Вернуться назад Распечатать

Варення з м'яти - рецепт

Варення з м'яти - рецепт
Коли влітку є безліч ягід і фруктів, хочеться зробити смачні запаси на зиму. Адже так приємно потім відкрити баночку ароматного варення. В цій статті ми вам розповімо, як приготувати варення з м'яти.
Варення з м'яти і лимонного соку
Інгредієнти:

  • листя м'яти - 600 г;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • цукор - 15 кг;

  • вода - 300 мл


  • Приготування
    Листя м'яти ретельно промиваємо під проточною водою, а потім відкидаємо їх на друшляк. Викладаємо м'яту в емальовану каструлю, додаємо сік лимона і половину цукру. Каструлю кілька разів струшуємо, накриваємо серветкою і залишаємо при кімнатній температурі до розчинення цукру. З останків цукру і води варимо сироп і вливаємо його в каструлю з майбутнім варенням. Залишаємо годин на 5 перемішуємо і на невеликому вогні доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 6-7. Потім готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.
    Полуничне варення з м'ятою
    Інгредієнти:

  • полуниця - 500 г;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • цукор - 400 г;

  • гілочки м'яти - 5 шт.


  • Приготування
    Полуницю моєму і викладаємо на рушник, щоб ягідки обсохнули. Після цього відриваємо плодоніжки. Потім перекладаємо їх у каструлю, додаємо цукор і залишаємо на ніч, щоб полуниця пустила сік. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння, помішуючи лопаткою. Після закипання знімаємо піну, додаємо сік лимона і листочки м'яти. Проварюємо варення з м'ятою близько 15 хвилин, а потім розливаємо по банках і закатуємо. Завдяки м'яті і без того смачне полуничне варення стає просто чудовим.
    Малинове варення з м'ятою
    Інгредієнти:

  • малина - 05 кг;

  • цукор - 250 г;

  • м'ята - 30 р.


  • Приготування
    Малину укладаємо в каструлю, додаємо цукор і залишаємо, щоб ягоди пустили сік. Після цього додаємо м'яту, доводимо варення до кипіння і на повільному вогні варимо 5 хвилин. Потім варення знімаємо з вогню і охолоджуємо. Знову доводимо до кипіння і проварюємо на малому вогні ще 10 хвилин. Тепер м'яту витягаємо, а малинове варення розливаємо по банках.
    Варення з агрусу з м'ятою
    Інгредієнти:

  • аґрус - 05 кг;

  • цукор - 700 г;

  • банани - 300 г;

  • суміш для конфітюру - 1 пакетик;

  • м'ята - 30 р.


  • Приготування
    Агрус перетираємо в ступці, потім викладаємо листочки м'яти і знову перетираємо. Додаємо нарізані кубиками банани, суміш для конфітюру і цукор. Гарненько перемішуємо і залишаємо на ніч в холодильнику. Далі ставимо варення на невеликий вогонь і кип'ятимо близько 5 хвилин. Розливаємо гаряче варення по стерильним баночках і закатуємо кришками.
    Як зробити варення з м'яти?
    Інгредієнти:

  • подрібнене листя м'яти - 1 склянка;

  • цукор - 35 склянки;

  • яблучний оцет - 05 склянки;

  • вода - 1 склянка;

  • рідкий пектин - 75 г;

  • зелений харчовий барвник - 5 крапель.


  • Приготування
    Змішуємо воду з цукром, оцтом і м'ятою. Ставимо суміш на вогонь, доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Знімаємо масу з вогню, додаємо пектин і барвник. Знову ставимо варення на вогонь і даємо закипіти. Витримуємо приблизно півхвилини і вимикаємо вогонь. Проціджуємо варення через сито і розкладаємо по підготовленим банкам.
    Вишневе варення з м'ятою
    Інгредієнти:
    Варення з м'яти - рецепт


  • м'ята - 50 г;

  • вишня - 1 кг;

  • вода - 1 склянка;

  • цукор - 3 склянки.


  • Приготування
    З цукру і води готуємо сироп. Заливаємо гарячим сиропом вишні з кісточками. Залишаємо приблизно на 5-6 годин. Після цього ставимо його на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь вимикаємо, а варення остуджуємо. Знову доводимо до кипіння, додаємо м'яту, знімаємо з вогню й даємо охолонути. І в третій раз проварюємо варення близько 1 години, після чого розливаємо по стерильним банкам.