Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грушевий сік

Грушевий сік

13-03-2015, 09:03
5 883
Грушевий сік
Грушевий сік - напій надзвичайно корисний, який нерідко застосовується в програмах очищення організму від шлаків. Урізноманітнити напій можна додавши у нього інші фрукти і ягоди, а також улюблені ароматні спеції. Як зробити грушевий сік ми дізнаємося з рецептів нижче.

Рецепт грушевого соку


Інгредієнти:

  • свіжі груші - 2-3 кг.


  • Приготування
    Рецепт заготівлі грушевого соку на зиму дуже простий: груші моєму, очищаємо від серцевини і пропускаємо через м'ясорубку. Готову м'якоть пускаємо під прес, отриману рідину зціджуємо через кілька шарів марлі в каструлю. Щоб полегшити процес приготування грушевого соку, можна скористатися соковижималкою. Отриманий сік розливаємо по банках, накриваємо кришкою і ставимо на водяну баню варитися 15-30 хвилин. Таким чином, заготовлюється грушевий сік на зиму, або для тривалого зберігання, але якщо ви плануєте випити напій в найближчі пару днів, то прокип'ятіть його 2-3 хвилини і залиште остигати безпосередньо до вживання.
    За такою ж схемою можна заготовлювати і яблучно-грушевий сік на зиму. Якщо яблука і груші не відрізняються особливою насолодою, то доповнити напій можна цукром або медом за смаком.

    Грушевий сік в соковарці


    Приготувати сік яблучно-грушевий, або чисто грушевий можна за допомогою нехитрого девайса - соковарки. За допомогою цього пристрою соку виходить більше, ніж при використанні соковижималки.
    Для приготування соку в соковарці, груші необхідно перебрати, цілі плоди відокремити від насіння і нарізати кубиками. Підготовлений фрукт кладемо в контейнер соковарки, заливаємо у відсік для води рідину і накриваємо все кришкою. Процес варіння соку займає від 20 до 60 хвилин (залежно від м'якості плоду), після чого на виході ми отримуємо густий і солодкий напій, який зберіг всі свої вітаміни. Гарячий сік можна розливати по простерилизованним банкам, або пляшках і залишити на зберігання.
    Якщо натуральної солодощі напою вам недостатньо, то перед приготуванням одночасно з фруктами в контейнер можна засипати цукрового піску, приблизно 40-50 г на 1 кг груш.
    Вітамінний сік з груш і огірків
    Грушевий сік

    Інгредієнти:

  • груша - 1 шт.;

  • тертий імбир - 1/3 ч. ложки;

  • огірок - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла.


  • Приготування
    Готуємо овочі і фрукти до вичавці: грушу очищаємо від насіння, огірок і селеру нарізаємо великими кубиками. Пропускаємо через соковижималку всі готові плоди разом з імбиром. На виході отримуємо підбадьорливий і свіжий сік, з якого приємно почати ранок.
    Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо спробувати зробити апельсиновий або ананасовий сік - вийде смачно і корисно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучний сік в соковарці
    Яблучний сік в соковарці
    Ви любите яблучний сік? Тоді пропонуємо зробити його в домашніх умовах з використанням соковарки, в ній сік вийде набагато чистіше, ніж через
    Конфітюр з груш
    Конфітюр з груш
    Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
    Самогон з груш
    Самогон з груш
    Самогон - досить міцний алкогольний напій, одержуваний шляхом перегону спиртовмісних продуктів. Його роблять з цукру, або ягід і фруктів, в яких він
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Мармелад з груш
    Мармелад з груш
    Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
    Грушевий пудинг
    Грушевий пудинг
    Пудинг - чудовий десерт, який чудово підійде до сніданку. Таке ласощі сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми поговоримо про грушевому