Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Самогон на кедрових горішках - рецепт

Самогон на кедрових горішках - рецепт

15-03-2015, 18:14
2 282
Самогон на кедрових горішках - рецепт
Якщо ви майстер самогоноваріння, але не наполягали готовий продукт на кедрових горіхах - вважайте самого самогону ви не пили. Унікальний смак і аромат продукту настояного на горіхах не зрівняється ні з однієї покупної горілкою, а відсутність похмілля після вживання робить такий напій всенародним улюбленцем.

Наполягання самогону на кедрових горішках


Почнемо розбиратися з настоюванням зі старовинного рецепту. Напій, приготований за старовинним рецептом, має більш сильний смак і аромат прянощів, трохи солодощі і оксамитове післясмак.
Отже, беремо інгредієнти з розрахунку на 4 літра якісного самогону подвійної перегонки. На такий обсяг напою нам знадобиться 150 г меду (бажано не сильно запашного), близько літрової банки неочищених кедрових горіхів, 3-4 бутона гвоздики.
Тепер залишається лише безпосередньо настояти самогон на кедрових горішках. Для цього всі інгредієнти змішуємо в одній глибокій ємності і заливаємо самогоном. Даємо постояти мінімум 3 тижні при кімнатній температурі, але краще почекати 15-2 місяці, для повного змішання смаків.

Як зафарбувати самогон кедровими горішками?


Сучасний метод настоювання ще куди простіше і до того ж дозволяє зафарбувати самогон більш інтенсивно, надати йому приємний рубіновий колір і перебити різкий алкогольний запах.
Єдина вимога до даного рецептом - свіжість і висока якість використовуваного сировини, яка необхідна завжди, коли справа доходить до приготування алкоголю.
Власне самогон на кедрових горішках приготувати дуже легко: беремо 3 літра 40-градусного напою, добру жменю родзинок і неочищених кедрових горіхів, а також додаємо столову ложку дубової кори для більшого кольору та аромату (тут головне не переборщити - велика кількість кори дуба зробить напій терпким).
Самогон на кедрових горішках - рецепт
Якщо ви любите м'який самогон, то не зайвим буде і 100-150 г меду без різкого смаку або аромату. Всі інгредієнти змішуємо в банку відповідного обсягу і заливаємо самогоном. Закатуємо банку кришкою і залишаємо в холодильнику або льосі на мінімум 15 а краще 2-3 місяці.
Готовий продукт не потрібно переганяти додатково, досить просто профільтрувати напій через 2-3 шари марлі і розбавити невеликою кількістю свіжого самогону, без добавок. Після розведення даємо напою постояти ще 3-4 години, щоб смак повністю розкрився, а далі вживаємо як зазвичай.
Варіантів приготування цього народного напою багато, ви також можете ознайомитися з рецептами створення самогону з пшениці або меду .
Рекомендуємо добрі рецепти
Самогон з варення
Самогон з варення
Самогон - це найпопулярніший алкогольний напій в нашій країні, приготований в домашніх умовах. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися секретами
Самогон з абрикосів
Самогон з абрикосів
Самогон з абрикосів - при його правильно приготуванні дуже приємний алкогольний напій. В технології його створення при наявності самогонного апарата
Рецепт самогону з цукру
Рецепт самогону з цукру
Самогон - це алкогольний напій, який відомий здавна. Хочете його приготувати його в домашніх умовах, і зараз ми розповімо як. Пропонуємо вам кілька
Самогон з винограду
Самогон з винограду
Самогон з винограду володіє чудовим ароматним смаком і має кришталеву прозорість. У цій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів цього
Самогон з меду
Самогон з меду
Самогон з меду - смачний алкогольний напій, мінусом якого може бути тільки вартість самого продукту. Але повірте, він того вартий! Давайте розберемо
Самогон з пшениці
Самогон з пшениці
Самогоноваріння вже давно кануло в лету, завдяки появі горілки в наших магазинах, але якщо ви віддаєте перевагу алкоголь домашнього приготування, то