Вернуться назад Распечатать

Компот з гарбуза на зиму

Компот з гарбуза на зиму
Набридло задовольнятися класичними компотами з вишні , смородини, яблук ? Тоді чому б не звернутися до рецептами компотів з гарбуза - незвичайних, але від того не менш смачних.

Рецепт компоту з гарбуза


Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • кориця - 1 паличка;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Гарбуз миємо, чистимо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками. З склянки води і склянки цукру варимо густий сироп з додаванням кориці і гвоздики. Закладаємо в сироп кубики гарбуза і проварюємо 5-10 хвилин. Доводимо вміст каструлі залишками води, кількість якої буде залежати від бажаної солодкості напою. Варимо компот 25-30 хвилин, після чого його можна пити відразу, чи закривати в банках.

    Компот з гарбуза з яблуком


    Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • гарбуз - 400 г;

  • цукор - 300 г;

  • вода.


  • Приготування
    Яблука і гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і крупно нарізаємо. Заливаємо шматочки плодів окропом і залишаємо настоятися до повного охолодження рідини. Ставимо охолоджений компот на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо до повного його розчинення. Після цього розливаємо компот по банкам і закатуємо кришками.

    Компот з гарбуза з апельсином і персиком


    Компот по цьому рецепту приємно пити відразу після приготування, оскільки він чудово зігріває і навіть пробуджує апетит. Втім, ніхто не забороняє вам заготовити подібний напій на зиму.
    Інгредієнти:

  • імбир (тертий) - 1 ст. ложка;

  • гарбуз - 300 г;

  • цукор - 100 г;

  • зелений чай - 1 ст. ложка;

  • апельсин - 2 шт.;

  • персик - 2 шт.


  • Приготування

    З цукру і води, узятих в рівних кількостях, готуємо сироп. Гарбуз нарізаємо кубиками і проварюємо в сиропі близько 7 хвилин.
    Компот з гарбуза на зиму
    Апельсин очистити від цедри і плівок, нарізаємо м'якоть кубиками. Цедру, імбир і чай заливаємо 250 мл окропу і залишаємо на 5 хвилин. Ароматний настій виливаємо в цукровий сироп з гарбузом, туди ж відправляємо кубики апельсина і нарізаний персик. Доводимо сироп водою, регулюючи солодкість компоту за смаком. Тепер напій можна поставити на вогонь і довести до кипіння, після чого пити відразу, або розливати по банках і заготовлювати на зиму.
    Замість апельсина в цьому рецепті можна використовувати цитрусові з яскравим смаком, наприклад лимон або грейпфрут, але в такому випадку їх необхідно буде проварити в цукровому сиропі разом з гарбузом.
    Крім зеленого чаю і цедри, аромату напою додасть зірочка анісу, або пару бутонів гвоздики.