Компот з гарбуза на зиму
Набридло задовольнятися класичними компотами з вишні , смородини, яблук ? Тоді чому б не звернутися до рецептами компотів з гарбуза - незвичайних, але від того не менш смачних.
Інгредієнти:
гарбуз - 500 г;
кориця - 1 паличка;
гвоздика - 3 шт.;
цукор - 1 ст.;
вода - 2 л.
Приготування
Гарбуз миємо, чистимо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками. З склянки води і склянки цукру варимо густий сироп з додаванням кориці і гвоздики. Закладаємо в сироп кубики гарбуза і проварюємо 5-10 хвилин. Доводимо вміст каструлі залишками води, кількість якої буде залежати від бажаної солодкості напою. Варимо компот 25-30 хвилин, після чого його можна пити відразу, чи закривати в банках.
Інгредієнти:
яблука - 4 шт.;
гарбуз - 400 г;
цукор - 300 г;
вода.
Приготування
Яблука і гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і крупно нарізаємо. Заливаємо шматочки плодів окропом і залишаємо настоятися до повного охолодження рідини. Ставимо охолоджений компот на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо до повного його розчинення. Після цього розливаємо компот по банкам і закатуємо кришками.
Компот по цьому рецепту приємно пити відразу після приготування, оскільки він чудово зігріває і навіть пробуджує апетит. Втім, ніхто не забороняє вам заготовити подібний напій на зиму.
Інгредієнти:
імбир (тертий) - 1 ст. ложка;
гарбуз - 300 г;
цукор - 100 г;
зелений чай - 1 ст. ложка;
апельсин - 2 шт.;
персик - 2 шт.
Приготування
З цукру і води, узятих в рівних кількостях, готуємо сироп. Гарбуз нарізаємо кубиками і проварюємо в сиропі близько 7 хвилин. Апельсин очистити від цедри і плівок, нарізаємо м'якоть кубиками. Цедру, імбир і чай заливаємо 250 мл окропу і залишаємо на 5 хвилин. Ароматний настій виливаємо в цукровий сироп з гарбузом, туди ж відправляємо кубики апельсина і нарізаний персик. Доводимо сироп водою, регулюючи солодкість компоту за смаком. Тепер напій можна поставити на вогонь і довести до кипіння, після чого пити відразу, або розливати по банках і заготовлювати на зиму.
Замість апельсина в цьому рецепті можна використовувати цитрусові з яскравим смаком, наприклад лимон або грейпфрут, але в такому випадку їх необхідно буде проварити в цукровому сиропі разом з гарбузом.
Крім зеленого чаю і цедри, аромату напою додасть зірочка анісу, або пару бутонів гвоздики.
Рецепт компоту з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз миємо, чистимо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками. З склянки води і склянки цукру варимо густий сироп з додаванням кориці і гвоздики. Закладаємо в сироп кубики гарбуза і проварюємо 5-10 хвилин. Доводимо вміст каструлі залишками води, кількість якої буде залежати від бажаної солодкості напою. Варимо компот 25-30 хвилин, після чого його можна пити відразу, чи закривати в банках.
Компот з гарбуза з яблуком
Інгредієнти:
Приготування
Яблука і гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і крупно нарізаємо. Заливаємо шматочки плодів окропом і залишаємо настоятися до повного охолодження рідини. Ставимо охолоджений компот на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо до повного його розчинення. Після цього розливаємо компот по банкам і закатуємо кришками.
Компот з гарбуза з апельсином і персиком
Компот по цьому рецепту приємно пити відразу після приготування, оскільки він чудово зігріває і навіть пробуджує апетит. Втім, ніхто не забороняє вам заготовити подібний напій на зиму.
Інгредієнти:
Приготування
З цукру і води, узятих в рівних кількостях, готуємо сироп. Гарбуз нарізаємо кубиками і проварюємо в сиропі близько 7 хвилин. Апельсин очистити від цедри і плівок, нарізаємо м'якоть кубиками. Цедру, імбир і чай заливаємо 250 мл окропу і залишаємо на 5 хвилин. Ароматний настій виливаємо в цукровий сироп з гарбузом, туди ж відправляємо кубики апельсина і нарізаний персик. Доводимо сироп водою, регулюючи солодкість компоту за смаком. Тепер напій можна поставити на вогонь і довести до кипіння, після чого пити відразу, або розливати по банках і заготовлювати на зиму.
Замість апельсина в цьому рецепті можна використовувати цитрусові з яскравим смаком, наприклад лимон або грейпфрут, але в такому випадку їх необхідно буде проварити в цукровому сиропі разом з гарбузом.
Крім зеленого чаю і цедри, аромату напою додасть зірочка анісу, або пару бутонів гвоздики.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Компот з малини на зиму
Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення
Компот з мандаринів
Освіжаючі компоти з цитрусових фруктів - чудова альтернатива магазинним напоїв. І сьогодні мова піде про компотах з мандаринів. Читаємо наші поради і
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо