Варення з кабачків і лимона
Про варення з кабачків наші господині говорять вже не перший рік. Таке ласощі володіє приємною текстурою і не б'є зайвої солодкістю. Готувати кабачкове варення не складніше будь-якого іншого, але за рахунок свого нейтрального смаку, розбавити палітру ласощі можна абсолютно будь-якими добавками. На цей раз у їх ролі виступить лимон.
Інгредієнти:
кабачки (середнього розміру) - 3 шт.;
коричневий цукор - 1 ст.;
лимон - 1/2 шт.;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
мелений імбир - 1/4 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Кабачки натираємо на крупній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Кладемо натерті кабачки в сотейник і змішуємо з цукром, корицею, імбиром і скибочками лимона. Тушкуємо все разом протягом 40-45 хвилин на мінімальному вогні, до тих пір, поки вся рідина не випарується практично повністю. З варення витягаємо шматочки лимона і охолодити його. Готове ласощі розкладаємо по банках - без стерилізації воно проживе близько 2 тижнів.
Інгредієнти:
кабачки - 2 кг;
цукор - 2 кг;
лимони - 2 шт.;
апельсини - 2 шт.;
корінь імбиру - 100 г;
зацукрований імбир - 100 р.
Приготування
Почнемо зі стерилізації банок. Спершу ретельно промиваємо їх в мильному розчині, а потім обсушуємо і ставимо в розігріту до 100 градусів духовку. На момент, коли джем буде готовий, банки стануть повністю стерильними.
З допомогою терки знімаємо цедру з лимонів і апельсинів. Заливаємо цедру соком цитрусових, а м'якоть і шкірку режим великими шматками кладемо в марлевий мішечок.
Кабачки нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з 2 чайними ложками лимонного соку і тушкуємо, поки шматочки не стануть повністю прозорими і м'якими. Як тільки вони будуть готові, підсилюємо вогонь, щоб випарувати залишки рідини. Додаємо до овочів імбир, цукор, цедру, а також марлевий мішечок з лимонами і апельсинами. Варимо варення на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
Гаряче варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Така заготівля зможе простояти в коморі до 1 року.
Якщо ви хочете зробити варення з кабачків і лимона в мультиварці, то варіть ласощі в режимі "Варення" протягом 2 годин.
Інгредієнти:
кабачок (натертий) - 1 1/2 ст.;
перець чилі - 1 шт.;
цукор - 3 ст.;
яблучний оцет - 1 ст.;
цедра 2 лимонів;
пектин - 1 ст. ложка.
Приготування
Натерті на крупній тертці кабачки змішуємо в глибокій каструлі з тонкими скибочками перцю чилі, цукром і оцтом. Додаємо в суміш лимонну цедру і ставимо її на вогонь. Як тільки температура варення досягне 220 градусів, знімаємо його з вогню і змішуємо з пектином. Даємо варенню охолонути кілька хвилин і розливаємо по банках. Щоб приготувати варення з кабачків і лимона на зиму банки необхідно попередньо простерилізувати.
Інгредієнти:
кабачки - 200 г;
лимон - 1 шт.;
імбир - 30 г;
цукор - 100 г;
гвоздика - 2-3 бутона.
Приготування
Кабачки миємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками. Кладемо кабачки в каструлю, змішати з натертим коренем імбиру і цукром. Заливаємо вміст каструлі лимонним соком. Шкірки від лимонів не викидаємо, а кладемо в марлевий мішечок разом з бутонами гвоздики. Поміщаємо мішечки поверх кабачкової суміші для варення і варимо на середньому вогні 25 хвилин.
Як тільки кабачкові шматочки стануть досить м'якими, витягаємо марлеві мішечки і збиваємо вміст каструлі за допомогою заглибного бледнера. Отримане пюре уварюють до загусання і розливаємо по банках.
Рецепт варення з кабачків і лимона
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки натираємо на крупній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Кладемо натерті кабачки в сотейник і змішуємо з цукром, корицею, імбиром і скибочками лимона. Тушкуємо все разом протягом 40-45 хвилин на мінімальному вогні, до тих пір, поки вся рідина не випарується практично повністю. З варення витягаємо шматочки лимона і охолодити його. Готове ласощі розкладаємо по банках - без стерилізації воно проживе близько 2 тижнів.
Варення з кабачків, лимона і апельсина
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо зі стерилізації банок. Спершу ретельно промиваємо їх в мильному розчині, а потім обсушуємо і ставимо в розігріту до 100 градусів духовку. На момент, коли джем буде готовий, банки стануть повністю стерильними.
З допомогою терки знімаємо цедру з лимонів і апельсинів. Заливаємо цедру соком цитрусових, а м'якоть і шкірку режим великими шматками кладемо в марлевий мішечок.
Кабачки нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з 2 чайними ложками лимонного соку і тушкуємо, поки шматочки не стануть повністю прозорими і м'якими. Як тільки вони будуть готові, підсилюємо вогонь, щоб випарувати залишки рідини. Додаємо до овочів імбир, цукор, цедру, а також марлевий мішечок з лимонами і апельсинами. Варимо варення на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
Гаряче варення розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Така заготівля зможе простояти в коморі до 1 року.
Якщо ви хочете зробити варення з кабачків і лимона в мультиварці, то варіть ласощі в режимі "Варення" протягом 2 годин.
Як зварити варення з кабачків і лимона?
Інгредієнти:
Приготування
Натерті на крупній тертці кабачки змішуємо в глибокій каструлі з тонкими скибочками перцю чилі, цукром і оцтом. Додаємо в суміш лимонну цедру і ставимо її на вогонь. Як тільки температура варення досягне 220 градусів, знімаємо його з вогню і змішуємо з пектином. Даємо варенню охолонути кілька хвилин і розливаємо по банках. Щоб приготувати варення з кабачків і лимона на зиму банки необхідно попередньо простерилізувати.
Варення з кабачків і лимона з гвоздикою
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки миємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками. Кладемо кабачки в каструлю, змішати з натертим коренем імбиру і цукром. Заливаємо вміст каструлі лимонним соком. Шкірки від лимонів не викидаємо, а кладемо в марлевий мішечок разом з бутонами гвоздики. Поміщаємо мішечки поверх кабачкової суміші для варення і варимо на середньому вогні 25 хвилин.
Як тільки кабачкові шматочки стануть досить м'якими, витягаємо марлеві мішечки і збиваємо вміст каструлі за допомогою заглибного бледнера. Отримане пюре уварюють до загусання і розливаємо по банках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з лимонів
Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай
Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Сік з кабачків
Якщо вам набридли звички соки з яблук, цитрусових та інших фруктів, рекомендуємо приготувати незвичайний сік з кабачків. Ми впевнені такий корисний
Варення зі сливи в мультиварці
В мультиварці зручно готувати не тільки страви для щоденного раціону, але і для тривалого зберігання, наприклад, варення. У нашій статті ми розповімо