Абрикосовий самогон, при його правильному приготуванні - дуже приємний алкогольний напій, а в технології його одержання немає нічого складного, при наявності самого апарату, звичайно. І якщо ваша бабуся в часи загальної боротьби із зеленим змієм дбайливо приховала його десь на горищі - саме час дістати і, нарешті, освоїти. А для самогону підійдуть будь-які, навіть перестиглі і биті абрикоси - все одно їх доведеться нещадно тиснути.
Рецепт абрикосового самогону
Інгредієнти: абрикоси - 10 кг; цукор - 10 кг; дріжджі - 100 г; вода - 3 л. Приготування Абрикоси ретельно промиваємо під холодною проточною водою і обов'язково видаляємо кісточки. Після стиглі плоди потрібно розім'яти в однорідну кашку - можна руками, блендером або за допомогою м'ясорубки. Щоб швидше розчинився цукор, заливаємо його гарячою водою, після чекаємо, поки він охолоне до кімнатної температури.
Дріжджі для браги повинні бути тільки спиртові (не плутати з хлібопекарськими!). Розводимо їх окремо в теплій воді і додаємо до абрикосовому пюре, як і цукровий сироп. Укативаем емальовану каструлю з брагою чистими ганчірками і залишаємо в теплому, темному місці приблизно на місяць - це залежить від температури в приміщенні і від якості дріжджів. Перед тим, як залити брагу в самогонний апарат, проціджуємо її крізь марлю. Бажано прогнати самогон через апарат кілька разів. Серед знавців абрикосового самогону особливо цінується «купаж» другої і третьої перегонки. І після очищення від сивушних масел ми отримаємо м'який, ароматний і в міру міцний напій.
Як приготувати самогон з абрикосового варення?
Звичайно, переводити відмінне варення на самогон - не у кожного на це рука підніметься. Але якщо воно вже зіпсувався, цвіле або забродило - це єдиний спосіб врятувати колись цінний продукт.
Інгредієнти: варення абрикосове - 6 л; дріжджі - 300 г; вода - 30 л. Приготування У теплій воді розводимо забродившее абрикосове варення . Окремо готуємо дріжджову закваску і також додаємо в каструлю. Для збільшення кінцевого виходу самогону можна додатково всипати 3 кг цукру і розмішати до повного його розчинення. Брагу накриваємо і залишаємо на 5 днів у теплому темному місці. Після її переганяємо і очищаємо звичайним способом. З цієї кількості варення має вийти 6 л самогону, а з додатковим цукром - 9 л. Такий самогон з варення особливо хороший для виготовлення домашніх настоянок і лікерів.