Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Квас з вівса

Квас з вівса

13-03-2015, 09:20
4 535
Квас з вівса
А ви чули про квасі, приготованому з вівса? Якщо ви ще не пробували цей божественний напій, то цей рецепт саме для вас! Готується квас дуже швидко і легко. Особливо приємно пити його в жарку погоду в охолодженому вигляді. Він не тільки дуже смачний, але і корисний. Адже овес чудово заряджає людину енергією, допомагає знизити рівень цукру, холестерину, забезпечує безпеку серцево-судинній системі.
У народній медицині квас з вівса застосовують при стомленні, безсоння, слабкість і зниженому апетиті. Цей напій просто необхідний для підвищення життєвого тонусу. Він очищає організм від шлаків і токсинів, підвищує імунну систему, покращує обмінні процеси в організмі.
Зберігають його зазвичай в погребі чи холодильнику в щільно закритій банці. Він виходить дуже світлим, майже білим. Він є чудовим напоєм для приготування окрошки на квасі і втамування спраги. А ще він нічим не поступається хлібного. Варто відзначити, що для створення даного напою вам не доведеться задаватися питанням, як зробити закваску для квасу , оскільки він готується набагато простіше. Давайте розглянемо з вами більш детально, як же зробити квас з вівса?

Класичний рецепт вівсяного квасу


Інгредієнти:

  • овес - 2 ст.;

  • кип'ячена вода - 4 ст.;

  • цукор - 4 ч. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати квас з вівса? Зараз овес ви можна купити на ринку або в будь-якому магазині. Отже, для приготування квасу, беремо овес, ретельно промиваємо кілька разів в холодній воді, перебираємо і засипаємо в трилітрову банку. Далі всипаємо цукор і заливаємо холодною кип'яченою питною водою. Все це залишаємо на чотири дні при кімнатній температурі для бродіння. Перша порція вівсяної квасу виходить не дуже смачною, тому краще її просто вилити. Овес ж знову заливаємо свіжою питною водою, додаємо знову чотири ложки цукру і залишаємо бродити приблизно на три дні, можна й більше. Чим довше квас буде бродити, тим міцніше і кисліше і міцніше він вийде. Випивши повністю всю цю порцію квасу, овес можна використовувати для приготування наступної. Так його можна не змінювати протягом 10 разів.
    Пам'ятайте одну річ, якщо в приміщенні дуже жарко, то квас може вийти по консистенції як кисіль. Не переживайте, в цьому немає нічого страшного. Просто вам треба буде злити і залити заново свіжою водою, додавши потрібну кількість цукру, після чого прибрати банку в більш прохолодне місце для бродіння.

    Рецепт квасу з вівса з родзинками


    Інгредієнти:

  • овес - 1 ст.;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • родзинки - 50 г;

  • кип'ячена вода - 3 ст.


  • Приготування
    Овес ретельно промиваємо під струменем холодної проточної води і перекладаємо в трьох літрову банку. Додаємо цукор і промитий, вимочений родзинки. Вливаємо холодну кип'ячену питну воду, накриваємо банку марлею і ставимо на 4 дні в тепле місце, краще всього прямо на підвіконня, на сонечко.
    По закінченню часу вівсяної квас готовий! Далі його переливаємо в суху чисту ємність, графин і зберігаємо в холодильнику.
    А в банку з рештою вівсом знову додаємо 3 столові ложки цукру і заливаємо все питною водою за даною рецептурою.
    Квас з вівса
    Таким чином овес можна використовувати до 5 разів, постійно зменшуючи кількість цукру на 1 столову ложку.

    Вівсяної квас з медом


    Інгредієнти:

  • вода - 3 л;

  • вівсяне борошно - 1 кг;

  • дріжджі - 50 г;

  • мед - 05 ст.


  • Приготування
    Беремо овес, гарненько його промаливаем і отриману борошно разом з висівками перекладаємо в глиняні горщики. Далі заливаємо окропом і поставити на кілька годин в розігріту духовку. Після охолодження з допомогою сита або марлі рідина відокремлюємо, розбавляємо теплою водою і заквашиваем дріжджами. Додаємо мед і витримуємо вівсяний квас протягом 18 годин. Отриманий напій зберігаємо в погребі чи холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити закваску для квасу?
    Як зробити закваску для квасу?
    Закваска - дуже важливий інгредієнт для приготування одного з найпопулярніших напоїв літа - квасу. Звичайно, можна купити готову закваску, але краще
    Банановий квас
    Банановий квас
    Любите пити корисні напої? Тоді вам сподобається банановий квас. Для його приготування вам знадобляться тільки бананові шкурки, самі плоди можете
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Квас із сухофруктів
    Квас із сухофруктів
    Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
    Квас з ячменю - рецепт
    Квас з ячменю - рецепт
    Квас - це прохолодний корисний напій, який дуже популярний в Росії. І сьогодні мова піде про те, як його смачно приготувати з ячменю. Пропонуємо
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,