Хлібний квас
Наші предки чудово справлялися з спрагою, абсолютно не завдаючи шкоди своєму організму. Морси різні компоти і, звичайно ж, квас - ось напої, які підбадьорять вас в будь-яку спеку і спеку. Квас - це не тільки чудово смачний напій, але й основа для багатьох оригінальних страв російської кухні. Представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів приготування хлібного квасу в домашніх умовах.
Інгредієнти:
хліб житній - 500 г;
кип'ячена вода - 11 л;
цукор - 4 ст.;
родзинки - 05 склянки;
дріжджі сухі - 15 ст. ложки.
Приготування
Отже, беремо великий металевий бак, наливаємо в нього потрібну кількість чистої фільтрованої холодної води і ставимо на плиту. Доводимо її на сильному вогні до кипіння. Не втрачаючи часу дарма, нарізаємо невеликими кубиками житній хліб і обсмажуємо його на сухій сковороді без масла до почорніння. Коли вода закипить, чан обережно знімаємо з вогню, додаємо жменю немитого родзинок і весь хлібець. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо на всю ніч настоюватися.
На наступний ранок знімаємо кришку, дістаємо хліб і викидаємо його. В окремій мисці змішуємо цукор з дріжджами і пересипаємо суху суміш у воду. Добре все перемішуємо, накриваємо чан поліетиленовою плівкою і залишаємо настоюватися ще 6 годин, розмішуючи рідина через кожні 2 години. Після цього акуратно витягуємо з бака весь ізюм.
Далі беремо іншу велику каструлю, марлю і проціджуємо хлібний квас кілька разів до прозорості. Готовий напій перелити в пластикові пляшки, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 3 дні. Після закінчення часу квас готовий до вживання!
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 1 г;
березовий сік - 3 л;
цукор - 30 г;
житні сухарі - 300 р.
Приготування
Зараз розповімо, як зробити смачний квас в домашніх умовах. Березовий сік наливаємо в каструлю, всипаємо цукор і кидаємо зовсім трохи дріжджів. Все ретельно перемішуємо. До речі, якщо ви не любите гоструватий напій, то дріжджі не можете додавати: в хлібі вони теж присутні, так що, якщо наполягати напій довше, то він буде мати більш м'який смак. Потім додаємо сухарі, а якщо їх немає, то підсмажуємо житній хліб на сухій сковороді, або запікаємо в духовці до темного кольору.
Залишаємо напій настоюватися і бродити при кімнатній температурі рівно на добу. Після цього квас з хлібних сухарів проціджують через марлю, виливаємо в банку і накриваємо кришкою. Зберігаємо напій в холодильнику. Він чудово втамовує спрагу і виходить трохи солодкуватим з характерною квасний кислинкою.
Інгредієнти:
житній хліб - 400 г;
родзинки - 50 г;
цукор - 3 ст. ложки;
вода - 25 л.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як зробити хлібний квас вдома. Житній хліб нарізаємо на невеликі шматочки і підсушуємо до затвердіння на повітрі. Потім вийшли сухарики досушуємо в гарячій духовці до появи присмерковою скоринки. Після цього перекладаємо їх у 3-х літрову чисту банку і заливаємо кип'яченою холодною водою.
Тепер акуратно додаємо цукровий пісок і родзинки. Ставимо в тепле місце, не накриваючи банку кришкою, але замотавши горловину, як слід марлею, щоб вберегти наш квас від пилу.
Через кілька діб готовий напій проціджують через марлю, перелити рідину в пластикові пляшки, закручуємо кришечками і прибираємо в холодильник. Гущавину, що залишилася не викидаємо, так як вона є квасним суслом і може послужити в якості закваски! Просто при приготуванні нової порції квасу, додаємо до неї кілька свіжих житніх сухариків і знову заливаємо водою.
Рецепт домашнього хлібного квасу
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо великий металевий бак, наливаємо в нього потрібну кількість чистої фільтрованої холодної води і ставимо на плиту. Доводимо її на сильному вогні до кипіння. Не втрачаючи часу дарма, нарізаємо невеликими кубиками житній хліб і обсмажуємо його на сухій сковороді без масла до почорніння. Коли вода закипить, чан обережно знімаємо з вогню, додаємо жменю немитого родзинок і весь хлібець. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо на всю ніч настоюватися.
На наступний ранок знімаємо кришку, дістаємо хліб і викидаємо його. В окремій мисці змішуємо цукор з дріжджами і пересипаємо суху суміш у воду. Добре все перемішуємо, накриваємо чан поліетиленовою плівкою і залишаємо настоюватися ще 6 годин, розмішуючи рідина через кожні 2 години. Після цього акуратно витягуємо з бака весь ізюм.
Далі беремо іншу велику каструлю, марлю і проціджуємо хлібний квас кілька разів до прозорості. Готовий напій перелити в пластикові пляшки, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 3 дні. Після закінчення часу квас готовий до вживання!
Хлібний квас з березового соку
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити смачний квас в домашніх умовах. Березовий сік наливаємо в каструлю, всипаємо цукор і кидаємо зовсім трохи дріжджів. Все ретельно перемішуємо. До речі, якщо ви не любите гоструватий напій, то дріжджі не можете додавати: в хлібі вони теж присутні, так що, якщо наполягати напій довше, то він буде мати більш м'який смак. Потім додаємо сухарі, а якщо їх немає, то підсмажуємо житній хліб на сухій сковороді, або запікаємо в духовці до темного кольору.
Залишаємо напій настоюватися і бродити при кімнатній температурі рівно на добу. Після цього квас з хлібних сухарів проціджують через марлю, виливаємо в банку і накриваємо кришкою. Зберігаємо напій в холодильнику. Він чудово втамовує спрагу і виходить трохи солодкуватим з характерною квасний кислинкою.
Рецепт хлібного квасу без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як зробити хлібний квас вдома. Житній хліб нарізаємо на невеликі шматочки і підсушуємо до затвердіння на повітрі. Потім вийшли сухарики досушуємо в гарячій духовці до появи присмерковою скоринки. Після цього перекладаємо їх у 3-х літрову чисту банку і заливаємо кип'яченою холодною водою.
Тепер акуратно додаємо цукровий пісок і родзинки. Ставимо в тепле місце, не накриваючи банку кришкою, але замотавши горловину, як слід марлею, щоб вберегти наш квас від пилу.
Через кілька діб готовий напій проціджують через марлю, перелити рідину в пластикові пляшки, закручуємо кришечками і прибираємо в холодильник. Гущавину, що залишилася не викидаємо, так як вона є квасним суслом і може послужити в якості закваски! Просто при приготуванні нової порції квасу, додаємо до неї кілька свіжих житніх сухариків і знову заливаємо водою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квас з березового соку
Хочете приготувати смачних квас, але не знаєте як? У цій статті ми розповімо про рецепти цього напою з березового соку. Він виходить ароматним, та
Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
Житній квас
Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш
Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
Квас з ячменю - рецепт
Квас - це прохолодний корисний напій, який дуже популярний в Росії. І сьогодні мова піде про те, як його смачно приготувати з ячменю. Пропонуємо
Квас без дріжджів - рецепт
Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,