Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з кабачків на зиму

Компот з кабачків на зиму

19-01-2015, 15:22
2 591
Компот з кабачків на зиму
Якщо креативно підходити до використання самих звичних харчових продуктів, можна готувати дуже незвичайні і цікаві страви, наприклад, компоти з кабачків. Напевно, ви, деяким чином, здивовані, чи не так?
Кабачок - дуже корисний плід, він легко засвоюється організмом людини. Регулярне включення в їжу кабачків дуже благотворно впливає на роботу травної та імунної систем, а також на стан шкіри і суглобів. До складу кабачків входять каротин, вітаміни групи В, пектини, сполуки магнію, калію, кальцію і заліза, рослинна клітковина.
Розповімо, як варити смачні компоти з кабачків. Загальна ідея і принцип приготування будь-якого компоту зрозумілі: треба проварити (а краще - запарити) основні інгредієнти в потрібній кількості води або слабко-концентрованого цукрового сиропу . Оскільки кабачки не володіють яскраво вираженими смаковими особливостями, в компотах їх краще поєднувати з кисло-солодкими фруктами. Таке поєднання створить особливу смакову гармонію. Компоти з кабачків можна консервувати на зиму, або варити для безпосереднього вживання.

Компот з кабачків і апельсина з лимоном


Інгредієнти:

  • кабачок недоспілий;

  • апельсини;

  • лимони;

  • цукор вітчизняного виробництва;

  • вода.


  • Приготування
    Кабачки ретельно миємо в холодній воді. Лимони і апельсини перед миттям у холодній воді треба обдати окропом. У всіх плодів зрізаємо кінчики з обох сторін. Кабачок ріжемо навпіл вздовж і далі - тонкими часточками або кубиками-брусочками (шкірку не зрізаємо, в ній безліч корисних речовин). Також нарізаємо часточками апельсин і лимон, обов'язково видаляємо кісточки, а то компот буде неприємно гірчити. Закладаємо нарізаний кабачок і часточки цитрусових в чисті стерилізовані скляні банки (бажано використовувати банки не більше 2-х літрів).
    З води і цукру варимо сироп бажаної концентрації (наприклад, на 3 літра води - 2-3 ст. ложки цукру).
    Заливаємо кабачки і цитруси в банках киплячим сиропом, закриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин, після чого зливаємо сироп в каструлю. Доводимо рідину до кипіння знову, проварюємо хвилини 3 знову заливаємо в банки. Закатуємо стерилізованими в окропі кришками, перевертаємо і накриваємо до повного охолодження.
    Якщо не збираєтеся компот закочувати, то він буде готовий до вживання після того, як кабачок і часточки цитрусових в каструлі залили окропом до природного охолодження (хоча б протягом 40 хвилин нехай настоїться). Варити компот з цитрусовими не треба, весь вітамін С зруйнується. Взагалі, порцію компоту з кабачків для разового вживання (наприклад, на сім'ю) краще всього приготувати у великому термосі - збережеться максимум вітамінів.
    Таким же чином, приблизно слідуючи цим же рецептом (див. вище), можна приготувати ананасовий компот з кабачків, для цього можна використовувати залишки свіжого ананаса, що залишилися після оброблення. Такий спосіб дозволяє максимально економно використовувати недешеві екзотичні фрукти.
    Компот з кабачків на зиму
    Зрозуміло, ми можемо варити компоти, поєднуючи кабачки не тільки з екзотичними, але і з більш звичними фруктами, які ростуть в наших широтах. Наприклад, компот з кабачків з яблуками та/або аличею. Яблука краще вибирати кислі або кисло-солодкі. Якщо природної кислоти у фруктах недостатньо, можна додати в консервируемий компот лимонну кислоту в кількості 1-15 г на 1 літр води. Краще все ж використовувати натуральні кислі фрукти, до речі, цукор в компоті на зиму теж необов'язковим. Просто всі фрукти для компоту треба добре промити, з яблук видалити хвостики, насіння, насіннєві коробочки і нарізати скибочками. Заливати окропом потрібно обов'язково двічі. Такий корисний компот без цукру з природною солодкістю можуть спокійно вживати навіть ті, кому цукор протипоказаний.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з абрикосів
    Компот з абрикосів
    Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
    Компот з гарбуза на зиму
    Компот з гарбуза на зиму
    Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Сік з кабачків
    Сік з кабачків
    Якщо вам набридли звички соки з яблук, цитрусових та інших фруктів, рекомендуємо приготувати незвичайний сік з кабачків. Ми впевнені такий корисний
    Компот з апельсинів
    Компот з апельсинів
    Апельсини - улюблені багатьма цитрусові фрукти, які вживають окремо або додають в салати в стилі фьюжн. І ще з них можна зварити ароматний і корисний
    Компот із слив і яблук
    Компот із слив і яблук
    Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо