Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Житній квас

Житній квас

13-03-2015, 09:03
2 401
Житній квас
Квас - улюблений напій у багатьох людей, ще з самого дитинства. На сьогоднішній день існує близько 200 видів квасу - медові, хлібні, фруктові, ягідні, але почесне особливе місце займає житній квас. До його складу входить безліч мікроелементів і вітамінів. Квас знищує розмноженню хвороботворних мікробів, нормалізує діяльність кишково-шлункового тракту, прекрасно впливає на серцево-судинну систему. Всі свої цілющі властивості напій набуває в процесі бродіння. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування житнього квасу.
Житній квас з імбиром
Інгредієнти:

  • вода - 5 л;

  • житній хліб - 800 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • дріжджі - 35 г;

  • яблучний сироп - 15 л;

  • імбир - 6 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати житній квас. Житній хліб підсушуємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо приблизно на 6 годин. Потім приготоване за цей час сусло обережно зливаємо. Імбир відварюємо в закипілої воді протягом 30 хвилин. Потім проціджуємо через сито, змішати з суслом, доводимо все до кипіння і охолоджуємо. Після цього додаємо дріжджі, заздалегідь розведені воді, висипаємо цукровий пісок, наливаємо яблучний сироп, добре перемішуємо і знімаємо для бродіння в тепле місце приблизно на 12 годин. Готовий житній квас розливаємо по пластикових пляшках, щільно закручуємо кришками і зберігати напій в холодильнику.
    Рецепт квасу житнього борошна
    Інгредієнти:

  • борошно житнє - 1 кг;

  • вода кип'ячена - 10 л.


  • Приготування
    З борошна замішуємо на воді рідке тісто. Для цього наливаємо літр води, додаємо 1 кг борошна. Розмішуємо до однорідності, накриваємо посуд марлею, закутуємо декількома шарами щільної тканини і витримуємо в теплому місці близько 3 днів. Після цього піднялося і забродившее розбавляємо тісто тепленькою водою і залишаємо на зброджування. Перед вживанням напій кілька разів проціджуємо через марлю.
    Класичний рецепт житнього квасу
    Інгредієнти:

  • вода - 7 л;

  • житній хліб - 1 кг;

  • дріжджі - 30 г;

  • цукор - 500 г;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Розглянемо ще один рецепт як зробити житній квас. Хлібець нарізаємо невеликими скибочками і трохи підсушуємо в духовці. Потім кладемо в каструлю, заливаємо гарячою водою і залишаємо настоюватися під кришкою 3 години, після чого проціджуємо. Дріжджі перемішуємо з борошном, розвести в теплій воді і залишаємо на 1 годину. У готове сусло висипаємо цукор, дріжджі і ставимо все в тепло. Після декількох годин сусло охолоджуємо. Ось і все, житній квас готовий. Тепер залишилося тільки розлити його по пляшках.
    Житній хліб з сухофруктами
    Інгредієнти:

  • вода - 10 л;

  • житні сухарі - 800 г;

  • цукор - 3 ст.;

  • сухофрукти - 500 г;

  • дріжджі - 40 г;

  • родзинки - жменя.


  • Приготування
    Сухофрукти ретельно промиваємо, заливаємо 3-ма літрами води і варимо 15 хвилин. Сухарі замочуємо в окропі і залишаємо на годину. Зварені фрукти і хлібний настій проціджуємо і змішуємо обидва відвару. Додаємо дріжджі, цукровий пісок, все перемішуємо і ставимо в тепло для бродіння. Після цього готовий квас перелити в пляшки, додавши в кожну пляшку при цьому за кілька попередньо промитих родзинок. Щільно закупорені пляшки ставимо в холодне місце на 3 дня. Все, домашній квас з житніх сухарів готовий!
    М'ятний квас житній
    Інгредієнти:

  • вода - 10 л;

  • житній хліб - 1 кг;

  • Житній квас

  • цукор - 1 ст.;

  • дріжджі - 30 г;

  • м'ята суха - 50 г;

  • родзинки - 50 р.


  • Приготування
    Нарізану невеликими шматочками житній хліб висушуємо в духовці, перекладаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 3 години. Готовий настій проціджуємо і насипаємо в нього цукор, м'яту, дріжджі і залишаємо бродити на 5 годин. Коли квас запіниться, проціджуємо його і розливаємо по пляшках і кладемо в кожну при цьому за 3 родзинки. Пляшки закручуємо кришками і ставимо в холодильник.
    Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо спробувати яблучний квас - він неодмінно внесе різноманітність у ваші напої.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити закваску для квасу?
    Як зробити закваску для квасу?
    Закваска - дуже важливий інгредієнт для приготування одного з найпопулярніших напоїв літа - квасу. Звичайно, можна купити готову закваску, але краще
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Хлібний квас
    Хлібний квас
    Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
    Квас із сухофруктів
    Квас із сухофруктів
    Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,
    Вишневий квас
    Вишневий квас
    Квас - слов'янський охолоджуючий хмільний напій, що готується на основі дріжджів, сухарів, солоду. Також в нього можна покласти ягоди і фрукти. І