Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Квас із сухофруктів

Квас із сухофруктів

13-03-2015, 08:55
4 401
Квас із сухофруктів
Жарким і спекотним літом дуже хочеться пити. Тому, щоб втамувати цю шалену спрагу, пропонуємо вам приготувати корисний і натуральний квас із сухофруктів.

Рецепт квасу з сухофруктів


Інгредієнти:

  • квас сухий - 5 ст. ложки;

  • цукор - 5 ст. ложки;

  • сухі дріжджі - 1 пакетик;

  • хліб житній - 1 шматочок;

  • кип'ячена вода;

  • родзинки.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати квас з сухофруктів. Отже, для приготування цього напою нам знадобиться чиста суха банку і тепла кип'ячена вода. Обдаємо посуд окропом, насипаємо в неї 3 столові ложки сухої суміші, кладемо трохи цукру, додаємо жменю родзинок, кілька скоринок житнього хліба і висипаємо пакетик сухих дріжджів.
    Заливаємо все наполовину теплою водою і перемішуємо. Тепер зав'язуємо банку зверху марлею і ставимо на добу в тепле місце. Після закінчення зазначеного часу, додаємо залишився сухий квас, цукор, доливаємо майже під горлечко теплої води, знову зав'язуємо марлею і прибираємо тару в тепле темне місце.
    Через 3 дні перший квас готовий. Обережно зливаємо його, проціджуємо і прибираємо для зберігання в холодильник, а в банку з осадом знову наливаємо теплої води, кладемо цукор, сухий квас і ставимо бродити приблизно на добу. Друга порція квасу вийде набагато смачніше, і практично не буде пахнути дріжджами.

    Квас з сухофруктами


    Інгредієнти:

  • родзинки - 1 кг;

  • сухофрукти - 100 г;

  • мед - 400 г;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • кип'ячена вода - 1000 мл;

  • винні дріжджі - 20 р.


  • Приготування
    Квас із сухофруктів
    Ізюм і сухофрукти заздалегідь промиваємо, кладемо в каструльку, заливаємо літром води і варимо на слабенькому вогні до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Потім обережно виймаємо сухофрукти і протираємо. Тепер кладемо мед, вливаємо півлітра кип'яченої води і доводимо сусло до кипіння, постійно помішуючи і знімаючи піну.
    Далі рідина охолоджуємо до температури 25 градусів і вбиваємо в неї один яєчний білок, щоб готовий напій мав приємний світлий колір. Тепер даємо квасу відстоятися, після чого обережно зливаємо квас в чисту ємність, вливаємо в неї винні дріжджі і залишаємо бродити.
    По закінченні процесу акуратно перелити напій в чисту ємність, закриваємо зверху кришкою і прибираємо в льох на 3 дні, щоб квас повністю дозрів. Якщо хочете, то можете в процесі приготування додати ще лимон або лимонну цедру. Перед подачею на стіл, розливаємо квас по склянках і прикрашаємо листочками свіжої м'яти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Квас з березового соку
    Квас з березового соку
    Хочете приготувати смачних квас, але не знаєте як? У цій статті ми розповімо про рецепти цього напою з березового соку. Він виходить ароматним, та
    Банановий квас
    Банановий квас
    Любите пити корисні напої? Тоді вам сподобається банановий квас. Для його приготування вам знадобляться тільки бананові шкурки, самі плоди можете
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Житній квас
    Житній квас
    Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш
    Хлібний квас
    Хлібний квас
    Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,