Набридло задовольнятися класичними компотами з вишні , смородини, яблук ? Тоді чому б не звернутися до рецептами компотів з гарбуза - незвичайних, але від того не менш смачних.
Рецепт компоту з гарбуза
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; кориця - 1 паличка; гвоздика - 3 шт.; цукор - 1 ст.; вода - 2 л. Приготування Гарбуз миємо, чистимо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками. З склянки води і склянки цукру варимо густий сироп з додаванням кориці і гвоздики. Закладаємо в сироп кубики гарбуза і проварюємо 5-10 хвилин. Доводимо вміст каструлі залишками води, кількість якої буде залежати від бажаної солодкості напою. Варимо компот 25-30 хвилин, після чого його можна пити відразу, чи закривати в банках.
Компот з гарбуза з яблуком
Інгредієнти: яблука - 4 шт.; гарбуз - 400 г; цукор - 300 г; вода. Приготування Яблука і гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і крупно нарізаємо. Заливаємо шматочки плодів окропом і залишаємо настоятися до повного охолодження рідини. Ставимо охолоджений компот на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо до повного його розчинення. Після цього розливаємо компот по банкам і закатуємо кришками.
Компот з гарбуза з апельсином і персиком
Компот по цьому рецепту приємно пити відразу після приготування, оскільки він чудово зігріває і навіть пробуджує апетит. Втім, ніхто не забороняє вам заготовити подібний напій на зиму.
Інгредієнти: імбир (тертий) - 1 ст. ложка; гарбуз - 300 г; цукор - 100 г; зелений чай - 1 ст. ложка; апельсин - 2 шт.; персик - 2 шт. Приготування З цукру і води, узятих в рівних кількостях, готуємо сироп. Гарбуз нарізаємо кубиками і проварюємо в сиропі близько 7 хвилин.
Апельсин очистити від цедри і плівок, нарізаємо м'якоть кубиками. Цедру, імбир і чай заливаємо 250 мл окропу і залишаємо на 5 хвилин. Ароматний настій виливаємо в цукровий сироп з гарбузом, туди ж відправляємо кубики апельсина і нарізаний персик. Доводимо сироп водою, регулюючи солодкість компоту за смаком. Тепер напій можна поставити на вогонь і довести до кипіння, після чого пити відразу, або розливати по банках і заготовлювати на зиму.
Замість апельсина в цьому рецепті можна використовувати цитрусові з яскравим смаком, наприклад лимон або грейпфрут, але в такому випадку їх необхідно буде проварити в цукровому сиропі разом з гарбузом.
Крім зеленого чаю і цедри, аромату напою додасть зірочка анісу, або пару бутонів гвоздики.