Варення з журавлини з апельсином
Дуже смачні заготовки на зиму можна приготувати з журавлини з апельсином та/або іншими цитрусовими, наприклад, лимоном. Цитруси чудовим чином відтіняють і доповнюють смак і аромат журавлини. Таке поєднання видається цілком гармонійним.
Інгредієнти:
журавлина свіжа - 3 кг;
апельсини - 2-3 шт.;
лимони - 1-3 шт.;
цукор-пісок (а краще мед) - 1-2 кг
Приготування
Журавлину промиваємо проточною холодною водою, просушуємо і дробимо в комбайні або вручну. Очищені апельсини і лимони нарізаємо часточками. Змішуємо з давленой журавлиною і засипаємо цукром (або заливаємо медом). Чекаємо, поки фрукти-ягоди пустять сік, після чого ретельно перемішуємо. Розкладаємо по банках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику. Надзвичайно корисний вітамінний ласощі, особливо у варіанті з медом: калорійність мінімальна, має антибактеріальну та протизапальну дію, містить багато вітаміну С, що перешкоджає утворенню тромбів і бляшок на стінках судин, підвищує їх еластичність і міцність.
Однак людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і підвищеною кислотністю слід звертатися з обережністю з цим смачним ліками, суворо дозувати і не захоплюватися.
Інший рецепт «холодного варення з журавлини з апельсином, лимоном і лаймом. Можна подавати з м'ясними та рибними стравами - дуже смачно.
Інгредієнти:
журавлина свіжа - 2 кг;
апельсини - 05 кг
лимони - 2 шт.;
лайм - 1-2 шт.
цукор-пісок - 2 кг.
Приготування
Журавлину промиємо, обсушим і разом з апельсинами (без шкірки і без кісточок) пропустимо через м'ясорубку з відповідною насадкою. Лимон і лайм наріжемо часточками з шкіркою, видалимо кісточки. Додамо часточки лимона і лайма у перемелену суміш, засипаємо цукром (або заливаємо медом), ретельно перемішуємо і зберігаємо в банках холодильнику.
Класичним способом варення з журавлини з апельсинами краще не варити - втратите велику частину корисних речовин.
Любителям журавлини пропонуємо ще один рецепт заготівлі - варення з журавлини з яблуками .
Рецепт журавлини з апельсином і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Журавлину промиваємо проточною холодною водою, просушуємо і дробимо в комбайні або вручну. Очищені апельсини і лимони нарізаємо часточками. Змішуємо з давленой журавлиною і засипаємо цукром (або заливаємо медом). Чекаємо, поки фрукти-ягоди пустять сік, після чого ретельно перемішуємо. Розкладаємо по банках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику. Надзвичайно корисний вітамінний ласощі, особливо у варіанті з медом: калорійність мінімальна, має антибактеріальну та протизапальну дію, містить багато вітаміну С, що перешкоджає утворенню тромбів і бляшок на стінках судин, підвищує їх еластичність і міцність.
Однак людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і підвищеною кислотністю слід звертатися з обережністю з цим смачним ліками, суворо дозувати і не захоплюватися.
Варення з журавлини з апельсином
Інший рецепт «холодного варення з журавлини з апельсином, лимоном і лаймом. Можна подавати з м'ясними та рибними стравами - дуже смачно.
Інгредієнти:
Приготування
Журавлину промиємо, обсушим і разом з апельсинами (без шкірки і без кісточок) пропустимо через м'ясорубку з відповідною насадкою. Лимон і лайм наріжемо часточками з шкіркою, видалимо кісточки. Додамо часточки лимона і лайма у перемелену суміш, засипаємо цукром (або заливаємо медом), ретельно перемішуємо і зберігаємо в банках холодильнику.
Класичним способом варення з журавлини з апельсинами краще не варити - втратите велику частину корисних речовин.
Любителям журавлини пропонуємо ще один рецепт заготівлі - варення з журавлини з яблуками .
Рекомендуємо добрі рецепти
Журавлина з медом
Журавлина з медом - це не тільки лікувальна, але і смачна їжа. Та й приготувати таку страву не складе особливих труднощів, потрібно мінімум
Журавлина на зиму
Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали
Варення з апельсинів і лимонів
Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
Варення з журавлини з яблуками
Заготовки на зиму, звичайно ж, справа клопітна, але як приємно в холодну пору року відкрити баночку корисного ласощі до чаю. І сьогодні ми поділимося
Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими