Квас без дріжджів - рецепт
Квас - традиційний слов'янський напій, що володіє приємним кислуватим смаком. Його роблять шляхом бродіння з солоду і борошна або з свіжого підсушеного житнього хліба , з додаванням меду, пахучих трав, буряка, фруктів та ягід. Ми пропонуємо вам сьогодні дізнатися декілька цікавих рецептів приготування квасу без дріжджів.
Інгредієнти:
бездріжджовий хліб житній - 400 г;
родзинки - 1 жменя;
цукор - 3 ст. ложки;
кип'ячена вода - 25 л.
Приготування
Отже, беремо шматок свіжого житнього хліба, нарізаємо його на невеликі шматочки і підсушуємо до затвердіння на свіжому повітрі. Потім вийшли сухарики перекладаємо на великій деко і ставимо на 10 хвилин у розігріту духовку. Випікаємо при температурі 100 градусів до появи на них темної кірочки. Після цього висипаємо їх у чисту 3-х літрову банку і заливаємо кип'яченою фільтрованою водою, охолодженою до кімнатної температури. Додаємо в банку непромитий родзинки і всипаємо поступово цукровий пісок. Ставимо все в тепле місце, не накриваючи при цьому кришкою. Горловину банки замотуємо марлею, щоб уберегти напій від пилу.
Через кілька діб домашній житній квас без дріжджів повністю готовий! Проціджуємо його кілька разів через марлю, перелити рідину в пластикові пляшки, закручуємо кришками і ставимо в холодильник. Гущавину, що залишилася - квасне сусло, не викидаємо: воно ще послужить вам в подальшому в якості закваски! Просто додаємо до нього кілька свіжих житніх сухариків, знову заливаємо прохолодною кип'яченою водою і у вас виходить нова порція домашнього квасу.
Представляємо вам ще один рецепт дуже корисного квасу без дріжджів, приготованого на основі буряків. Напій має гарний колір і чудовий насичений смак.
Інгредієнти:
буряк - 1 кг;
житній хліб бездріжджовий - 100 г;
кип'ячена вода - 2 л;
цукровий пісок - 4 ст. ложки.
Приготування
Буряк промиваємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо на терочке. Скоринку житнього хліба розрізаємо на шматочки і підсушуємо близько 5 хвилин в духовці. Викладаємо буряк в чисту банку, додаємо підсушену хлібну скоринку, насипаємо цукор і заливаємо все кип'яченої, але охолодженою водою. Потім накриваємо горло банки марлею і наполягаємо напій в теплому місці 3-4 дні. Далі ретельно квас проціджують через марлю, розливаємо його по пляшках і прибираємо в холодильник.
Інгредієнти:
пшениця - 3 ст.;
вода кип'ячена - 4 л;
квасне сусло - 8 ст. ложок;
мед - 15 ст.
Приготування
Отже, спочатку ставимо пшеницю проращиваться. Для цього ретельно її промиваємо і замочуємо приблизно на 10 годин. Потім воду зливаємо, знову гарненько промиваємо і накриваємо рушником. Залишаємо пшеницю проращиваться на 2 діб. Потім зерна подрібнюємо в м'ясорубці і перекладаємо масу в чисту 5 - ти літрову банку, наповнену теплою кип'яченою водою.
Далі додаємо квасне сусло, все ретельно перемішуємо і, якщо залишилося місце, доливаємо воду. Тепер накриваємо банку рушником і залишаємо в теплі приблизно на 48 годин. Коли зверху квасу з'явиться біла вівчарик, а на смак він буде газованим, і ви відчуєте справжній смак радянського квасу - значить наш напій без дріжджів повністю готовий.
Акуратно перелити його через марлю в чисту велику банку таким чином, щоб осад не піднявся і залишився повністю на дні першої банки. Закриваємо зверху щільною кришкою і прибираємо квас в холодильник. Його можна подавати до столу як теплим, так і охолодженим. Зберігаємо домашній напій тільки в холодильнику протягом 2 тижнів.
Рецепт хлібного квасу без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо шматок свіжого житнього хліба, нарізаємо його на невеликі шматочки і підсушуємо до затвердіння на свіжому повітрі. Потім вийшли сухарики перекладаємо на великій деко і ставимо на 10 хвилин у розігріту духовку. Випікаємо при температурі 100 градусів до появи на них темної кірочки. Після цього висипаємо їх у чисту 3-х літрову банку і заливаємо кип'яченою фільтрованою водою, охолодженою до кімнатної температури. Додаємо в банку непромитий родзинки і всипаємо поступово цукровий пісок. Ставимо все в тепле місце, не накриваючи при цьому кришкою. Горловину банки замотуємо марлею, щоб уберегти напій від пилу.
Через кілька діб домашній житній квас без дріжджів повністю готовий! Проціджуємо його кілька разів через марлю, перелити рідину в пластикові пляшки, закручуємо кришками і ставимо в холодильник. Гущавину, що залишилася - квасне сусло, не викидаємо: воно ще послужить вам в подальшому в якості закваски! Просто додаємо до нього кілька свіжих житніх сухариків, знову заливаємо прохолодною кип'яченою водою і у вас виходить нова порція домашнього квасу.
Рецепт бурякового квасу без дріжджів
Представляємо вам ще один рецепт дуже корисного квасу без дріжджів, приготованого на основі буряків. Напій має гарний колір і чудовий насичений смак.
Інгредієнти:
Приготування
Буряк промиваємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо на терочке. Скоринку житнього хліба розрізаємо на шматочки і підсушуємо близько 5 хвилин в духовці. Викладаємо буряк в чисту банку, додаємо підсушену хлібну скоринку, насипаємо цукор і заливаємо все кип'яченої, але охолодженою водою. Потім накриваємо горло банки марлею і наполягаємо напій в теплому місці 3-4 дні. Далі ретельно квас проціджують через марлю, розливаємо його по пляшках і прибираємо в холодильник.
Рецепт домашнього квасу без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку ставимо пшеницю проращиваться. Для цього ретельно її промиваємо і замочуємо приблизно на 10 годин. Потім воду зливаємо, знову гарненько промиваємо і накриваємо рушником. Залишаємо пшеницю проращиваться на 2 діб. Потім зерна подрібнюємо в м'ясорубці і перекладаємо масу в чисту 5 - ти літрову банку, наповнену теплою кип'яченою водою.
Далі додаємо квасне сусло, все ретельно перемішуємо і, якщо залишилося місце, доливаємо воду. Тепер накриваємо банку рушником і залишаємо в теплі приблизно на 48 годин. Коли зверху квасу з'явиться біла вівчарик, а на смак він буде газованим, і ви відчуєте справжній смак радянського квасу - значить наш напій без дріжджів повністю готовий.
Акуратно перелити його через марлю в чисту велику банку таким чином, щоб осад не піднявся і залишився повністю на дні першої банки. Закриваємо зверху щільною кришкою і прибираємо квас в холодильник. Його можна подавати до столу як теплим, так і охолодженим. Зберігаємо домашній напій тільки в холодильнику протягом 2 тижнів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити закваску для квасу?
Закваска - дуже важливий інгредієнт для приготування одного з найпопулярніших напоїв літа - квасу. Звичайно, можна купити готову закваску, але краще
Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
Житній квас
Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш
Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
Квас з ячменю - рецепт
Квас - це прохолодний корисний напій, який дуже популярний в Росії. І сьогодні мова піде про те, як його смачно приготувати з ячменю. Пропонуємо