Якщо ви майстер самогоноваріння, але не наполягали готовий продукт на кедрових горіхах - вважайте самого самогону ви не пили. Унікальний смак і аромат продукту настояного на горіхах не зрівняється ні з однієї покупної горілкою, а відсутність похмілля після вживання робить такий напій всенародним улюбленцем.
Наполягання самогону на кедрових горішках
Почнемо розбиратися з настоюванням зі старовинного рецепту. Напій, приготований за старовинним рецептом, має більш сильний смак і аромат прянощів, трохи солодощі і оксамитове післясмак.
Отже, беремо інгредієнти з розрахунку на 4 літра якісного самогону подвійної перегонки. На такий обсяг напою нам знадобиться 150 г меду (бажано не сильно запашного), близько літрової банки неочищених кедрових горіхів, 3-4 бутона гвоздики.
Тепер залишається лише безпосередньо настояти самогон на кедрових горішках. Для цього всі інгредієнти змішуємо в одній глибокій ємності і заливаємо самогоном. Даємо постояти мінімум 3 тижні при кімнатній температурі, але краще почекати 15-2 місяці, для повного змішання смаків.
Як зафарбувати самогон кедровими горішками?
Сучасний метод настоювання ще куди простіше і до того ж дозволяє зафарбувати самогон більш інтенсивно, надати йому приємний рубіновий колір і перебити різкий алкогольний запах.
Єдина вимога до даного рецептом - свіжість і висока якість використовуваного сировини, яка необхідна завжди, коли справа доходить до приготування алкоголю.
Власне самогон на кедрових горішках приготувати дуже легко: беремо 3 літра 40-градусного напою, добру жменю родзинок і неочищених кедрових горіхів, а також додаємо столову ложку дубової кори для більшого кольору та аромату (тут головне не переборщити - велика кількість кори дуба зробить напій терпким).
Якщо ви любите м'який самогон, то не зайвим буде і 100-150 г меду без різкого смаку або аромату. Всі інгредієнти змішуємо в банку відповідного обсягу і заливаємо самогоном. Закатуємо банку кришкою і залишаємо в холодильнику або льосі на мінімум 15 а краще 2-3 місяці.
Готовий продукт не потрібно переганяти додатково, досить просто профільтрувати напій через 2-3 шари марлі і розбавити невеликою кількістю свіжого самогону, без добавок. Після розведення даємо напою постояти ще 3-4 години, щоб смак повністю розкрився, а далі вживаємо як зазвичай.
Варіантів приготування цього народного напою багато, ви також можете ознайомитися з рецептами створення самогону з пшениці або меду .