Варення з лимонів
Зараз ми вам розповімо, як приготувати варення з лимонів. Воно виходить незвичайно смачним і ароматним. Сподіваємося, що з перерахованих рецептів, ви знайдете варіант для себе.
Інгредієнти:
лимони - 700 г;
цукор - 600 г;
вода - 1 літр;
морська сіль - щіпка.
Приготування
Лимони промиваємо під проточною водою, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Видаляємо кісточки, а м'якоть разом з шкіркою нарізаємо дрібними скибочками. Викладаємо їх в каструлю, додаємо воду і після кипіння, варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Після цього отриману рідину проціджують, а м'якоть знову повертаємо в каструлю, додаємо 1 літр води, дрібку солі і, помішуючи, доводимо до кипіння. Тепер варення можна зняти з вогню. А його готовність легко перевірити таким способом: чайну ложку наливаємо на блюдце і ставимо його хвилин на 5 в морозилку, якщо варення вже готове, воно повністю застигне. В іншому випадку його ще потрібно проварити. Але зверніть увагу, більш півгодини варити таке варення не можна, інакше цукор перетвориться в карамель . Готове варення з лимонів з шкіркою розливаємо по стерильним банкам, закочує їх і відправляємо на зберігання.
Інгредієнти:
лимони - 2 шт.;
м'ята - 250 г;
вода - 05 л;
цукор - 1 кг.
Приготування
М'яту дрібно нарізаємо. З одного лимона видавлюємо сік, другий нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до м'яті, заливаємо суміш водою і на невеликому вогні варимо хвилин 10. Після цього відставляємо отриману масу на добу. Потім її проціджують, рідину додаємо цукор, натерту на дрібній тертці цедру 1 лимона, варимо на невеликому вогні близько 1 години. Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо.
Інгредієнти:
кисло-солодкі яблука - 3 кг;
лимон - 1 шт.;
цукор - 1 кг.
Приготування
Яблука нарізаємо шматочками, додаємо цукор і залишаємо на ніч. Лимони пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до яблук. Проварюємо масу на невеликому вогні 5-7 хвилин після закипання, постійно помішуючи. Після цього варення можна розливати по банках і закочувати.
Інгредієнти:
груші - 800 г;
лимони - 2 шт.;
цукор - 12 кг
Приготування
Злегка недоспевшие груші очистити від шкірки і насіння, нарізаємо скибочками. У каструлю насипати шар цукру, кладемо шар груш, поливаємо лимонним соком, знову цукор-груші-лимонний сік і так, поки не закінчаться інгредієнти. На добу каструлю з майбутнім варенням відставляємо в сторону. Потім зливаємо отриманий сік, кип'ятимо його, знімаючи піну, і опускаємо в нього груші, варимо на невеликому вогні до готовності.
Любителям цього ласощі також доведеться по душі варення з апельсинів і лимонів за простими рецептами на нашому сайті.
Рецепт варення з лимонів
Інгредієнти:
Приготування
Лимони промиваємо під проточною водою, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Видаляємо кісточки, а м'якоть разом з шкіркою нарізаємо дрібними скибочками. Викладаємо їх в каструлю, додаємо воду і після кипіння, варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Після цього отриману рідину проціджують, а м'якоть знову повертаємо в каструлю, додаємо 1 літр води, дрібку солі і, помішуючи, доводимо до кипіння. Тепер варення можна зняти з вогню. А його готовність легко перевірити таким способом: чайну ложку наливаємо на блюдце і ставимо його хвилин на 5 в морозилку, якщо варення вже готове, воно повністю застигне. В іншому випадку його ще потрібно проварити. Але зверніть увагу, більш півгодини варити таке варення не можна, інакше цукор перетвориться в карамель . Готове варення з лимонів з шкіркою розливаємо по стерильним банкам, закочує їх і відправляємо на зберігання.
Варення з м'яти і лимона
Інгредієнти:
Приготування
М'яту дрібно нарізаємо. З одного лимона видавлюємо сік, другий нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до м'яті, заливаємо суміш водою і на невеликому вогні варимо хвилин 10. Після цього відставляємо отриману масу на добу. Потім її проціджують, рідину додаємо цукор, натерту на дрібній тертці цедру 1 лимона, варимо на невеликому вогні близько 1 години. Готове варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо.
Варення з яблук з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Яблука нарізаємо шматочками, додаємо цукор і залишаємо на ніч. Лимони пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до яблук. Проварюємо масу на невеликому вогні 5-7 хвилин після закипання, постійно помішуючи. Після цього варення можна розливати по банках і закочувати.
Варення з груш і лимонів
Інгредієнти:
Приготування
Злегка недоспевшие груші очистити від шкірки і насіння, нарізаємо скибочками. У каструлю насипати шар цукру, кладемо шар груш, поливаємо лимонним соком, знову цукор-груші-лимонний сік і так, поки не закінчаться інгредієнти. На добу каструлю з майбутнім варенням відставляємо в сторону. Потім зливаємо отриманий сік, кип'ятимо його, знімаючи піну, і опускаємо в нього груші, варимо на невеликому вогні до готовності.
Любителям цього ласощі також доведеться по душі варення з апельсинів і лимонів за простими рецептами на нашому сайті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з апельсинів і лимонів
Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Варення з журавлини з яблуками
Заготовки на зиму, звичайно ж, справа клопітна, але як приємно в холодну пору року відкрити баночку корисного ласощі до чаю. І сьогодні ми поділимося
Варення з брусниці з яблуками
Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю
Варення з м'яти - рецепт
У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими
Варення з кабачків і лимона
Варення з кабачків вважається справжнім делікатесом. Сам кабачок володіє нейтральним смаком, але якщо до нього додати цитрусові, то вийде чудове