Квас з березового соку

Березовий квас - рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і даємо трохи прокипіти, щоб частина рідини, що випарувалася. Вимикаємо. Коли сік трохи охолоне, але ще буде теплим, додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, залишаємо на деякий час, щоб вони почали бродити. Після цього розливаємо напій в зручні для зберігання ємності і ставимо в холодильник. Березовий квас готовий до вживання.
Як зробити березовий квас без дріжджів?
Інгредієнти:
Приготування
Березовий сік наливаємо у банку, додаємо ізюм, зерна пшениці. Після чого банку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Дня через 2-3 квас готовий.
Березовий квас з чорним хлібом
Інгредієнти:
Приготування
Хліб нарізаємо невеликими шматочками і підсушуємо в духовці. Ячмінь обсмажуємо до коричневого кольору на сковороді (замість ячменю можна взяти і пшеницю). Цукор також обсмажуємо до темно-коричневого кольору.

Щоб спростити завдання, хліб можна не підсушувати в духовці, а просто взяти скоринки хліба позажаристее. А замість пшениці або ячменю можна взяти і рис, але тоді краще ще додати 30 г дріжджів.
Хочете побільше рецептів освіжаючих напоїв? Будь ласка - у нас є і рецепт сангрії або компоту з яблук - на ваш смак.
Рекомендуємо добрі рецепти

Березовий сік - заготівля
Для мешканців колишніх радянських республік, березовий сік назавжди залишиться в пам'яті у вигляді трилітрових бутлів, гордо вишикувалися на полицях

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у

Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні

Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми

Квас з ячменю - рецепт
Квас - це прохолодний корисний напій, який дуже популярний в Росії. І сьогодні мова піде про те, як його смачно приготувати з ячменю. Пропонуємо

Квас без дріжджів - рецепт
Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,