Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Самогон з абрикосів

Самогон з абрикосів

15-03-2015, 18:16
2 762
Самогон з абрикосів
Абрикосовий самогон, при його правильному приготуванні - дуже приємний алкогольний напій, а в технології його одержання немає нічого складного, при наявності самого апарату, звичайно. І якщо ваша бабуся в часи загальної боротьби із зеленим змієм дбайливо приховала його десь на горищі - саме час дістати і, нарешті, освоїти. А для самогону підійдуть будь-які, навіть перестиглі і биті абрикоси - все одно їх доведеться нещадно тиснути.

Рецепт абрикосового самогону


Інгредієнти:

  • абрикоси - 10 кг;

  • цукор - 10 кг;

  • дріжджі - 100 г;

  • вода - 3 л.


  • Приготування
    Абрикоси ретельно промиваємо під холодною проточною водою і обов'язково видаляємо кісточки. Після стиглі плоди потрібно розім'яти в однорідну кашку - можна руками, блендером або за допомогою м'ясорубки. Щоб швидше розчинився цукор, заливаємо його гарячою водою, після чекаємо, поки він охолоне до кімнатної температури.
    Дріжджі для браги повинні бути тільки спиртові (не плутати з хлібопекарськими!). Розводимо їх окремо в теплій воді і додаємо до абрикосовому пюре, як і цукровий сироп. Укативаем емальовану каструлю з брагою чистими ганчірками і залишаємо в теплому, темному місці приблизно на місяць - це залежить від температури в приміщенні і від якості дріжджів. Перед тим, як залити брагу в самогонний апарат, проціджуємо її крізь марлю. Бажано прогнати самогон через апарат кілька разів. Серед знавців абрикосового самогону особливо цінується «купаж» другої і третьої перегонки. І після очищення від сивушних масел ми отримаємо м'який, ароматний і в міру міцний напій.

    Як приготувати самогон з абрикосового варення?


    Звичайно, переводити відмінне варення на самогон - не у кожного на це рука підніметься. Але якщо воно вже зіпсувався, цвіле або забродило - це єдиний спосіб врятувати колись цінний продукт.
    Самогон з абрикосів

    Інгредієнти:


  • варення абрикосове - 6 л;

  • дріжджі - 300 г;

  • вода - 30 л.


  • Приготування
    У теплій воді розводимо забродившее абрикосове варення . Окремо готуємо дріжджову закваску і також додаємо в каструлю. Для збільшення кінцевого виходу самогону можна додатково всипати 3 кг цукру і розмішати до повного його розчинення. Брагу накриваємо і залишаємо на 5 днів у теплому темному місці. Після її переганяємо і очищаємо звичайним способом. З цієї кількості варення має вийти 6 л самогону, а з додатковим цукром - 9 л. Такий самогон з варення особливо хороший для виготовлення домашніх настоянок і лікерів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Брага з варення
    Брага з варення
    Брага - алкогольний напій, відомий ще з давнини. Тоді її готували з березового або кленового соків. Давайте з вами розглянемо прості рецепти її
    Самогон з варення
    Самогон з варення
    Самогон - це найпопулярніший алкогольний напій в нашій країні, приготований в домашніх умовах. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися секретами
    Рецепт самогону з цукру
    Рецепт самогону з цукру
    Самогон - це алкогольний напій, який відомий здавна. Хочете його приготувати його в домашніх умовах, і зараз ми розповімо як. Пропонуємо вам кілька
    Самогон з винограду
    Самогон з винограду
    Самогон з винограду володіє чудовим ароматним смаком і має кришталеву прозорість. У цій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів цього
    Самогон з груш
    Самогон з груш
    Самогон - досить міцний алкогольний напій, одержуваний шляхом перегону спиртовмісних продуктів. Його роблять з цукру, або ягід і фруктів, в яких він
    Самогон з меду
    Самогон з меду
    Самогон з меду - смачний алкогольний напій, мінусом якого може бути тільки вартість самого продукту. Але повірте, він того вартий! Давайте розберемо