Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з апельсинів і лимонів

Варення з апельсинів і лимонів

16-03-2015, 12:20
1 098
Варення з апельсинів і лимонів
Лимони і апельсини широко використовуються для приготування різних десертів. І навіть невелике кількість апельсинів або лимонів, доданих до варення, значно змінює його смак. Ці цитрусові додають в традиційні варення, щоб зробити їх з «кислинкою». Найбільше популярні кабачкове варення з апельсином або лимоном , а також варення з яблук з цими цитрусовими. Саме по собі варення з апельсинів або лимонів, також, надзвичайно смачне. Пропонуємо рецепти приготування варення з цих цитрусових.

Рецепт варення з лимона


Для приготування варення з лимонів знадобляться наступні інгредієнти: 1 кілограм очищених від шкірки лимонів , 15 кілограми цукру , 450 грамів води . Кількість кислоти в лимоні досягає 6 %, тому для лимонного варення потрібно цукру в півтора рази більше, ніж лимонів

Помиті і очищені попередньо лимони необхідно опустити в киплячу воду. Через 15 хвилин лимони потрібно витягнути і опустити в холодну воду. Коли вони охолонуть, їх слід розділити на часточки і видалити з них кісточки. Навіть одна залишена в лимоні кісточка може надавати гіркоту всьому варенню.
Готуємо сироп: для цього необхідно розвести цукор у воді, поставити на повільний вогонь і кип'ятити не менше 10 хвилин, помішуючи ложкою. Після цього лимон перекласти в емальовану каструлю, залити половиною приготованого гарячого сиропу і залишити настоюватися. Через 12 годин у каструлю слід влити решту сиропу, поставити на вогонь і довести до кипіння. Як тільки варення закипить, його слід зняти з плити і охолоджувати протягом 12 годин. Таким чином, нагрівати і охолоджувати лимонне варення необхідно тричі. Після того, як варення закипить втретє, його необхідно розлити по банках і закатати, не даючи охолонути.



Рецепт варення з апельсинів


Щоб приготувати апельсинове варення, необхідні такі інгредієнти: 1 кілограм очищених від шкірки апельсинів , 12 кілограми цукру , 2 склянки кип'яченої води .

Очищені від шкірки апельсини помістіть в гарячу воду на 15 хвилин, після чого залийте холодною водою і витримуйте їх в ній не менше 10 годин. Через 10 годин апельсини слід порізати на часточки або кружечки і перекласти в емальовану каструлю.
900 грамів цукру розведіть водою, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Приготовленим гарячим сиропом залийте апельсини і настоюйте їх протягом 8 годин. Через 8 годин сироп слід злити, додати до нього цукор, що залишився і знову прокип'ятити. Залийте апельсини новим гарячим сиропом і залиште ще на 8 годин. Ще раз виконайте цю процедуру і через 8 годин, коли апельсини охолонуть в третій раз, прокип'ятіть варення розлийте по банках.
Деякі рецепти варення з апельсинів не передбачають зняття шкірки. У шкірці апельсина містяться ефірні масла і вітаміни.



Рецепт варення з апельсинів і лимонів


Для приготування варення потрібно: 500 грамів апельсинів і 500 грамів лимонов , 1 кілограм цукру , 15 літра кип'яченої води .
Варення з апельсинів і лимонів

Апельсини і лимони необхідно вимити, порізати на кружечки, вийняти з них все насіння і помістити їх у велику емальовану каструлю. Далі цитрусові слід залити водою і варити до тих пір, поки вони не стануть зовсім м'якими. Після цього засипати в каструлю цукор і варити не менше 30 хвилин . Готове варення можна розливати по банках і стерилізувати.

Лимони і апельсини можна додавати в будь-яке варення. Вони не вимагають ніякої попередньої підготовки і легко готуються разом з основними інгредієнтами. Відмінний смак виходить у варення з агрусу з апельсином або лимоном. А варення з персиків з апельсинами або лимоном виходить в міру солодким і надзвичайно ароматним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з персиків
Варення з персиків
Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
Варення з абрикосів
Варення з абрикосів
Багатьом господиням воліють варити варення з абрикосів, тому що воно є надзвичайно смачним і в той же час не вимагає великих витрат на купівлю
Варення з яблук
Варення з яблук
Варення з яблук вважається самим традиційним варенням в нашій країні. Причиною цього стала невисока ціна і доступність яблук в період їх дозрівання
Варення з обліпихи
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Варення з чорниці
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Варення з журавлини з апельсином
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька