Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з обліпихи

Варення з обліпихи

16-03-2015, 12:17
1 305
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся про те, як варити одне з найбільш корисних для здоров'я людини ласощі - варення з обліпихи.
В нашому регіоні обліпиху прийнято збирати після перших заморозків, коли ягоди вже не гірчать. Також кулінари в своїх рецепти варення з обліпихи рекомендують після того, як ягоди будуть перебрані і промиті, на 5 хвилин опустити їх в киплячу воду.

Рецепт варення з обліпихи


Для приготування обліпихової варення необхідні: 1 кілограм великої обліпихи, 250 мл води, 15 кілограма цукру.
Перед тим, як варити варення з обліпихи, ягоди слід ретельно промити і просушити. З цукру і води зварити сироп. Гарячим сиропом залити обліпиху і залишити настоюватися на 4 години. Після цього сироп злити, прокип'ятити і охолодити. Остившім сиропом залити ягоди обліпихи, поставити на повільний вогонь (довести до кипіння) і кип'ятити 10 хвилин. Готове варення розлити гарячим скляним банкам і закатати.

Ще один рецепт обліпихової варення


Існує рецепт варення з обліпихи без варіння. Для цього в пастеризовані банки треба засипати кілька столових ложок ягід обліпихи, потім стільки ж ложок цукру. Після цього банку потрібно закрити пластиковою кришкою і струсити. Цю процедуру варто робити до тих пір, поки банку не наповниться, після чого її на кілька тижнів ставлять у темне місце, щоб обліпиха пустила сік, і в ньому весь цукор розчинився.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з персиків
Варення з персиків
Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
Варення з апельсинів і лимонів
Варення з апельсинів і лимонів
Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
Варення з агрусу
Варення з агрусу
Багато господинь вважають, що варити варення з аґрусу - це клопітно і дуже затратно. Звичайно, навіть у розпал свого сезону агрус коштує чимало, але
Варення з чорниці
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Варення з чорноплідної горобини
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
Обліпиховий морс - чудовий смак і користь
Обліпиха є дуже корисною лікувальної ягодою. Її широко використовують в медицині, косметології, кулінарії. З неї виходить чудове варення, джем, сік.