Грушевий сік - напій надзвичайно корисний, який нерідко застосовується в програмах очищення організму від шлаків. Урізноманітнити напій можна додавши у нього інші фрукти і ягоди, а також улюблені ароматні спеції. Як зробити грушевий сік ми дізнаємося з рецептів нижче.
Рецепт грушевого соку
Інгредієнти: свіжі груші - 2-3 кг. Приготування Рецепт заготівлі грушевого соку на зиму дуже простий: груші моєму, очищаємо від серцевини і пропускаємо через м'ясорубку. Готову м'якоть пускаємо під прес, отриману рідину зціджуємо через кілька шарів марлі в каструлю. Щоб полегшити процес приготування грушевого соку, можна скористатися соковижималкою. Отриманий сік розливаємо по банках, накриваємо кришкою і ставимо на водяну баню варитися 15-30 хвилин. Таким чином, заготовлюється грушевий сік на зиму, або для тривалого зберігання, але якщо ви плануєте випити напій в найближчі пару днів, то прокип'ятіть його 2-3 хвилини і залиште остигати безпосередньо до вживання.
За такою ж схемою можна заготовлювати і яблучно-грушевий сік на зиму. Якщо яблука і груші не відрізняються особливою насолодою, то доповнити напій можна цукром або медом за смаком.
Грушевий сік в соковарці
Приготувати сік яблучно-грушевий, або чисто грушевий можна за допомогою нехитрого девайса - соковарки. За допомогою цього пристрою соку виходить більше, ніж при використанні соковижималки.
Для приготування соку в соковарці, груші необхідно перебрати, цілі плоди відокремити від насіння і нарізати кубиками. Підготовлений фрукт кладемо в контейнер соковарки, заливаємо у відсік для води рідину і накриваємо все кришкою. Процес варіння соку займає від 20 до 60 хвилин (залежно від м'якості плоду), після чого на виході ми отримуємо густий і солодкий напій, який зберіг всі свої вітаміни. Гарячий сік можна розливати по простерилизованним банкам, або пляшках і залишити на зберігання.
Якщо натуральної солодощі напою вам недостатньо, то перед приготуванням одночасно з фруктами в контейнер можна засипати цукрового піску, приблизно 40-50 г на 1 кг груш.
Вітамінний сік з груш і огірків Інгредієнти: груша - 1 шт.; тертий імбир - 1/3 ч. ложки; огірок - 1 шт.; селера - 2 стебла. Приготування Готуємо овочі і фрукти до вичавці: грушу очищаємо від насіння, огірок і селеру нарізаємо великими кубиками. Пропускаємо через соковижималку всі готові плоди разом з імбиром. На виході отримуємо підбадьорливий і свіжий сік, з якого приємно почати ранок.
Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо спробувати зробити апельсиновий або ананасовий сік - вийде смачно і корисно.