Варення з кабачків і лимона

Рецепт варення з кабачків і лимона
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки натираємо на крупній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Кладемо натерті кабачки в сотейник і змішуємо з цукром, корицею, імбиром і скибочками лимона. Тушкуємо все разом протягом 40-45 хвилин на мінімальному вогні, до тих пір, поки вся рідина не випарується практично повністю. З варення витягаємо шматочки лимона і охолодити його. Готове ласощі розкладаємо по банках - без стерилізації воно проживе близько 2 тижнів.
Варення з кабачків, лимона і апельсина
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо зі стерилізації банок. Спершу ретельно промиваємо їх в мильному розчині, а потім обсушуємо і ставимо в розігріту до 100 градусів духовку. На момент, коли джем буде готовий, банки стануть повністю стерильними.
З допомогою терки знімаємо цедру з лимонів і апельсинів. Заливаємо цедру соком цитрусових, а м'якоть і шкірку режим великими шматками кладемо в марлевий мішечок.
Кабачки нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з 2 чайними ложками лимонного соку і тушкуємо, поки шматочки не стануть повністю прозорими і м'якими. Як тільки вони будуть готові, підсилюємо вогонь, щоб випарувати залишки рідини. Додаємо до овочів імбир, цукор, цедру, а також марлевий мішечок з лимонами і апельсинами. Варимо варення на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
Гаряче варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Така заготівля зможе простояти в коморі до 1 року.
Якщо ви хочете зробити варення з кабачків і лимона в мультиварці, то варіть ласощі в режимі "Варення" протягом 2 годин.
Як зварити варення з кабачків і лимона?
Інгредієнти:
Приготування
Натерті на крупній тертці кабачки змішуємо в глибокій каструлі з тонкими скибочками перцю чилі, цукром і оцтом. Додаємо в суміш лимонну цедру і ставимо її на вогонь. Як тільки температура варення досягне 220 градусів, знімаємо його з вогню і змішуємо з пектином. Даємо варенню охолонути кілька хвилин і розливаємо по банках. Щоб приготувати варення з кабачків і лимона на зиму банки необхідно попередньо простерилізувати.
Варення з кабачків і лимона з гвоздикою
Інгредієнти:
Приготування

Як тільки кабачкові шматочки стануть досить м'якими, витягаємо марлеві мішечки і збиваємо вміст каструлі за допомогою заглибного бледнера. Отримане пюре уварюють до загусання і розливаємо по банках.
Рекомендуємо добрі рецепти

Варення з лимонів
Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай

Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення

Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з

Сік з кабачків
Якщо вам набридли звички соки з яблук, цитрусових та інших фруктів, рекомендуємо приготувати незвичайний сік з кабачків. Ми впевнені такий корисний

Варення зі сливи в мультиварці
В мультиварці зручно готувати не тільки страви для щоденного раціону, але і для тривалого зберігання, наприклад, варення. У нашій статті ми розповімо