Королівське варення з аґрусу - рецепт
Агрус здавна вважається «королівської» ягодою. З нього можна приготувати безліч смачних страв, а ми розповімо вам сьогодні, як з агрусу зварити приголомшливе варення.
Інгредієнти:
стиглий агрус - 1 кг;
пісок цукровий - 15 кг;
волоські горішки - за смаком;
кип'ячена вода - 700 мл;
листя вишні - 12 шт.
Приготування
Ягоди агрусу гарненько промиваємо, перебираємо від дрібного сміття, листочків, відриваємо хвостики і на кожній ягідці робимо акуратно поперечний надріз. Потім пінцетом або ложечкою дістаємо з кожного плоду насіння і знову промиваємо ягоди в холодній воді. Після цього відкидаємо його на друшляк і залишаємо стікати.
Цим часом кип'ятимо з вишневим листом воду і всипаємо цукор. У кожну ягідку вкладаємо волоський горіх. Після того, як всі кристали розчиняться, і сироп закипить, знімаємо його з вогню, дістаємо листочки і закладаємо аґрус. Залишаємо приблизно на 5 годин настоюватися, а потім знову ставимо варитися на слабенький вогонь, і уварюємо до потрібної густоти. Далі розкладаємо варення з агрусу за чистим баночках і закатуємо кришечками.
Інгредієнти:
червоний агрус - 1 кг;
пісок цукровий - 1 кг;
арахіс - за смаком;
горілка - 50 мл;
вишневі листя - 100 г;
лимон - 05 шт.;
ваніль - за смаком.
Приготування
Давайте зваримо смачне варення з аґрусу. Ягідки промиваємо, відриваємо хвостики і з допомогою шпилечки акуратно виймаємо насіння. Після цього знову промиваємо ягоди, перекладаємо в друшляк і залишаємо стікати. Далі начиняємо кожну шматочком підсмаженого горіха та складаємо ягоди в чисту баночку, перешаровуючи їх шматочками лимона і вишневими листям.
Після цього заливаємо вміст банки кіпяточком і залишаємо приблизно на 6 годин. Потім воду обережно зливаємо в каструлю і варимо на ній сироп , додавши за смаком ваніль і горілку. Тепер у гарячий сироп викладаємо спочатку тільки ягоди, прибравши всі вишневі листя і лимонні дольки. А через 10 хвилин додаємо і листочки. Проварюємо варення ще 3 хвилини до того, щоб агрус став прозорим. Розкладаємо готове ласощі по банкам. Вишневі листя і лимонні дольки теж можете покласти в банку зверху, вони просочаться, як слід цукровим сиропом і виходити дуже смачними.
Інгредієнти:
недозрілі зелені ягідки агрусу - 1 кг;
вишневі листочки;
цукор - за смаком.
Приготування
Ягідки очищаємо від «хвостиків», надрізаємо кожну і акуратно видаляємо насіння, використовуючи для зручності англійську шпильку. В результаті у вас повинен вийти рівне 1 кілограм очищених ягід. Далі агрус ретельно промиваємо, переслаиваем вишневими листям, заливаємо холодною водою і залишаємо на 6 годин настоюватися. Вишневі листочки додадуть ягодам дивовижний аромат і міцність, а, крім того, посприяють збереженню насиченого зеленого кольору.
Після цього відкидаємо аґрус на друшляк і залишаємо стікати. Відціджену кип'ятимо воду, додаємо цукровий пісок і доводимо сироп знову до кипіння, постійно помішуючи. Проварюємо його протягом 2-3 хвилин, а потім знімаємо з плити, опускаємо ягоди і залишаємо настоюватися на 2-3 години. Після цього проварюємо агрус 5-7 хвилин, а потім знову знімаємо з вогню і настоюємо 5 годин. Повторюємо цю процедуру кілька разів, до отримання бажаної консистенції. Готовому варення даємо охолонути, а потім розкладаємо його в сухі банки, накриваємо чистими кришками і закорковуємо.
Царський варення з аґрусу
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди агрусу гарненько промиваємо, перебираємо від дрібного сміття, листочків, відриваємо хвостики і на кожній ягідці робимо акуратно поперечний надріз. Потім пінцетом або ложечкою дістаємо з кожного плоду насіння і знову промиваємо ягоди в холодній воді. Після цього відкидаємо його на друшляк і залишаємо стікати.
Цим часом кип'ятимо з вишневим листом воду і всипаємо цукор. У кожну ягідку вкладаємо волоський горіх. Після того, як всі кристали розчиняться, і сироп закипить, знімаємо його з вогню, дістаємо листочки і закладаємо аґрус. Залишаємо приблизно на 5 годин настоюватися, а потім знову ставимо варитися на слабенький вогонь, і уварюємо до потрібної густоти. Далі розкладаємо варення з агрусу за чистим баночках і закатуємо кришечками.
Рецепт королівського варення з агрусу
Інгредієнти:
Приготування
Давайте зваримо смачне варення з аґрусу. Ягідки промиваємо, відриваємо хвостики і з допомогою шпилечки акуратно виймаємо насіння. Після цього знову промиваємо ягоди, перекладаємо в друшляк і залишаємо стікати. Далі начиняємо кожну шматочком підсмаженого горіха та складаємо ягоди в чисту баночку, перешаровуючи їх шматочками лимона і вишневими листям.
Після цього заливаємо вміст банки кіпяточком і залишаємо приблизно на 6 годин. Потім воду обережно зливаємо в каструлю і варимо на ній сироп , додавши за смаком ваніль і горілку. Тепер у гарячий сироп викладаємо спочатку тільки ягоди, прибравши всі вишневі листя і лимонні дольки. А через 10 хвилин додаємо і листочки. Проварюємо варення ще 3 хвилини до того, щоб агрус став прозорим. Розкладаємо готове ласощі по банкам. Вишневі листя і лимонні дольки теж можете покласти в банку зверху, вони просочаться, як слід цукровим сиропом і виходити дуже смачними.
Чудове варення з агрусу
Інгредієнти:
Приготування
Ягідки очищаємо від «хвостиків», надрізаємо кожну і акуратно видаляємо насіння, використовуючи для зручності англійську шпильку. В результаті у вас повинен вийти рівне 1 кілограм очищених ягід. Далі агрус ретельно промиваємо, переслаиваем вишневими листям, заливаємо холодною водою і залишаємо на 6 годин настоюватися. Вишневі листочки додадуть ягодам дивовижний аромат і міцність, а, крім того, посприяють збереженню насиченого зеленого кольору.
Після цього відкидаємо аґрус на друшляк і залишаємо стікати. Відціджену кип'ятимо воду, додаємо цукровий пісок і доводимо сироп знову до кипіння, постійно помішуючи. Проварюємо його протягом 2-3 хвилин, а потім знімаємо з плити, опускаємо ягоди і залишаємо настоюватися на 2-3 години. Після цього проварюємо агрус 5-7 хвилин, а потім знову знімаємо з вогню і настоюємо 5 годин. Повторюємо цю процедуру кілька разів, до отримання бажаної консистенції. Готовому варення даємо охолонути, а потім розкладаємо його в сухі банки, накриваємо чистими кришками і закорковуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з агрусу
Багато господинь вважають, що варити варення з аґрусу - це клопітно і дуже затратно. Звичайно, навіть у розпал свого сезону агрус коштує чимало, але
Джем на зиму
Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
Варення з м'яти - рецепт
У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
Желе з агрусу
Желе з агрусу - чудове ласощі, що приготувати нескладно. Все, що вам знадобиться це аґрус, цукор і вода. І, звичайно, дотримуйтесь наших порад, і у