Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Самогон з меду

Самогон з меду

15-03-2015, 18:14
5 316
Самогон з меду
Самогон з меду - дуже смачний і цікавий напій. Єдиний мінус полягає у високій вартості цього продукту, але смакові якості готового напою, повірте, того варті. Давайте розглянемо з вами деякі прості рецепти і дізнаємося, як приготувати самогон з меду.

Рецепт самогону з меду


Інгредієнти:

  • мед квітковий - 3 кг;

  • вода - 5 л;

  • дріжджі - 200 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як зробити самогон з меду. Беремо мед, виливаємо його в чисту 10 літрову каструлю, заливаємо водою, ставимо на слабенький вогонь і чекаємо, поки суміш закипить. Періодично знімаємо піднімається піну і помішуємо, щоб мед не пригорів. Варимо масу хвилин 10 а потім акуратно знімаємо ємність з плити і залишаємо охолоджувати до температури 30 градусів. Після цього викладаємо в каструлю дріжджі і перемішуємо вміст. Потім переливаємо суміш в скляну пляшку або невеликий дубовий бочонок і ставимо в тепле місце на кілька днів для бродіння.
    По закінченні часу, даємо меду трохи відстоятися і після завершення процесу бродіння, пробуємо перебродило сусло на смак на наявність цукру. Після відстоювання мед зливаємо в мідний аламбік або самогонний апарат. Для перегонки меду краще всього використовувати аламбік, тому що в дистилляте більше зберігається чудовий аромат і смаку меду. Переганяється він з відділенням «серця», точно також як і будь-яке інше ароматне сировину.
    Якщо ваш дистилят вдалося отримати з повним розділенням фракцій і мед спочатку не віддавав звичайної брагою, то дистилят міцністю не менше 70%, але і не більш 80% краще витримувати в дубовій бочці. При зброджуванні меду можете використовувати будь-які ягоди на свій смак, з метою отримання незвичайного і оригінального аромату.
    Є ще один цікавий спосіб приготування самогону з медом. Він більш простий і полягає в наступному: мед кладемо в каструльку, додаємо теплу кип'ячену воду, дріжджі і гарненько все перемішуємо. Далі робимо все точно так само, як у попередньому рецепті. Готовий напій розливаємо по пляшках, закорковуємо і прибираємо в льох.

    Рецепт медового самогону


    Інгредієнти:

  • мед - 3 кг;

  • сироп - 3 л;

  • вода - 25 л;

  • дріжджі - 300 р.


  • Приготування
    Отже, мед змішати з сиропом, додаємо дріжджі, заливаємо суміш водою і ретельно все розмішуємо до однорідного стану. Потім ставимо ємність на тиждень для бродіння у тепле місце й чекаємо. Як тільки суміш буде готова, переганяємо її і розливаємо готовий самогон по пляшках.

    Самогон з медом і перцем


    Інгредієнти:

  • горілка - 500 мл;

  • червоний пекучий перець - 1 стручок;

  • чорний перець горошком - 5 шт.;

  • квітковий мед - 3 ст. ложки;

  • гвоздика - 3 шт.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як зробити самогон з меду з перцем. Переливаємо горілку або чистий самогон з пляшки в літрову чисту банку. Туди ж кладемо гвоздику, перець горошком, гострий перчик і мед. Після цього все ретельно перемішуємо, щільно закриваємо банку кришкою і ставимо на 5 днів у прохолодне і темне місце.
    Перші 3 дні один раз на добу вміст банки добре збовтуємо, а два останніх - просто відстоюємо наш напій.
    Самогон з меду
    Потім ретельно профильтровиваем перцівку через марлю або щільну тканину і переливаємо напій в іншу ємність. От і все, на цьому процес приготування самогону з медом, закінчується.
    Кожен спосіб приготування самогону з меду, цікавий та оригінальний по своєму, але головне тут не переборщити тільки з дріжджами, так як вони в іншому випадку істотно знизять смакові якості напою. І якщо ви використовуєте самогонний апарат, то обов'язково стежте за соплом вашої пальника. При сильному і нерівномірному нагріванні мед під час перегонки може підгоріти. Краще всього, як було написано раніше, використовувати для таких дистилятів мідний аламбік.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Самогон з варення
    Самогон з варення
    Самогон - це найпопулярніший алкогольний напій в нашій країні, приготований в домашніх умовах. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися секретами
    Самогон з абрикосів
    Самогон з абрикосів
    Самогон з абрикосів - при його правильно приготуванні дуже приємний алкогольний напій. В технології його створення при наявності самогонного апарата
    Рецепт самогону з цукру
    Рецепт самогону з цукру
    Самогон - це алкогольний напій, який відомий здавна. Хочете його приготувати його в домашніх умовах, і зараз ми розповімо як. Пропонуємо вам кілька
    Самогон з винограду
    Самогон з винограду
    Самогон з винограду володіє чудовим ароматним смаком і має кришталеву прозорість. У цій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів цього
    Самогон з груш
    Самогон з груш
    Самогон - досить міцний алкогольний напій, одержуваний шляхом перегону спиртовмісних продуктів. Його роблять з цукру, або ягід і фруктів, в яких він
    Самогон на кедрових горішках - рецепт
    Самогон на кедрових горішках - рецепт
    Самогон на кедрових горішках має унікальний смак і незвичайний аромат, який не зрівняється ні з якою горілкою. Давайте розберемося, як же зробити цей