Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з яблук

Варення з яблук

16-03-2015, 12:20
1 615
Варення з яблук
Існує безліч рецептів варений, одним з інгредієнтів яких є яблука. Ці фрукти відмінно поєднуються з іншими плодами і роблять будь-яке варення більш ароматним. Яблучне варення і саме по собі є виключно смачним. Недороге і нескладне в приготуванні - це варення можна знайти взимку практично в будь-якому будинку. Варення з яблук вважається чудовою начинкою для багатьох пирогів і чудово доповнює різні десерти. У даній статті ви знайдете рецепти, з яких дізнаєтеся, як варити яблучне варення.


Рецепт варення з солодких яблук часточками


Для приготування яблучного варення необхідні наступні інгредієнти: 2 кілограми яблук (найбільш солодке варення виходить з райських яблук), 1 кілограм цукру , 15 склянки води .

Перед тим, як варити варення з яблук, фрукти необхідно підготувати. Стиглі яблука потрібно помити, повністю очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати на невеликі часточки. Після цього яблука необхідно опустити в киплячу воду на 5 хвилин. Ця процедура уберігає яблучні дольки від почорніння. Після цього яблука охолодити холодною водою. Занадто м'які яблучні дольки необхідно відокремити від загальної маси.
Ту воду, в якій варилися яблука, слід використовувати для приготування сиропу. Половину цукру (500 грамів) необхідно залити 15 склянками води з-під яблук, поставити на середній вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 15 хвилин, постійно розмішуючи. Після цього яблука слід залити сиропом і залишити настоюватися на 3 години. Через 3 години яблука з сиропом необхідно прокип'ятити 5 хвилин і дати настоятися ще 3 години. Таким чином, яблука слід проварити 4 рази. З цукру, що залишився необхідно зробити сироп і додати його в варення перед останньою варінням. Ці процедури роблять пружними часточки в яблучному варення, навіть якщо використовувалися м'які сорти яблук. Особливо багаторазова варіння необхідна для варення з яблук сорту "білий налив".



Рецепт яблучного варення з апельсином


Для приготування варення необхідні наступні інгредієнти: 1 кілограм яблук , 1 кілограм апельсинів , 2 кілограми цукру , 1 стакан води . Яблука потрібно ретельно підготувати, так само, як описано в попередньому рецепті. Апельсини необхідно очистити від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. З цукру і води слід зварити сироп - в каструлю з водою, додати цукор, поставити на повільний вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин, помішуючи ложкою, щоб суміш не пристала до дна. Після цього в каструлю з сиропом слід додати яблука з апельсинами, тричі довести до кипіння і охолодити. Тепер варення можна розливати по підготовленим заздалегідь банкам і закочувати.
Таким чином, можна готувати яблучне варення з лимоном, варення з яблук і груш або варення з брусниці з яблуками.


Рецепт варення з яблук з корицею


Варення з яблук

Кориця є прекрасним доповненням до яблучного варення. Для приготування варення необхідні: 2 кілограми яблук , 700 грамів цукру , 1 стакан води , 1 столова ложка кориці . Яблука необхідно почистити, порізати, засипати цукром і залишити на 6 годин, щоб вони пустили сік. Після цього каструлю з яблуками слід поставити на вогонь, додати воду, довести до кипіння і додати корицю. Прокип'ятити протягом 5 хвилин. Після цього яблучне варення з корицею можна розливати по банках.

Найзручніше варити варення з яблук, нарізавши їх невеликими шматочками або часточками. Половинки яблук швидше розварюються, стають м'якими і багаторазова варіння не завжди може зробити великі шматки пружними. А яблучне варення часточками зручно використовувати при приготуванні різних десертів і випічки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з персиків
Варення з персиків
Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
Варення з апельсинів і лимонів
Варення з апельсинів і лимонів
Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
Варення з обліпихи
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Варення з чорниці
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Варення з чорноплідної горобини
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не