Варення з персиків
У цій статті ми розповімо про те, як варити персикове варення. Кожна господиня варить персикове варення по-своєму і додає в рецепт свої улюблені інгредієнти. Ми пропонуємо кілька класичних рецептів приготування варення з персиків.
Інгредієнти: 1 кілограм персиків, 12 кілограма цукру, 300 мл води.
Для приготування варення з персиків найбільше підходять зрілі плоди, у яких кісточка легко відділяється. Персики слід помити і опустити в киплячу воду на 5 хвилин. Коли плоди охолонуть - акуратно зняти шкірку, розрізати на часточки і прибрати кісточки.
Цукор змішати з водою, поставити на середній вогонь і прокип'ятити. Свіжим, гарячим сиропом залити персики і залишити настоюватися на 6 годин. Після цього персики з сиропом, довести до кипіння і поставити в прохолодне місце на 4 години. Процедуру слід виконати 3 рази. Після того, як варення закипить в останній раз, розкласти його по сухим гарячим банкам і закатати.
Інгредієнти: 500 г персиків, 1 кілограм цукру, 15 склянки води.
Недостиглі персики слід проткнути в декількох місцях сірником, залити водою і кип'ятити 10 хвилин.
Воду, в якій варилися плоди, слід змішати з цукром і зварити сироп. Злегка охолодженим сиропом залити персики, поставити їх на повільний вогонь і варити 20 хвилин, постійно знімаючи пінки. Після цього варення остудити і прокип'ятити ще раз. По банкам персикове варення слід розливати гарячим і відразу закочувати.
Інгредієнти: 1 кілограм персиків без кісточок, 12 кілограма цукру, 70 грамів волоських горіхів або ядерець мигдалю.
З цукру і води приготувати сироп, додати до нього скибочки очищених персиків, довести до кипіння і поставити в прохолодне місце на 6 годин. Зверху ємність з персиками слід накрити рушником. Через 6 годин варення поставити на вогонь, довести до кипіння і додати до нього мигдаль або волоський горіх. Мигдаль слід попередньо ошпарити окропом і очистити від шкірки. Варення з персиків з мигдалем або горіхами слід варити ще 15 хвилин, після чого загорнути по банкам.
Інгредієнти: 1 кілограм персиків без кісточок, 15 кг цукру, 1 склянку води.
Персики промити, порізати на дольки і висушити. Цукор змішати з водою, поставити на середній вогонь і прокип'ятити. У гарячий сироп додати персики і кип'ятити 5 хвилин. Готове варення розлити по банках, закрутити і охолодити.
Цей рецепт є самим швидким способом приготування варення з персиків на зиму.
Крім приголомшливого смаку, персики є надзвичайно корисними фруктами. Плоди персика містять важливі для людини органічні кислоти - лимонну і яблучну. Корисні властивості персика, також, полягають у його багатому вітамінному складі - в ньому містяться вітаміни С, Е, К, РР.
Персики рекомендують вживати при захворюваннях серця, нирок та при ревматизмі. Ці фрукти наповнюють організм людини необхідними мікроелементами і мають болезаспокійливу ефектом. Персики надають користь при запорах і покращують травлення.
Калорійність такого фрукта, як персик є низькою, що робить його дієтичним продуктом. В одному персику в середньому міститься 40-45 калорій. Персикова дієта дозволяє за короткий час позбутися від пари зайвих кілограмів, а вітаміни, що містяться в персиках, сприяють поліпшенню травлення і стану нашої шкіри. Також, вживання персиків значно покращує стан волосся, що січеться.
Класичний рецепт приготування персикового варення
Інгредієнти: 1 кілограм персиків, 12 кілограма цукру, 300 мл води.
Для приготування варення з персиків найбільше підходять зрілі плоди, у яких кісточка легко відділяється. Персики слід помити і опустити в киплячу воду на 5 хвилин. Коли плоди охолонуть - акуратно зняти шкірку, розрізати на часточки і прибрати кісточки.
Цукор змішати з водою, поставити на середній вогонь і прокип'ятити. Свіжим, гарячим сиропом залити персики і залишити настоюватися на 6 годин. Після цього персики з сиропом, довести до кипіння і поставити в прохолодне місце на 4 години. Процедуру слід виконати 3 рази. Після того, як варення закипить в останній раз, розкласти його по сухим гарячим банкам і закатати.
Рецепт варення з недостиглих персиків
Інгредієнти: 500 г персиків, 1 кілограм цукру, 15 склянки води.
Недостиглі персики слід проткнути в декількох місцях сірником, залити водою і кип'ятити 10 хвилин.
Воду, в якій варилися плоди, слід змішати з цукром і зварити сироп. Злегка охолодженим сиропом залити персики, поставити їх на повільний вогонь і варити 20 хвилин, постійно знімаючи пінки. Після цього варення остудити і прокип'ятити ще раз. По банкам персикове варення слід розливати гарячим і відразу закочувати.
Персикове варення з мигдалем або горіхами
Інгредієнти: 1 кілограм персиків без кісточок, 12 кілограма цукру, 70 грамів волоських горіхів або ядерець мигдалю.
З цукру і води приготувати сироп, додати до нього скибочки очищених персиків, довести до кипіння і поставити в прохолодне місце на 6 годин. Зверху ємність з персиками слід накрити рушником. Через 6 годин варення поставити на вогонь, довести до кипіння і додати до нього мигдаль або волоський горіх. Мигдаль слід попередньо ошпарити окропом і очистити від шкірки. Варення з персиків з мигдалем або горіхами слід варити ще 15 хвилин, після чого загорнути по банкам.
Варення з персиків «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: 1 кілограм персиків без кісточок, 15 кг цукру, 1 склянку води.
Персики промити, порізати на дольки і висушити. Цукор змішати з водою, поставити на середній вогонь і прокип'ятити. У гарячий сироп додати персики і кип'ятити 5 хвилин. Готове варення розлити по банках, закрутити і охолодити.
Цей рецепт є самим швидким способом приготування варення з персиків на зиму.
Крім приголомшливого смаку, персики є надзвичайно корисними фруктами. Плоди персика містять важливі для людини органічні кислоти - лимонну і яблучну. Корисні властивості персика, також, полягають у його багатому вітамінному складі - в ньому містяться вітаміни С, Е, К, РР.
Чим корисні персики?
Персики рекомендують вживати при захворюваннях серця, нирок та при ревматизмі. Ці фрукти наповнюють організм людини необхідними мікроелементами і мають болезаспокійливу ефектом. Персики надають користь при запорах і покращують травлення.
Калорійність такого фрукта, як персик є низькою, що робить його дієтичним продуктом. В одному персику в середньому міститься 40-45 калорій. Персикова дієта дозволяє за короткий час позбутися від пари зайвих кілограмів, а вітаміни, що містяться в персиках, сприяють поліпшенню травлення і стану нашої шкіри. Також, вживання персиків значно покращує стан волосся, що січеться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малинове варення
Ні для кого не секрет, що використовуючи малину в лікуванні ряду хвороб, можна повністю замінити нею прийом лікарських препаратів. А самим популярним
Варення з апельсинів і лимонів
Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
Варення з яблук
Варення з яблук вважається самим традиційним варенням в нашій країні. Причиною цього стала невисока ціна і доступність яблук в період їх дозрівання
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не