Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вишневий квас

Вишневий квас

19-01-2015, 15:25
1 297
Вишневий квас
Квас - традиційний слов'янський освіжаючий і жаждоутоляющий хмільний напій, що отримується в результаті незавершеного спиртового і молочнокислого бродіння вихідного сусла (частка етилового спирту не більше 22 %). До складу початкового сусла для приготування квасу можуть входити зернова борошно, житні сухарі , солод (пшеничний або ячмінний), в кваси також додають натуральний квітковий мед (в даний час його іноді замінюють цукром, родзинки і різні ароматні трави. Кваси також можна робити на основі ягід і фруктів (причому як з сухарями та/або солодом, так і без них).
Розповімо, як приготувати вишневий квас з медом, в сезон цей напій просто чудовий. Вишню вибираємо соковиту і стиглу.

Вишневий квас з медом


Інгредієнти:

  • вишня свіжа - 1 кг;

  • вода (фільтрована або кип'ячена) - 2 л;

  • мед натуральний (або цукор-пісок) - 150-200 г;

  • родзинки - близько 50 г або дріжджі свіжі пресовані - близько 3-5 р.


  • Приготування
    Вишню (без плодоніжок) промиємо і закладемо в 3-х літрову сулію. Вишні треба розчавити (можна по одній, просто витягти з них кісточки або придушити з кісточками прямо в бутлі). Воду подогреем, але кип'ятити не будемо - інакше втратимо вітамін С, якого в вишні дуже багато. Інші корисні речовини (мед, пектини, фруктові кислоти та ін) під дією окропу теж можуть руйнуватися, утворюючи шкідливі сполуки. Тому температура води при заливанні вишні повинна бути не вище 40 градусів за С.
    Додамо мед і дріжджі або непропаренний родзинки (на його поверхні обов'язково є грибкові організми, які забезпечать забраживание). Якщо використовуєте цукор замість меду, вода може бути гаряче - близько 70-80 градусів С. Горло бутлів зав'язуємо марлею, складеною вдвічі. Ставимо бутлі з суслом в тепле місце (на засклену веранду, в лоджію). Бродіння має розпочатися на 2-3-й день (якщо не почалося, внесіть дріжджі). Через 4-5 днів ви можете квас процідити, розлити в пляшки остудити і насолоджуватися. На 8-15 день зберігання в прохолодному місці квас досягне максимальної міцності. Якщо готовий квас буде розлито в пляшки, які можна
    Вишневий квас
    герметично укупорить (закрутити, як шампанське, дротом або використовувати пластикові пляшки), квас вийде газованим.
    У кухоль з квасом можна покласти свіжий листочок м'яти - ця добавка додасть напою додаткові смакові і ароматичні відтінки.
    Зрозуміло, вишневий квас можна готувати, використовуючи та інші рецепти, підійдіть до питання творчо.
    Замість дріжджів та/або родзинок можна додати домашні сухарі з житнього хліба (не більше 100 г на 3 л) і кілька шишок свіжого хмелю (3-5 на 3 л).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Квас з березового соку
    Квас з березового соку
    Хочете приготувати смачних квас, але не знаєте як? У цій статті ми розповімо про рецепти цього напою з березового соку. Він виходить ароматним, та
    Банановий квас
    Банановий квас
    Любите пити корисні напої? Тоді вам сподобається банановий квас. Для його приготування вам знадобляться тільки бананові шкурки, самі плоди можете
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Житній квас
    Житній квас
    Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш
    Квас із сухофруктів
    Квас із сухофруктів
    Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас без дріжджів - рецепт
    Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,