Самогон з меду
Самогон з меду - дуже смачний і цікавий напій. Єдиний мінус полягає у високій вартості цього продукту, але смакові якості готового напою, повірте, того варті. Давайте розглянемо з вами деякі прості рецепти і дізнаємося, як приготувати самогон з меду.
Інгредієнти:
мед квітковий - 3 кг;
вода - 5 л;
дріжджі - 200 р.
Приготування
Зараз розповімо, як зробити самогон з меду. Беремо мед, виливаємо його в чисту 10 літрову каструлю, заливаємо водою, ставимо на слабенький вогонь і чекаємо, поки суміш закипить. Періодично знімаємо піднімається піну і помішуємо, щоб мед не пригорів. Варимо масу хвилин 10 а потім акуратно знімаємо ємність з плити і залишаємо охолоджувати до температури 30 градусів. Після цього викладаємо в каструлю дріжджі і перемішуємо вміст. Потім переливаємо суміш в скляну пляшку або невеликий дубовий бочонок і ставимо в тепле місце на кілька днів для бродіння.
По закінченні часу, даємо меду трохи відстоятися і після завершення процесу бродіння, пробуємо перебродило сусло на смак на наявність цукру. Після відстоювання мед зливаємо в мідний аламбік або самогонний апарат. Для перегонки меду краще всього використовувати аламбік, тому що в дистилляте більше зберігається чудовий аромат і смаку меду. Переганяється він з відділенням «серця», точно також як і будь-яке інше ароматне сировину.
Якщо ваш дистилят вдалося отримати з повним розділенням фракцій і мед спочатку не віддавав звичайної брагою, то дистилят міцністю не менше 70%, але і не більш 80% краще витримувати в дубовій бочці. При зброджуванні меду можете використовувати будь-які ягоди на свій смак, з метою отримання незвичайного і оригінального аромату.
Є ще один цікавий спосіб приготування самогону з медом. Він більш простий і полягає в наступному: мед кладемо в каструльку, додаємо теплу кип'ячену воду, дріжджі і гарненько все перемішуємо. Далі робимо все точно так само, як у попередньому рецепті. Готовий напій розливаємо по пляшках, закорковуємо і прибираємо в льох.
Інгредієнти:
мед - 3 кг;
сироп - 3 л;
вода - 25 л;
дріжджі - 300 р.
Приготування
Отже, мед змішати з сиропом, додаємо дріжджі, заливаємо суміш водою і ретельно все розмішуємо до однорідного стану. Потім ставимо ємність на тиждень для бродіння у тепле місце й чекаємо. Як тільки суміш буде готова, переганяємо її і розливаємо готовий самогон по пляшках.
Інгредієнти:
горілка - 500 мл;
червоний пекучий перець - 1 стручок;
чорний перець горошком - 5 шт.;
квітковий мед - 3 ст. ложки;
гвоздика - 3 шт.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як зробити самогон з меду з перцем. Переливаємо горілку або чистий самогон з пляшки в літрову чисту банку. Туди ж кладемо гвоздику, перець горошком, гострий перчик і мед. Після цього все ретельно перемішуємо, щільно закриваємо банку кришкою і ставимо на 5 днів у прохолодне і темне місце.
Перші 3 дні один раз на добу вміст банки добре збовтуємо, а два останніх - просто відстоюємо наш напій. Потім ретельно профильтровиваем перцівку через марлю або щільну тканину і переливаємо напій в іншу ємність. От і все, на цьому процес приготування самогону з медом, закінчується.
Кожен спосіб приготування самогону з меду, цікавий та оригінальний по своєму, але головне тут не переборщити тільки з дріжджами, так як вони в іншому випадку істотно знизять смакові якості напою. І якщо ви використовуєте самогонний апарат, то обов'язково стежте за соплом вашої пальника. При сильному і нерівномірному нагріванні мед під час перегонки може підгоріти. Краще всього, як було написано раніше, використовувати для таких дистилятів мідний аламбік.
Рецепт самогону з меду
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити самогон з меду. Беремо мед, виливаємо його в чисту 10 літрову каструлю, заливаємо водою, ставимо на слабенький вогонь і чекаємо, поки суміш закипить. Періодично знімаємо піднімається піну і помішуємо, щоб мед не пригорів. Варимо масу хвилин 10 а потім акуратно знімаємо ємність з плити і залишаємо охолоджувати до температури 30 градусів. Після цього викладаємо в каструлю дріжджі і перемішуємо вміст. Потім переливаємо суміш в скляну пляшку або невеликий дубовий бочонок і ставимо в тепле місце на кілька днів для бродіння.
По закінченні часу, даємо меду трохи відстоятися і після завершення процесу бродіння, пробуємо перебродило сусло на смак на наявність цукру. Після відстоювання мед зливаємо в мідний аламбік або самогонний апарат. Для перегонки меду краще всього використовувати аламбік, тому що в дистилляте більше зберігається чудовий аромат і смаку меду. Переганяється він з відділенням «серця», точно також як і будь-яке інше ароматне сировину.
Якщо ваш дистилят вдалося отримати з повним розділенням фракцій і мед спочатку не віддавав звичайної брагою, то дистилят міцністю не менше 70%, але і не більш 80% краще витримувати в дубовій бочці. При зброджуванні меду можете використовувати будь-які ягоди на свій смак, з метою отримання незвичайного і оригінального аромату.
Є ще один цікавий спосіб приготування самогону з медом. Він більш простий і полягає в наступному: мед кладемо в каструльку, додаємо теплу кип'ячену воду, дріжджі і гарненько все перемішуємо. Далі робимо все точно так само, як у попередньому рецепті. Готовий напій розливаємо по пляшках, закорковуємо і прибираємо в льох.
Рецепт медового самогону
Інгредієнти:
Приготування
Отже, мед змішати з сиропом, додаємо дріжджі, заливаємо суміш водою і ретельно все розмішуємо до однорідного стану. Потім ставимо ємність на тиждень для бродіння у тепле місце й чекаємо. Як тільки суміш буде готова, переганяємо її і розливаємо готовий самогон по пляшках.
Самогон з медом і перцем
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як зробити самогон з меду з перцем. Переливаємо горілку або чистий самогон з пляшки в літрову чисту банку. Туди ж кладемо гвоздику, перець горошком, гострий перчик і мед. Після цього все ретельно перемішуємо, щільно закриваємо банку кришкою і ставимо на 5 днів у прохолодне і темне місце.
Перші 3 дні один раз на добу вміст банки добре збовтуємо, а два останніх - просто відстоюємо наш напій. Потім ретельно профильтровиваем перцівку через марлю або щільну тканину і переливаємо напій в іншу ємність. От і все, на цьому процес приготування самогону з медом, закінчується.
Кожен спосіб приготування самогону з меду, цікавий та оригінальний по своєму, але головне тут не переборщити тільки з дріжджами, так як вони в іншому випадку істотно знизять смакові якості напою. І якщо ви використовуєте самогонний апарат, то обов'язково стежте за соплом вашої пальника. При сильному і нерівномірному нагріванні мед під час перегонки може підгоріти. Краще всього, як було написано раніше, використовувати для таких дистилятів мідний аламбік.
Рекомендуємо добрі рецепти
Самогон з варення
Самогон - це найпопулярніший алкогольний напій в нашій країні, приготований в домашніх умовах. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися секретами
Самогон з абрикосів
Самогон з абрикосів - при його правильно приготуванні дуже приємний алкогольний напій. В технології його створення при наявності самогонного апарата
Рецепт самогону з цукру
Самогон - це алкогольний напій, який відомий здавна. Хочете його приготувати його в домашніх умовах, і зараз ми розповімо як. Пропонуємо вам кілька
Самогон з винограду
Самогон з винограду володіє чудовим ароматним смаком і має кришталеву прозорість. У цій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів цього
Самогон з груш
Самогон - досить міцний алкогольний напій, одержуваний шляхом перегону спиртовмісних продуктів. Його роблять з цукру, або ягід і фруктів, в яких він
Самогон на кедрових горішках - рецепт
Самогон на кедрових горішках має унікальний смак і незвичайний аромат, який не зрівняється ні з якою горілкою. Давайте розберемося, як же зробити цей