Березовий сік - заготівля

Як консервувати березовий сік?
Якщо є бажання зберегти березовий сік до зими, то його треба консервувати, як звичайні заготовки на зиму, шляхом пастеризації і подальшої закачування металевими кришками. Ось пара найпопулярніших способів.
Спосіб 1
Якщо закочувати березовий сік, як написано в цьому рецепті, то потрібно крім самого продукту підготувати цукор, лимонну кислоту і лимон або апельсин. Цукру беремо по 2 столові ложки на кожен літр соку, лимонної кислоти потрібно на кінчику ножа, цитрусових - за смаком.
Нарізаємо тонкими часточками лимон (апельсин) і кладемо в ємність з березовим соком, туди ж відправляємо цукор і лимонну кислоту. Даємо соку закипіти і розливаємо по попередньо простерилизованним банкам. У кожну банку кладемо по часточці лимона і швиденько закатуємо. Залишаємо сік до повного охолодження, а після відправляємо на зберігання.
Спосіб 2
Для заготівлі березового соку цим способом крім самого соку потрібні дріжджі, з розрахунку 20 г на 1 літр.
Сік наливаємо в каструлю, підігріваємо і розвести в ньому дріжджі. Після сік виставляємо на холод на 4 дні. Після чотирьох днів, сік розливаємо по стерильним банкам і закатуємо.
Заготівля і зберігання березового соку до літа
Як законсервувати березовий сік розібралися, але не всі зможуть дотерпіти до зими, так і при тепловій обробці деякі корисні якості втрачаються. А тому березовий сік краще пити свіжим, або приготувати один із смачних напоїв, які зможуть радувати вас своїм смаком і корисністю до середини літа.
Квас з березового соку
На 15 літра березового соку потрібно взяти 15-20 штук родзинок, 2 столові ложки цукру.
Розливаємо В пляшки свіжий, тільки що зібраний, сік, кладемо родзинки і цукор. Також можна додати цедру апельсина або лимона. Пляшки щільно закриваємо і виносимо на холод. Зберігати пляшки краще в лежачому положенні. Через 3 місяці пінний напій буде готовий. П'ють такий квас з додаванням цукру або без нього, кому як подобається.
Освіжаючий напій з березового соку
Потрібні сушені яблука та груші і цукор - 1 літрова банка на 10 літрів березового соку.
Сік зливаємо у велику каструлю, додаємо цукор. Сухофрукти зав'язуємо в марлю і опускаємо в сік. Закриваємо каструлю і ставимо на холод, в ідеалі в льох. Напій буде готовий через 25-3 місяці.
Березовик
Справжні фанати березового соку можуть спробувати приготувати ось такий напій. На 5 літрів березового соку потрібно взяти 1 літр портвейну, 2 лимона і 16 кг цукру.
Вимиті лимони нарізаємо, разом з цедрою, шматочками. Видаляємо кісточки. У каструлю (бочонок) виливаємо портвейн, сік, додаємо лимон і цукор. Закрити посудину кришкою і виносимо на холод. Через 2 місяці розливаємо березовик по пляшках і добре їх закорковуємо.

Березовий оцет
Якщо любите натуральний оцет, то може спробувати приготувати з березового соку. Знадобиться 2 літри соку, 40 грам меду і 100 грам горілки.
Всі продукти змішуємо в каструлі або діжці. Прикриваємо тару марлею і ставимо в тепло. Через 2-3 місяці оцет буде готовий. Його потрібно розлити по пляшках і відправити на зберігання в холодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти

Морс із заморожених ягід
Морс з ягід готують досить часто, оскільки він містить в собі дуже багато вітамінів. Але як бути, якщо ягоди є тільки заморожені? Звичайно ж, зробити

Квас з березового соку
Хочете приготувати смачних квас, але не знаєте як? У цій статті ми розповімо про рецепти цього напою з березового соку. Він виходить ароматним, та

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у

Грушевий сік
Грушевий сік - це корисний напій, який досить просто приготувати в домашніх умовах. Ми пропонуємо вам кілька цікавих рецептів цього напою в чистому

Сік з кабачків
Якщо вам набридли звички соки з яблук, цитрусових та інших фруктів, рекомендуємо приготувати незвичайний сік з кабачків. Ми впевнені такий корисний

Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні