Що може бути краще, ніж в літній спекотний день втамувати спрагу прохолодним квасом. А якщо він ще й домашнього приготування, то це взагалі смакота. Ми вам зараз розповімо, як зробити домашній квас з березового соку.
Березовий квас - рецепт приготування
Інгредієнти: березовий сік - 5 л; дріжджі - 25 р. Приготування Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і даємо трохи прокипіти, щоб частина рідини, що випарувалася. Вимикаємо. Коли сік трохи охолоне, але ще буде теплим, додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, залишаємо на деякий час, щоб вони почали бродити. Після цього розливаємо напій в зручні для зберігання ємності і ставимо в холодильник. Березовий квас готовий до вживання.
Як зробити березовий квас без дріжджів?
Інгредієнти: березовий сік - 2 л; родзинки - 20 шт.; зерна пшениці - 30 р. Приготування Березовий сік наливаємо у банку, додаємо ізюм, зерна пшениці. Після чого банку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Дня через 2-3 квас готовий.
Березовий квас з чорним хлібом
Інгредієнти: березовий сік - 5 л; чорний хліб - 400 г; цукор - 1 склянка; ячмінь - 5 ст. ложок; чорна смородина - 3 гілочки. Приготування Хліб нарізаємо невеликими шматочками і підсушуємо в духовці. Ячмінь обсмажуємо до коричневого кольору на сковороді (замість ячменю можна взяти і пшеницю). Цукор також обсмажуємо до темно-коричневого кольору.
Березовий сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, додаємо сухарики із чорного хліба, зерно, цукор, все добре перемішуємо, додаємо гілочки смородини. Залишаємо квас бродити при кімнатній температурі протягом 3-4 днів. Після цього напій можна розлити по бутлях і зберігати в холодильнику.
Щоб спростити завдання, хліб можна не підсушувати в духовці, а просто взяти скоринки хліба позажаристее. А замість пшениці або ячменю можна взяти і рис, але тоді краще ще додати 30 г дріжджів.
Хочете побільше рецептів освіжаючих напоїв? Будь ласка - у нас є і рецепт сангрії або компоту з яблук - на ваш смак.