Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити закваску для квасу?

Як зробити закваску для квасу?

13-03-2015, 09:21
1 593
Як зробити закваску для квасу?
Скоро літо, спекотна пора і нам як ніколи дуже захочеться вгамувати чим-небудь сильну спрагу. Саме в цей час набуває популярність дивовижний напій - квас. Його можна купити в будь-якому магазині, а можна приготувати а на своїй кухні. Як зробити домашній квас? Дуже просто - використовуйте закваску!
Існує багато рецептів і способів приготування закваски для квасу. Ми з задоволенням розповімо вам про деякі з них. Квас може бути приготований або на заквасці, або на дріжджах. Вважається, що продукти на першому інгредієнти більш корисні, вони сприяють відновленню мікрофлори кишечника. А хліб, спечений на заквасці, довго зберігається і не викликає печії. Пам'ятайте, що якісна закваска є головним інгредієнтом і запорукою для отримання дивно смачного продукту. Приготувати таку досить не просто і іноді навіть досвідчені господині просто купують магазинну. Але давайте з вами все-таки спробуємо зробити закваску будинку!

Як приготувати закваску для квасу?


Приготувати закваску для домашнього квасу можна кількома різними способами. Давайте розглянемо їх по-порядку.
Інгредієнти:

  • житній хліб - 15 кг;

  • кип'ячена вода - 10 л;

  • дріжджі - 100 г;

  • цукор - 3 ст.


  • Приготування
    Як зробити гущу для квасу? Даний рецепт закваски для квасу досить простий. Беремо житній хліб, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яного стану. Потім перекладаємо в каструлю і заливаємо окропом. Залишаємо на чотири години, після чого проціджуємо і додаємо розтерті з цукром дріжджі. Гуща, яка утворюється після того, як ви процедили суміш, і є закваскою. Рідина розливаємо в пляшки, закорковуємо і відправляємо в холодильник. А ось гущу залишаємо, адже вона обов'язково знадобиться нам в наступний раз для приготування домашнього квасу (замість дріжджів).

    Закваска на дріжджах


    Інгредієнти:

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • борошно пшеничне - 2 ст. ложки

  • кип'ячена вода - 05 ст.


  • Приготування
    Як зробити закваску для квасу? Сухі дріжджі змішуємо з просіяним борошном і цукром. Вливаємо теплу воду і все гарненько перемішуємо до однорідного стану.
    Ставимо отриману закваску на 30 хвилин у тепле місце. Після закінчення даного часу закваска для квасу готова!

    Закваска без дріжджів


    Інгредієнти:

  • мед - 50 г;

  • кип'ячена вода - 100 мл;

  • шкірка від яблук;

  • житній хліб - 100 г;

  • виноградні шкурки.


  • Приготування
    Наливаємо в каструльку трохи теплої кип'яченої води, додаємо мед, яблучну шкірку і виноградні шкірки, добре перемішуємо і ставимо в темне тепле місце для бродіння. Через 3 дні дістаємо ємність із закваскою і додаємо в неї крихти житнього сушеного хліба. Тепер знову прибираємо закваску в темне місце. Як тільки ви побачите, що процес бродіння став активним, можете починати приготування домашнього квасу.

    Хлібна закваска


    Інгредієнти:

  • цукор - 05 склянки;

  • тепла вода - 1 ст.;

  • пресовані дріжджі - 50 г;

  • сушений хліб - 2 ч. ложки.
  • Як зробити закваску для квасу?


    Приготування
    Беремо каструлю, наливаємо трохи кип'яченої вода, ставимо на вогонь і підігріваємо приблизно до 40 градусів. Потім розчиняємо в ній цукор і замочуємо сухі хлібні крихти. Залишаємо всю масу в спокої приблизно на одну годину, щоб вона як слід, настоялася. А в цей час беремо поки дріжджі, розмочуємо їх у теплій воді. Тепер змішуємо вміст обох склянок і ставимо суміш на 2 дні в темне місце. По закінченню часу хороша хлібна закваска для приготування смачного домашнього квасу готова. Якщо ж ви віддаєте перевагу не класичний напій, то вам може сподобатися квас з березового соку . Спробуйте приготувати і його!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Житній хліб на заквасці
    Житній хліб на заквасці
    Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Житній квас
    Житній квас
    Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш
    Хлібний квас
    Хлібний квас
    Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
    Квас із сухофруктів
    Квас із сухофруктів
    Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,