Сік з кабачків
Якщо ви досі вважаєте, що соком з фруктів і ягід ще можна когось здивувати, то ви глибоко помиляєтеся, тому що справжнє диво - це кабачковий сік. Такий сік можна приготувати окремо, або з добавками у вигляді вищезгаданих фруктів і ягід, у будь-якому випадку, такий напій крім приємного смаку несе ще й користь для травного тракту та нервової системи.
Приготувати чистий сік з кабачків дуже просто, але декілька хитрощів, необхідних для збереження максимальної кількості вітамінів в напої все ж слід врахувати. Отже, по-перше, кабачки для соку бажано збирати ввечері, або рано вранці, так як саме в цей час плоди максимально насичені всілякими корисними речами.
По-друге, зібрані плоди слід використовувати одразу ж, а не залишати їх на потім. Кабачки для соку достатньо промити, якщо вони старі, то і очистити від шкіри, після чого плоди можна нарізати великими шматками і пропустити через соковижималку. Якщо останній у вашому кухонному арсеналі не виявилося, то скористайтеся простий теркою: натріть кабачок і покладіть його в марлевий мішок, ретельно відіжміть сік. Готовий сік можна пити в чистому вигляді по 3 столові ложки перед їжею. Якщо смак соку не здається вам приємним, то підсолодіть напій медом за смаком.
Також кабачковий сік можна заготовити на зиму, для цього на кожні три літри соку вносимо по 400 г цукру і 10 г лимонної кислоти. Сік варимо 5 хвилин, а потім розливаємо по стерильним банкам і закатуємо.
Свіжі плоди яблук і кабачків пропускаємо через соковижималку, в результаті повинно вийти близько 3 літрів напою: 15 л кабачкового і 15 літри яблучного соку. Отриману суміш перелити в каструлю і кип'ятимо з 5-6 листям лимонника близько 10 хвилин. Гарячий напій розливаємо по чистим банкам. Перед вживанням додаємо в сік з яблук і кабачків цукор або мед.
Оригінальний і приємний смак соку з кабачків з апельсинами. Такий напій вже містить кислоту цитрусового, яка служить природним консервантом, а від того чудово підходить для заготівлі на зиму.
Кабачковий сік змішуємо з соком апельсина і лимона: на кожні 3 літри соку нам знадобиться 3 апельсина і 1 лимон. У суміш із соків кладемо шкірку і м'якоть цитрусових, залишаємо настоятися 3 години. Готовий сік з апельсинів і кабачків фільтруємо, змішуємо з цукром за смаком і п'ємо.
Як приготувати свіжовичавлений сік з кабачків?
Приготувати чистий сік з кабачків дуже просто, але декілька хитрощів, необхідних для збереження максимальної кількості вітамінів в напої все ж слід врахувати. Отже, по-перше, кабачки для соку бажано збирати ввечері, або рано вранці, так як саме в цей час плоди максимально насичені всілякими корисними речами.
По-друге, зібрані плоди слід використовувати одразу ж, а не залишати їх на потім. Кабачки для соку достатньо промити, якщо вони старі, то і очистити від шкіри, після чого плоди можна нарізати великими шматками і пропустити через соковижималку. Якщо останній у вашому кухонному арсеналі не виявилося, то скористайтеся простий теркою: натріть кабачок і покладіть його в марлевий мішок, ретельно відіжміть сік. Готовий сік можна пити в чистому вигляді по 3 столові ложки перед їжею. Якщо смак соку не здається вам приємним, то підсолодіть напій медом за смаком.
Також кабачковий сік можна заготовити на зиму, для цього на кожні три літри соку вносимо по 400 г цукру і 10 г лимонної кислоти. Сік варимо 5 хвилин, а потім розливаємо по стерильним банкам і закатуємо.
Рецепт соку з яблук і кабачків
Свіжі плоди яблук і кабачків пропускаємо через соковижималку, в результаті повинно вийти близько 3 літрів напою: 15 л кабачкового і 15 літри яблучного соку. Отриману суміш перелити в каструлю і кип'ятимо з 5-6 листям лимонника близько 10 хвилин. Гарячий напій розливаємо по чистим банкам. Перед вживанням додаємо в сік з яблук і кабачків цукор або мед.
Сік з кабачків з апельсинами
Оригінальний і приємний смак соку з кабачків з апельсинами. Такий напій вже містить кислоту цитрусового, яка служить природним консервантом, а від того чудово підходить для заготівлі на зиму.
Кабачковий сік змішуємо з соком апельсина і лимона: на кожні 3 літри соку нам знадобиться 3 апельсина і 1 лимон. У суміш із соків кладемо шкірку і м'якоть цитрусових, залишаємо настоятися 3 години. Готовий сік з апельсинів і кабачків фільтруємо, змішуємо з цукром за смаком і п'ємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачковий торт
Однією з традиційних закусок святкового столу є кабачковий торт. Існуємо безліч рецептів його приготування, проте знають далеко не всі. З цієї
Пюре з кабачків для дитини
Кабачок - один з перших овочів, з яким знайомлять дитину. Він відмінно підходить для першого прикорму, так як практично не викликає алергії і добре
Березовий сік - заготівля
Для мешканців колишніх радянських республік, березовий сік назавжди залишиться в пам'яті у вигляді трилітрових бутлів, гордо вишикувалися на полицях
Варення з кабачків і лимона
Варення з кабачків вважається справжнім делікатесом. Сам кабачок володіє нейтральним смаком, але якщо до нього додати цитрусові, то вийде чудове
Як приготувати сік з калини?
Сік калини - це корисний напій, що допомагає при застуді, неврозах, хворобах серця, а також сприяє посиленню імунітету. Ось сьогодні ми і поговоримо
Компот з кабачків на зиму
Кабачок легко засвоюється організмом людини. Регулярне його вживання сприятливо впливає на роботу імунної та травної систем. І зараз ми вам