Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Самогон з пшениці

Самогон з пшениці

15-03-2015, 18:14
5 768
Самогон з пшениці
Варіння самогону вже давно канула в лету для більшості сучасних людей, але якщо ви, тим не менш, дотримуєтеся традиції самогоноваріння і любите виготовляти домашній алкоголь, для вас ми вирішили зібрати поради про те, як варити самогон з пшениці.
Перед тим, як приступити до використання наших порад на практиці, нагадаємо, що згідно із законодавством Російської Федерації, варіння самогону для власного вживання допустима, а за законами України карається суворо.

Рецепт самогону з пшениці


Не дивлячись на доступність і широкий вибір алкогольних напоїв в магазинах, багато воліють виготовляти алкоголь в домашніх умовах, і одним з найбільш популярних саморобних напоїв є самогон. Особливим розташування користується самогон з пророщеної пшениці, він легко п'ється і володіє м'яким смаком, при порівняно високій міцності.
Отже, давайте розбиратися з тим, як приготувати самогон з пшениці.
Головним інгредієнтом самогону є солод, в якості якого виступають самі пророщені зерна пшениці. Перед початком приготування зерно ретельно перебирають. Зіпсоване або прелое зерно не беруть ні в якому разі!
Після відбору пшеницю просівають, миють і заливають теплою водою. Промите зерно необхідно залити водою і залишити до повного набухання, не забуваючи періодично (раз в 8-10 годин) міняти воду на свіжу.
Вологу і набряклу пшеницю тепер залишається проростити. Для цього зерна укладають тонким рівним шаром і покривають вологою тканиною. Перші 5 діб, пшеницю необхідно регулярно аерувати, акуратно перемішуючи зерна, після чого, 5 днів зерна повинні залишитися проростати без додаткової аерації. Через 10 днів із зерен буде видно молоді проростки і корінці - свідчення того, що солод готовий до сушіння.
Перед сушінням солод додатково промивають і поміщають в духовку при 40 градусах до повного висихання. Багатий ферментами висушений солод перемелюємо в борошно і переходимо до наступного етапу приготування самогону з пшениці - виготовлення солодового молока.
Для приготування молока борошно заливають окропом і залишають набрякнути 2 години, після чого підливають ще води, залишаю на 60 хвилин, а потім розводять вже холодною водою і додають дріжджі. Через 5 днів витяги майбутнього самогону в теплому місці, його необхідно перегнати.
Самогон з пшениці можна робити з цукром, без дріжджів, так виходить навіть простіше. На 25 кг зерна нам знадобитися близько 16 літрів води і 6 кг цукру для кожного етапу. Якщо ви бажаєте повторити рецептуру з дріжджами, то їх кількість буде дорівнювати 100 р.
На першому етапі готування, перебрані і промиті зерна слід пересипати в глибоку каструлю і залити теплою водою так, щоб покрити зерна на 5 см. Разом з водою додаємо в ємність і цукор, закриваємо її і даємо зернам набрякнути в прохолодному місці 7 днів. Через тиждень додаємо в ємність ще 16 літрів води і 6 кг цукру, перемішати і відстоювати 3-4 дні. Чим довше ви будете тримати самогон, тим солодше він стане в підсумку.
Самогон з пшениці
Після закінчення виділеного часу слід відфільтрувати майбутній алкогольний напій і перегнати.
Останній спосіб має перевагу не тільки у вигляді своєї простоти, але і у вигляді вигідності, адже неодноразово перегнаного самогон можна перегнати після ще 3-4 рази, використовую аналогічну техніку відстоювання з другого етапу (на 3-4 дні). При цьому термін виготовлення напою не тільки скорочується, але і смак виходить краще. На думку досвідчених самогонників, найкращий напій виходить з другої-третьої гонки.
Словом, непростий процес варіння самогону компенсується результатом, після якої ви вже навряд чи повернетеся до купівельної горілці.
Цікавлять ще рецепти цього давньоруського напою, тоді можете подивитися варіанти створення самогону з винограду або груш .
Рекомендуємо добрі рецепти
Самогон з варення
Самогон з варення
Самогон - це найпопулярніший алкогольний напій в нашій країні, приготований в домашніх умовах. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися секретами
Самогон з абрикосів
Самогон з абрикосів
Самогон з абрикосів - при його правильно приготуванні дуже приємний алкогольний напій. В технології його створення при наявності самогонного апарата
Рецепт самогону з цукру
Рецепт самогону з цукру
Самогон - це алкогольний напій, який відомий здавна. Хочете його приготувати його в домашніх умовах, і зараз ми розповімо як. Пропонуємо вам кілька
Самогон з винограду
Самогон з винограду
Самогон з винограду володіє чудовим ароматним смаком і має кришталеву прозорість. У цій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів цього
Самогон з меду
Самогон з меду
Самогон з меду - смачний алкогольний напій, мінусом якого може бути тільки вартість самого продукту. Але повірте, він того вартий! Давайте розберемо
Самогон на кедрових горішках - рецепт
Самогон на кедрових горішках - рецепт
Самогон на кедрових горішках має унікальний смак і незвичайний аромат, який не зрівняється ні з якою горілкою. Давайте розберемося, як же зробити цей