Вернуться назад Распечатать

Яблучний квас

Яблучний квас
Смачний яблучний квас чудово втамовує вашу спрагу в спекотні літні дні, а взимку порадує всіх своїм дивовижним і свіжим смаком. Рецепт приготування такого напою досить проста і не відніме у вас багато часу і сил. Давайте розглянемо з вами як зробити яблучний квас в домашніх умовах.

Рецепт яблучного квасу


Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 4 л;

  • яблучний сік - 1 л;

  • цукровий пісок - 1 ст.;

  • розчинна кава - 2 ч. ложки;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, беремо яблучний сік, наливаємо його в глибоку емальовану каструльку, додаємо цукровий пісок, кладемо сухі дріжджі і розчинну каву. Потім все перемішуємо, заливаємо теплою кип'яченою водою і щільно закриваємо кришкою. Тримаємо напій при кімнатній температурі протягом 24 годин. Від часу витримки квасу в теплі, залежить його смак в результаті. Чим довше квас з яблучного соку коштує в теплі, тим краще він буде бродити і тим більш насиченим вийде. По закінченні доби, напій акуратно проціджуємо через марлю або сито, розливаємо по пляшках і прибираємо в холодильник. Подаємо готовий яблучний квас охолодженим, розлив його по високих скляних келихах.

    Яблучний квас без дріжджів


    Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • хлібний квас - 3 л;

  • цукровий пісок - 200 р.

  • Яблучний квас

    Приготування
    Беремо стиглі яблука, миємо, обсушуємо рушником і, разом з шкіркою і серцевиною, натираємо на крупній тертці. Далі яблучну масу перекладаємо в глибоку каструлю, заливаємо заздалегідь приготовленим або купленим хлібним квасом. Все гарненько розмішуємо, ретельно проціджуємо отриманий напій через сито або марлю і додаємо за смаком цукор. Розливаємо готовий яблучний квас по пляшках і зберігати в прохолодному місці, краще всього в холодильнику не більше тижня.
    Бажаєте скуштувати незвичайного квасу? Тоді приготуйте буряковий квас , або квас з березового соку .