Варення з м'яти - рецепт
Коли влітку є безліч ягід і фруктів, хочеться зробити смачні запаси на зиму. Адже так приємно потім відкрити баночку ароматного варення. В цій статті ми вам розповімо, як приготувати варення з м'яти.
Варення з м'яти і лимонного соку
Інгредієнти:
листя м'яти - 600 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
цукор - 15 кг;
вода - 300 мл
Приготування
Листя м'яти ретельно промиваємо під проточною водою, а потім відкидаємо їх на друшляк. Викладаємо м'яту в емальовану каструлю, додаємо сік лимона і половину цукру. Каструлю кілька разів струшуємо, накриваємо серветкою і залишаємо при кімнатній температурі до розчинення цукру. З останків цукру і води варимо сироп і вливаємо його в каструлю з майбутнім варенням. Залишаємо годин на 5 перемішуємо і на невеликому вогні доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 6-7. Потім готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Полуничне варення з м'ятою
Інгредієнти:
полуниця - 500 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
цукор - 400 г;
гілочки м'яти - 5 шт.
Приготування
Полуницю моєму і викладаємо на рушник, щоб ягідки обсохнули. Після цього відриваємо плодоніжки. Потім перекладаємо їх у каструлю, додаємо цукор і залишаємо на ніч, щоб полуниця пустила сік. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння, помішуючи лопаткою. Після закипання знімаємо піну, додаємо сік лимона і листочки м'яти. Проварюємо варення з м'ятою близько 15 хвилин, а потім розливаємо по банках і закатуємо. Завдяки м'яті і без того смачне полуничне варення стає просто чудовим.
Малинове варення з м'ятою
Інгредієнти:
малина - 05 кг;
цукор - 250 г;
м'ята - 30 р.
Приготування
Малину укладаємо в каструлю, додаємо цукор і залишаємо, щоб ягоди пустили сік. Після цього додаємо м'яту, доводимо варення до кипіння і на повільному вогні варимо 5 хвилин. Потім варення знімаємо з вогню і охолоджуємо. Знову доводимо до кипіння і проварюємо на малому вогні ще 10 хвилин. Тепер м'яту витягаємо, а малинове варення розливаємо по банках.
Варення з агрусу з м'ятою
Інгредієнти:
аґрус - 05 кг;
цукор - 700 г;
банани - 300 г;
суміш для конфітюру - 1 пакетик;
м'ята - 30 р.
Приготування
Агрус перетираємо в ступці, потім викладаємо листочки м'яти і знову перетираємо. Додаємо нарізані кубиками банани, суміш для конфітюру і цукор. Гарненько перемішуємо і залишаємо на ніч в холодильнику. Далі ставимо варення на невеликий вогонь і кип'ятимо близько 5 хвилин. Розливаємо гаряче варення по стерильним баночках і закатуємо кришками.
Як зробити варення з м'яти?
Інгредієнти:
подрібнене листя м'яти - 1 склянка;
цукор - 35 склянки;
яблучний оцет - 05 склянки;
вода - 1 склянка;
рідкий пектин - 75 г;
зелений харчовий барвник - 5 крапель.
Приготування
Змішуємо воду з цукром, оцтом і м'ятою. Ставимо суміш на вогонь, доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Знімаємо масу з вогню, додаємо пектин і барвник. Знову ставимо варення на вогонь і даємо закипіти. Витримуємо приблизно півхвилини і вимикаємо вогонь. Проціджуємо варення через сито і розкладаємо по підготовленим банкам.
Вишневе варення з м'ятою
Інгредієнти:
м'ята - 50 г;
вишня - 1 кг;
вода - 1 склянка;
цукор - 3 склянки.
Приготування
З цукру і води готуємо сироп. Заливаємо гарячим сиропом вишні з кісточками. Залишаємо приблизно на 5-6 годин. Після цього ставимо його на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь вимикаємо, а варення остуджуємо. Знову доводимо до кипіння, додаємо м'яту, знімаємо з вогню й даємо охолонути. І в третій раз проварюємо варення близько 1 години, після чого розливаємо по стерильним банкам.
Варення з м'яти і лимонного соку
Інгредієнти:
Приготування
Листя м'яти ретельно промиваємо під проточною водою, а потім відкидаємо їх на друшляк. Викладаємо м'яту в емальовану каструлю, додаємо сік лимона і половину цукру. Каструлю кілька разів струшуємо, накриваємо серветкою і залишаємо при кімнатній температурі до розчинення цукру. З останків цукру і води варимо сироп і вливаємо його в каструлю з майбутнім варенням. Залишаємо годин на 5 перемішуємо і на невеликому вогні доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 6-7. Потім готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Полуничне варення з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю моєму і викладаємо на рушник, щоб ягідки обсохнули. Після цього відриваємо плодоніжки. Потім перекладаємо їх у каструлю, додаємо цукор і залишаємо на ніч, щоб полуниця пустила сік. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння, помішуючи лопаткою. Після закипання знімаємо піну, додаємо сік лимона і листочки м'яти. Проварюємо варення з м'ятою близько 15 хвилин, а потім розливаємо по банках і закатуємо. Завдяки м'яті і без того смачне полуничне варення стає просто чудовим.
Малинове варення з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Малину укладаємо в каструлю, додаємо цукор і залишаємо, щоб ягоди пустили сік. Після цього додаємо м'яту, доводимо варення до кипіння і на повільному вогні варимо 5 хвилин. Потім варення знімаємо з вогню і охолоджуємо. Знову доводимо до кипіння і проварюємо на малому вогні ще 10 хвилин. Тепер м'яту витягаємо, а малинове варення розливаємо по банках.
Варення з агрусу з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Агрус перетираємо в ступці, потім викладаємо листочки м'яти і знову перетираємо. Додаємо нарізані кубиками банани, суміш для конфітюру і цукор. Гарненько перемішуємо і залишаємо на ніч в холодильнику. Далі ставимо варення на невеликий вогонь і кип'ятимо близько 5 хвилин. Розливаємо гаряче варення по стерильним баночках і закатуємо кришками.
Як зробити варення з м'яти?
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо воду з цукром, оцтом і м'ятою. Ставимо суміш на вогонь, доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Знімаємо масу з вогню, додаємо пектин і барвник. Знову ставимо варення на вогонь і даємо закипіти. Витримуємо приблизно півхвилини і вимикаємо вогонь. Проціджуємо варення через сито і розкладаємо по підготовленим банкам.
Вишневе варення з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
З цукру і води готуємо сироп. Заливаємо гарячим сиропом вишні з кісточками. Залишаємо приблизно на 5-6 годин. Після цього ставимо його на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь вимикаємо, а варення остуджуємо. Знову доводимо до кипіння, додаємо м'яту, знімаємо з вогню й даємо охолонути. І в третій раз проварюємо варення близько 1 години, після чого розливаємо по стерильним банкам.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Варення з вишні - рецепт
Готувати вишню запас - просте та приємне завдання: варення або джем з ягід готується швидко, а в холоди буде чим поласувати за чашкою чаю. Рецепти
Варення з лимонів
Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
Варення з вишні в мультиварці
Вишня - смачна і корисна ягода. Її використовують для створення десертів, випічки та інших солодких страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудове