Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Квас з березового соку

Квас з березового соку

13-03-2015, 09:21
5 813
Квас з березового соку
Що може бути краще, ніж в літній спекотний день втамувати спрагу прохолодним квасом. А якщо він ще й домашнього приготування, то це взагалі смакота. Ми вам зараз розповімо, як зробити домашній квас з березового соку.

Березовий квас - рецепт приготування


Інгредієнти:

  • березовий сік - 5 л;

  • дріжджі - 25 р.


  • Приготування
    Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і даємо трохи прокипіти, щоб частина рідини, що випарувалася. Вимикаємо. Коли сік трохи охолоне, але ще буде теплим, додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, залишаємо на деякий час, щоб вони почали бродити. Після цього розливаємо напій в зручні для зберігання ємності і ставимо в холодильник. Березовий квас готовий до вживання.

    Як зробити березовий квас без дріжджів?


    Інгредієнти:

  • березовий сік - 2 л;

  • родзинки - 20 шт.;

  • зерна пшениці - 30 р.


  • Приготування
    Березовий сік наливаємо у банку, додаємо ізюм, зерна пшениці. Після чого банку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Дня через 2-3 квас готовий.

    Березовий квас з чорним хлібом


    Інгредієнти:

  • березовий сік - 5 л;

  • чорний хліб - 400 г;

  • цукор - 1 склянка;

  • ячмінь - 5 ст. ложок;

  • чорна смородина - 3 гілочки.


  • Приготування
    Хліб нарізаємо невеликими шматочками і підсушуємо в духовці. Ячмінь обсмажуємо до коричневого кольору на сковороді (замість ячменю можна взяти і пшеницю). Цукор також обсмажуємо до темно-коричневого кольору.
    Квас з березового соку
    Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, додаємо сухарики із чорного хліба, зерно, цукор, все добре перемішуємо, додаємо гілочки смородини. Залишаємо квас бродити при кімнатній температурі протягом 3-4 днів. Після цього напій можна розлити по бутлях і зберігати в холодильнику.
    Щоб спростити завдання, хліб можна не підсушувати в духовці, а просто взяти скоринки хліба позажаристее. А замість пшениці або ячменю можна взяти і рис, але тоді краще ще додати 30 г дріжджів.
    Хочете побільше рецептів освіжаючих напоїв? Будь ласка - у нас є і рецепт сангрії або компоту з яблук - на ваш смак.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Березовий сік - заготівля
    Березовий сік - заготівля
    Для мешканців колишніх радянських республік, березовий сік назавжди залишиться в пам'яті у вигляді трилітрових бутлів, гордо вишикувалися на полицях
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Хлібний квас
    Хлібний квас
    Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
    Квас із сухофруктів
    Квас із сухофруктів
    Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
    Квас з ячменю - рецепт
    Квас з ячменю - рецепт
    Квас - це прохолодний корисний напій, який дуже популярний в Росії. І сьогодні мова піде про те, як його смачно приготувати з ячменю. Пропонуємо
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,