільки надзвичайно смачним, але і корисним;

  • якщо при приготуванні абрикосового варення з плодів зняти шкірку, варення вийде більш м'яким і однорідним. Якщо таке варення прокип'ятити 30-40 хвилин і ретельно перемішати, то воно буде нагадувати по консистенції джем.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з персиків
    Варення з персиків
    Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Самогон з абрикосів
    Самогон з абрикосів
    Самогон з абрикосів - при його правильно приготуванні дуже приємний алкогольний напій. В технології його створення при наявності самогонного апарата
    Полуничне варення в мультиварці
    Полуничне варення в мультиварці
    Чого тільки не можна приготувати за допомогою мультиварки, на цей раз ми будемо вчитися варити даний варення за допомогою цього універсального