Банановий квас або квас на бананових кірках - напій не тільки смачний і добре вгамовує спрагу, але ще й корисний. Він володіє прекрасним імуномодулюючою дією. Це можливо завдяки тому, що в процесі бродіння бананових шкурок виділяються такі речовини, як мукополісахариди і триптофан. Саме вони і додають банановому квасу цілющу силу. Вважається, що вживання цього напою знижує ризик виникнення ракових клітин. Крім того, банановий квас корисний при гіпертонії, цукровому діабеті, хворобах печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту. Так що, з'ївши банан, зробивши з них банановий пудинг або бананові млинці не поспішайте викидати шкірку, ми вам зараз розповімо, як готувати квас з бананових шкурок.
Квас з бананової шкірки - рецепт
Інгредієнти: бананова шкірка - 4 шт.; сметана 15%-ной жирності - 2 ч. ложки; цукор - 1 склянка; вода - 3 л. Приготування Для приготування квасу на бананових кірках потрібно вибирати стиглі плоди з яскраво-жовтою шкіркою без темних плям і пошкоджень. Спочатку банани ретельно промиваємо під проточною водою, потім їх очищаємо, внутрішню частину відкладаємо в сторону, а шкірку обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Складаємо її в мішечок з марлі і кладемо на дно банки. Щоб мішечок не спливав, можна прикріпити який-небудь грузик. Висипаємо в банку цукор і заливаємо охолодженою кип'яченою водою. Сметану розмішуємо в 50 мл води і теж виливаємо в банку.
Залишаємо квас бродити при кімнатній температурі на 2-3 тижні, зверху банку можна прикрити марлею, складеною в 3-4 шари. Образовивающуюся цвіль потрібно обов'язково знімати. По закінченню цього часу квас з бананових шкурок проціджуємо, охолоджуємо і п'ємо на здоров'я. У лікувальних цілях рекомендується вживати цей напій за півгодини до їжі по 150 мл
Порада: від готового бананового квасу ви можете відлити 1 літр і пити поки його, а в банку знову додати літр води і 100 г цукру. Через пару днів і новий квас досягне потрібного стану. Так можна повторювати кілька разів. А як тільки квас почне втрачати смак, зробите нову закваску.