Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грушевий пудинг

Грушевий пудинг

18-01-2015, 21:15
1 313
Грушевий пудинг
Грушевий пудинг - блюдо дуже просте у приготуванні. На відміну від більшості уявлень наших співвітчизників пудинг не являє собою желеподібну масу, але при цьому є десертом ситним і в'язким. У цій статті ми розглянемо як рецепт густого і тягучого шоколадного пудингу, так і варіант класичного англійського крамбла з горіхами.

Грушевий пудинг з горіхами і яблуками


Інгредієнти:
Для пудингу:

  • яблука - 500 г;

  • груші - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • розмарин - 1 гілочка.


  • Для крихти:

  • волоський горіх - 100 г;

  • борошно - 175 г;

  • вершкове масло - 85 м;

  • цукор - 85 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити грушевий пудинг, яблука і груші моєму, шкірку чистимо, видаляємо серцевину і ріжемо їх кубиками. Поливаємо нарізані плоди лимонним соком і присмачую цедрою, посипаємо все цукром і кладемо гілочку розмарину. Кладемо плоди в сотейник і тушкуємо 3-5 хвилин, після чого викладаємо на дно форми для випікання.
    Волоські горіхи подрібнюємо, тверде масло перетираємо з цукром і борошном, після чого додаємо горіхову крихту і змішуємо. Посипаємо крихтою груші і яблука і ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовий пудинг залишаємо охолонути 5-10 хвилин, після чого нарізаємо і подаємо з кулькою морозива або заварним кремом .

    Рецепт грушевого пудингу з шоколадом


    Насичений і ароматний грушевий пудинг з шоколадом - справжня насолода для ласуни. Тягуча шоколадна серцевина десерту, в поєднанні з м'якими запеченими грушами, що може бути смачніше? До того ж готувати таке блюдо елементарно просто, переконаєтеся в цьому самі.
    Інгредієнти:

  • груші - 800 г;

  • борошно - 125 г;

  • какао-порошок - 25 г;

  • цукор - 125 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • Грушевий пудинг

  • яйця - 2 шт.;

  • ванільний екстракт.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для випікання діаметром 22 см змащуємо маслом.
    Груші, промиті, очищені і нарізані, викладаємо на дно форми для випікання. Борошно просіваємо з порошком для випічки і содою. Цукор збиваємо з яйцями, додаємо в суміш ванільний екстракт і масло. Поступово підсипаємо в суміш борошно і ретельно вимішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю груші і ставимо страву в духовку на 30 хвилин. Перед подачею даємо пудингу охолонути 5-10 хвилин, після чого нарізаємо і поливаємо шоколадним соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг - це смачний англійський десерт, але на наших столах він зустрічається не часто. І ми вирішили виправити це упущення і приготувати чудове
    Мармелад з груш
    Мармелад з груш
    Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
    Сирний пудинг в духовці
    Сирний пудинг в духовці
    Пудинг - це чудовий і швидкий сніданок, як для дітей, так і дорослих. Його можна приготувати з різними інгредієнтами. І сьогодні ми з вами поділимося
    Хлібний пудинг
    Хлібний пудинг
    Пудинги - це улюблене багатьма ласощі на сніданок. Готуються вони досить просто, а задоволення від частування отримаєте в повній мірі. І сьогодні ми
    Фруктовий пудинг
    Фруктовий пудинг
    Пудинг - це популярний англійське блюдо, яке зазвичай подають на сніданок. Він буває овочевий, м'ясний, молочний, і звичайно ж, фруктовий. Ось про