Банановий квас

Квас з бананової шкірки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування квасу на бананових кірках потрібно вибирати стиглі плоди з яскраво-жовтою шкіркою без темних плям і пошкоджень. Спочатку банани ретельно промиваємо під проточною водою, потім їх очищаємо, внутрішню частину відкладаємо в сторону, а шкірку обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо її в мішечок з марлі і кладемо на дно банки. Щоб мішечок не спливав, можна прикріпити який-небудь грузик. Висипаємо в банку цукор і заливаємо охолодженою кип'яченою водою. Сметану розмішуємо в 50 мл води і теж виливаємо в банку.

Порада: від готового бананового квасу ви можете відлити 1 літр і пити поки його, а в банку знову додати літр води і 100 г цукру. Через пару днів і новий квас досягне потрібного стану. Так можна повторювати кілька разів. А як тільки квас почне втрачати смак, зробите нову закваску.
Рекомендуємо добрі рецепти

Квас з березового соку
Хочете приготувати смачних квас, але не знаєте як? У цій статті ми розповімо про рецепти цього напою з березового соку. Він виходить ароматним, та

Квас з вівса
Квас з вівса - приємний підбадьорливий і освіжаючий напій, від якого дуже складно відірватися, спробувавши хоч раз. Саме тому ми пропонуємо вам

Буряковий квас
Буряковий квас - дуже смачний і корисний напій, але вживати його можна не всім, та й не в великих кількостях. Тому робити його краще трошки, щоб

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у

Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми

Квас з ячменю - рецепт
Квас - це прохолодний корисний напій, який дуже популярний в Росії. І сьогодні мова піде про те, як його смачно приготувати з ячменю. Пропонуємо