Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Квас з ячменю - рецепт

Квас з ячменю - рецепт

13-03-2015, 08:54
4 692
Квас з ячменю - рецепт
Квас на Русі вважався не просто прохолодним напоєм, який чудово вгамовує спрагу, але і прирівнювався до ліків. Цінність квасу проявлялася в його вітамінному багатстві, адже в час Великого посту саме його вважали головним джерелом здоров'я і сили. Як приготувати справжній квас з ячменю в домашніх умовах ми докладно розповімо далі.

Рецепт приготування ячмінного квасу


Так як більшість рецептів сучасного квасу містять у своєму складі дріжджі, вживати їх категорично не рекомендується. Причиною тому є пуринові підстави, якими дріжджі багаті. Саме ці підстави сприяють відкладенню солей в організмі. Щоб уберегти своє здоров'я, приготуйте натуральний квас з використанням лише двох інгредієнтів. Яких? Читайте нижче.
Інгредієнти:

  • овес - банку 05 л;

  • цукор.


  • Приготування
    Овес добре промиваємо і кладемо в банку, об'ємом 3 літри. Якщо ви збираєтеся пити самий перший настій, то воду бажано прокип'ятити, але зазвичай перший напій виливають, так як він чи володіє класичним "квасним" смаком. Разом з водою додаємо 4-5 столових ложок цукру і гарненько все перемішуємо. ставимо ємність з вівсом в прохолодне місце і залишаємо на 3-4 дні.
    Після закінчення часу старий настій зливаємо, а зерна вівса заливаємо свіжою кип'яченою і охолодженою) водою з додаванням того ж кількості цукру. Через 3-5 днів напій можна спробувати. Врахуйте, чим довше стоїть квас - тим більш різкий смак він набуває, тому любителі по-справжньому сильну напою можуть повторити процедуру і зерна залити свіжою водою з цукром повторно.
    Якщо ви не дотримуєтесь тепловий режим при визрівання напою, то рідина може стати дуже в'язкою. У цьому випадку не варто турбуватися, просто злийте воду і замініть її свіжою.
    Квас з ячменю, приготований в домашніх умовах, згодиться не тільки для угамування спраги в спекотний день, але і в якості основи для класичної окрошки .

    Житній квас з ячмінного солоду


    Інгредієнти:

  • борошно житнє - 1/2 кг;

  • ячмінний солод (подрібнений, пивний) - 250 г;

  • вода - 400 мл+45 л;

  • Квас з ячменю - рецепт

  • цукор - 200 г;

  • дріжджі сухі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    З борошна, солоду і 400 мл води замішуємо тісто. Випікаємо колобок з такого тіста в духовці в 2 етапи: перший - при 70 градусах 1 годину, а другий - 45 хвилин при 175 градусах. Хліб нарізаємо кубиками і випікаємо при 180 градусах 30 хвилин.
    Заливаємо 300 грам сухарів водою з додаванням дріжджів і цукру і залишаємо в прохолодному місці на добу, після чого напій можна охолоджувати і розливати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Квас з березового соку
    Квас з березового соку
    Хочете приготувати смачних квас, але не знаєте як? У цій статті ми розповімо про рецепти цього напою з березового соку. Він виходить ароматним, та
    Квас з вівса
    Квас з вівса
    Квас з вівса - приємний підбадьорливий і освіжаючий напій, від якого дуже складно відірватися, спробувавши хоч раз. Саме тому ми пропонуємо вам
    Банановий квас
    Банановий квас
    Любите пити корисні напої? Тоді вам сподобається банановий квас. Для його приготування вам знадобляться тільки бананові шкурки, самі плоди можете
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Хлібний квас
    Хлібний квас
    Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
    Квас із сухофруктів
    Квас із сухофруктів
    Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми