Вернуться назад Распечатать

Варення з журавлини з апельсином

Варення з журавлини з апельсином
Дуже смачні заготовки на зиму можна приготувати з журавлини з апельсином та/або іншими цитрусовими, наприклад, лимоном. Цитруси чудовим чином відтіняють і доповнюють смак і аромат журавлини. Таке поєднання видається цілком гармонійним.

Рецепт журавлини з апельсином і лимоном


Інгредієнти:

  • журавлина свіжа - 3 кг;

  • апельсини - 2-3 шт.;

  • лимони - 1-3 шт.;

  • цукор-пісок (а краще мед) - 1-2 кг


  • Приготування
    Журавлину промиваємо проточною холодною водою, просушуємо і дробимо в комбайні або вручну. Очищені апельсини і лимони нарізаємо часточками. Змішуємо з давленой журавлиною і засипаємо цукром (або заливаємо медом). Чекаємо, поки фрукти-ягоди пустять сік, після чого ретельно перемішуємо. Розкладаємо по банках, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику. Надзвичайно корисний вітамінний ласощі, особливо у варіанті з медом: калорійність мінімальна, має антибактеріальну та протизапальну дію, містить багато вітаміну С, що перешкоджає утворенню тромбів і бляшок на стінках судин, підвищує їх еластичність і міцність.
    Однак людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і підвищеною кислотністю слід звертатися з обережністю з цим смачним ліками, суворо дозувати і не захоплюватися.

    Варення з журавлини з апельсином


    Інший рецепт «холодного варення з журавлини з апельсином, лимоном і лаймом. Можна подавати з м'ясними та рибними стравами - дуже смачно.
    Інгредієнти:

  • журавлина свіжа - 2 кг;

  • апельсини - 05 кг

  • лимони - 2 шт.;

  • лайм - 1-2 шт.

  • цукор-пісок - 2 кг.


  • Приготування
    Варення з журавлини з апельсином
    Журавлину промиємо, обсушим і разом з апельсинами (без шкірки і без кісточок) пропустимо через м'ясорубку з відповідною насадкою. Лимон і лайм наріжемо часточками з шкіркою, видалимо кісточки. Додамо часточки лимона і лайма у перемелену суміш, засипаємо цукром (або заливаємо медом), ретельно перемішуємо і зберігаємо в банках холодильнику.
    Класичним способом варення з журавлини з апельсинами краще не варити - втратите велику частину корисних речовин.
    Любителям журавлини пропонуємо ще один рецепт заготівлі - варення з журавлини з яблуками .