Квас з березового соку
Що може бути краще, ніж в літній спекотний день втамувати спрагу прохолодним квасом. А якщо він ще й домашнього приготування, то це взагалі смакота. Ми вам зараз розповімо, як зробити домашній квас з березового соку.
Інгредієнти:
березовий сік - 5 л;
дріжджі - 25 р.
Приготування
Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і даємо трохи прокипіти, щоб частина рідини, що випарувалася. Вимикаємо. Коли сік трохи охолоне, але ще буде теплим, додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, залишаємо на деякий час, щоб вони почали бродити. Після цього розливаємо напій в зручні для зберігання ємності і ставимо в холодильник. Березовий квас готовий до вживання.
Інгредієнти:
березовий сік - 2 л;
родзинки - 20 шт.;
зерна пшениці - 30 р.
Приготування
Березовий сік наливаємо у банку, додаємо ізюм, зерна пшениці. Після чого банку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Дня через 2-3 квас готовий.
Інгредієнти:
березовий сік - 5 л;
чорний хліб - 400 г;
цукор - 1 склянка;
ячмінь - 5 ст. ложок;
чорна смородина - 3 гілочки.
Приготування
Хліб нарізаємо невеликими шматочками і підсушуємо в духовці. Ячмінь обсмажуємо до коричневого кольору на сковороді (замість ячменю можна взяти і пшеницю). Цукор також обсмажуємо до темно-коричневого кольору. Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, додаємо сухарики із чорного хліба, зерно, цукор, все добре перемішуємо, додаємо гілочки смородини. Залишаємо квас бродити при кімнатній температурі протягом 3-4 днів. Після цього напій можна розлити по бутлях і зберігати в холодильнику.
Щоб спростити завдання, хліб можна не підсушувати в духовці, а просто взяти скоринки хліба позажаристее. А замість пшениці або ячменю можна взяти і рис, але тоді краще ще додати 30 г дріжджів.
Хочете побільше рецептів освіжаючих напоїв? Будь ласка - у нас є і рецепт сангрії або компоту з яблук - на ваш смак.
Березовий квас - рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і даємо трохи прокипіти, щоб частина рідини, що випарувалася. Вимикаємо. Коли сік трохи охолоне, але ще буде теплим, додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, залишаємо на деякий час, щоб вони почали бродити. Після цього розливаємо напій в зручні для зберігання ємності і ставимо в холодильник. Березовий квас готовий до вживання.
Як зробити березовий квас без дріжджів?
Інгредієнти:
Приготування
Березовий сік наливаємо у банку, додаємо ізюм, зерна пшениці. Після чого банку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Дня через 2-3 квас готовий.
Березовий квас з чорним хлібом
Інгредієнти:
Приготування
Хліб нарізаємо невеликими шматочками і підсушуємо в духовці. Ячмінь обсмажуємо до коричневого кольору на сковороді (замість ячменю можна взяти і пшеницю). Цукор також обсмажуємо до темно-коричневого кольору. Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, додаємо сухарики із чорного хліба, зерно, цукор, все добре перемішуємо, додаємо гілочки смородини. Залишаємо квас бродити при кімнатній температурі протягом 3-4 днів. Після цього напій можна розлити по бутлях і зберігати в холодильнику.
Щоб спростити завдання, хліб можна не підсушувати в духовці, а просто взяти скоринки хліба позажаристее. А замість пшениці або ячменю можна взяти і рис, але тоді краще ще додати 30 г дріжджів.
Хочете побільше рецептів освіжаючих напоїв? Будь ласка - у нас є і рецепт сангрії або компоту з яблук - на ваш смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Березовий сік - заготівля
Для мешканців колишніх радянських республік, березовий сік назавжди залишиться в пам'яті у вигляді трилітрових бутлів, гордо вишикувалися на полицях
Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
Квас з ячменю - рецепт
Квас - це прохолодний корисний напій, який дуже популярний в Росії. І сьогодні мова піде про те, як його смачно приготувати з ячменю. Пропонуємо
Квас без дріжджів - рецепт
Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,