Яблучний квас
Смачний яблучний квас чудово втамовує вашу спрагу в спекотні літні дні, а взимку порадує всіх своїм дивовижним і свіжим смаком. Рецепт приготування такого напою досить проста і не відніме у вас багато часу і сил. Давайте розглянемо з вами як зробити яблучний квас в домашніх умовах.
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 4 л;
яблучний сік - 1 л;
цукровий пісок - 1 ст.;
розчинна кава - 2 ч. ложки;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка.
Приготування
Отже, беремо яблучний сік, наливаємо його в глибоку емальовану каструльку, додаємо цукровий пісок, кладемо сухі дріжджі і розчинну каву. Потім все перемішуємо, заливаємо теплою кип'яченою водою і щільно закриваємо кришкою. Тримаємо напій при кімнатній температурі протягом 24 годин. Від часу витримки квасу в теплі, залежить його смак в результаті. Чим довше квас з яблучного соку коштує в теплі, тим краще він буде бродити і тим більш насиченим вийде. По закінченні доби, напій акуратно проціджуємо через марлю або сито, розливаємо по пляшках і прибираємо в холодильник. Подаємо готовий яблучний квас охолодженим, розлив його по високих скляних келихах.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
хлібний квас - 3 л;
цукровий пісок - 200 р.
Приготування
Беремо стиглі яблука, миємо, обсушуємо рушником і, разом з шкіркою і серцевиною, натираємо на крупній тертці. Далі яблучну масу перекладаємо в глибоку каструлю, заливаємо заздалегідь приготовленим або купленим хлібним квасом. Все гарненько розмішуємо, ретельно проціджуємо отриманий напій через сито або марлю і додаємо за смаком цукор. Розливаємо готовий яблучний квас по пляшках і зберігати в прохолодному місці, краще всього в холодильнику не більше тижня.
Бажаєте скуштувати незвичайного квасу? Тоді приготуйте буряковий квас , або квас з березового соку .
Рецепт яблучного квасу
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо яблучний сік, наливаємо його в глибоку емальовану каструльку, додаємо цукровий пісок, кладемо сухі дріжджі і розчинну каву. Потім все перемішуємо, заливаємо теплою кип'яченою водою і щільно закриваємо кришкою. Тримаємо напій при кімнатній температурі протягом 24 годин. Від часу витримки квасу в теплі, залежить його смак в результаті. Чим довше квас з яблучного соку коштує в теплі, тим краще він буде бродити і тим більш насиченим вийде. По закінченні доби, напій акуратно проціджуємо через марлю або сито, розливаємо по пляшках і прибираємо в холодильник. Подаємо готовий яблучний квас охолодженим, розлив його по високих скляних келихах.
Яблучний квас без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Беремо стиглі яблука, миємо, обсушуємо рушником і, разом з шкіркою і серцевиною, натираємо на крупній тертці. Далі яблучну масу перекладаємо в глибоку каструлю, заливаємо заздалегідь приготовленим або купленим хлібним квасом. Все гарненько розмішуємо, ретельно проціджуємо отриманий напій через сито або марлю і додаємо за смаком цукор. Розливаємо готовий яблучний квас по пляшках і зберігати в прохолодному місці, краще всього в холодильнику не більше тижня.
Бажаєте скуштувати незвичайного квасу? Тоді приготуйте буряковий квас , або квас з березового соку .
Рекомендуємо добрі рецепти
Квас з березового соку
Хочете приготувати смачних квас, але не знаєте як? У цій статті ми розповімо про рецепти цього напою з березового соку. Він виходить ароматним, та
Банановий квас
Любите пити корисні напої? Тоді вам сподобається банановий квас. Для його приготування вам знадобляться тільки бананові шкурки, самі плоди можете
Житній квас
Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш
Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
Квас без дріжджів - рецепт
Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,