Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з агрусу

Варення з агрусу

16-03-2015, 12:17
2 112
Варення з агрусу
Варення з агрусу має не тільки чудовим смаком, але і є незамінним джерелом вітамінів, особливо в зиязикай час. Варення з агрусу широко використовується в лікувальних цілях, завдяки високому вмісту вітаміну C, магнію і заліза. У цій статті ми розповімо вам про те, як варити варення з аґрусу.

Рецепт царського (королівського) варення з агрусу


Інгредієнти: 1 кілограм агрусу, 7 склянок цукру, кілька листя вишні.
Ягоди агрусу слід помити, видалити хвостики у них і насіння. Для цього ягоди потрібно зробити невеликий надріз. Листя вишні залийте трьома склянками окропу і охолодіть. Ягоди залийте охолодженим настоєм листя вишні і поставте в холодне місце на 12 годин.
Потім рідину необхідно злити, поставити на вогонь, додати до нього цукор і зварити сироп. У киплячий сироп додайте агрус і кип'ятіть 15 хвилин, знімаючи ложкою піну. Після цього ємність з варенням слід поставити в миску з крижаною водою, щоб він швидше охолонув. Це необхідно для того, щоб варення з аґрусу залишилося смарагдовим і не поблекло. Холодне варення розлийте по банках і закрийте кришками.

Рецепт варення з червоного агрусу з горіхами


Інгредієнти: 1 кілограм червоного агрусу, 15 кілограма цукру, 400 мл води, 100 г очищених волоських горіхів.
Агрус слід помити, проколоти кожну ягоду і перекласти в емальований посуд. З води і цукру зваріть сироп, залити ним ягоди і доведіть до кипіння. Через 10 хвилин додайте до маси подрібнені горіхи і зніміть з вогню.
Варення залиште в прохолодному місці на 6 годин, після чого знову доведіть до кипіння. Варення з червоного агрусу з горіхами слід розливати по банках гарячим і відразу ж закочувати.
Слід пам'ятати, що варення з агрусу потрібно зберігати в холодильнику або підвалі. В теплому місці воно швидко псується, а банки - вибухають.
Крім сировини для такого ласощі, як варення, аґрус використовується в багатьох цілях, адже це ягода володіє масою корисних властивостей.

Корисні властивості агрусу


До складу агрусу входять вітаміни: С, В1 В2 В6 Р (цей вітамін міститься в чорному агрус). Також, ягода агрус відрізняється високим вмістом калію, натрію, йоду, заліза, фосфору і солей.
Застосування агрусу:

  • агрус рекомендують вживати при захворюваннях сечовидільної системи, оскільки ця ягода володіє жовчогінними властивостями;

  • агрус є профілактичним засобом при гіпертонії, захворюваннях серця і атеросклерозі;

  • народна медицина використовує ягоди і листя агрусу в якості засобу від туберкульозу;

  • відвар з листя і ягід аґрусу вважається відмінним протизапальним засобом. У давнину його використовували для лікування шкірних захворювань і екзем.



  • Сорти агрусу


    Варення з агрусу

    На території нашої країни найбільше популярний жовтий аґрус. Жовтий агрус відрізняється тонкою шкіркою і солодкий або кисло-солодким смаком. Існує кілька різновидів жовтого аґрусу. Між собою вони різняться формою ягоди, смаком і товщиною шкірки. Жовтий агрус відноситься до кращих сортів.
    Не меншою популярністю користується червоний аґрус. Ягоди червоного агрусу відрізняються приємною кислинкою.
    В середині минулого століття вченими був виведений сорт аґрусу «Малахіт». Малахіт відрізняється яскравим зеленим кольором, кислим смаком, пізніми термінами дозрівання і стійкістю до низької температури.
    Агрус є універсальною ягодою, широко використовується в кулінарії і медицині. З медового агрусу готують вино і наливки. Солодкий агрус гарний у будь-якому вигляді, а з кислого виходять відмінні джеми, варення, компоти і киселі.
    Цікавий факт - довгий час на території СНД «китайським агрусом» називали фрукт ківі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пастила з агрусу
    Пастила з агрусу
    Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
    Королівське варення з аґрусу - рецепт
    Королівське варення з аґрусу - рецепт
    Аґрус - корисна ягода, яка по праву вважається «королівської». І зараз ми детально розглянемо деякі цікаві варіанти створення варення з цієї смачної
    Желе з агрусу
    Желе з агрусу
    Желе з агрусу - чудове ласощі, що приготувати нескладно. Все, що вам знадобиться це аґрус, цукор і вода. І, звичайно, дотримуйтесь наших порад, і у
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Вино з агрусу ні чим за смаком не поступається традиційному виноградному. Краще всього для напою підійдуть сорти великого, солодкого жовтого або
    Наливка з агрусу
    Наливка з агрусу
    Аґрус - смачна і корисна ягідка, яку можна використовувати у створенні варення, джемів, компотів, а також наливки. Ось про створення цього
    Кисіль з агрусу
    Кисіль з агрусу
    Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,