Хлібний пудинг
У хорошої господині знайдеться застосування навіть підсохлій випічці, і справа йде не про простих панірувальних сухарях , або грінках, а про повноцінне хлібному блюді - пудингу.
Смачний хлібний пудинг просто приготувати, а кінцевий результат приголомшить не тільки всіх тих, хто спробував, але і саму господиню.
Традиційний англійський хлібний пудинг з яблуками подається з не менш традиційним ванільним соусом. Рецепти обох читайте нижче.
Інгредієнти:
Для пудингу:
хліб (нарізаний кубиками) - 4 ст.;
родзинки - 1/4 ст.;
яблука - 2 шт.;
коричневий цукор - 1 ст.;
молоко - 3/4 ст.;
маргарин - 1/4 ст.;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
яйця - 2 шт.
Для ванільного соусу:
білий цукор - 1/4 ст.;
коричневий цукор - 1/4 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
маргарин - 1/2 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Яблука очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо тонкими скибочками. У великій мисці з'єднуємо нарізаний кубиками хліб, свіжий, або злегка зачерствевший, яблука і родзинки.
Невеликий сотейник ставимо на маленький вогонь і засипаємо в нього стакан цукру, вливаємо молоко і кладемо маргарин, або вершкове масло. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки маргарин не розтане, а потім заливаємо гарячою сумішшю інгредієнти у великій мисці.
Окремо змішуємо корицю, ваніль і яйця. Хлібно-молочну масу виливаємо в блюдо для запікання і заливаємо її яєчної сумішшю. Випікаємо яблучний пудинг в духовці при 175 градусах 40-50 хвилин.
Поки пудинг готується, змішуємо два види цукру, молоко і маргарин або масло в сотейнику. Доводимо суміш до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню. Додаємо в соус ванільний екстракт і поливаємо їм готовий пудинг.
Крім яблук у страву можна додавати практично будь-які улюблені фрукти, наприклад, персики, груші, або навіть інжир, а замість ванільного соусу використовувати ягідне пюре, або розтоплений шоколад.
Смачний хлібний пудинг просто приготувати, а кінцевий результат приголомшить не тільки всіх тих, хто спробував, але і саму господиню.
Рецепт хлібного пудингу з яблуками
Традиційний англійський хлібний пудинг з яблуками подається з не менш традиційним ванільним соусом. Рецепти обох читайте нижче.
Інгредієнти:
Для пудингу:
Для ванільного соусу:
Приготування
Яблука очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо тонкими скибочками. У великій мисці з'єднуємо нарізаний кубиками хліб, свіжий, або злегка зачерствевший, яблука і родзинки.
Невеликий сотейник ставимо на маленький вогонь і засипаємо в нього стакан цукру, вливаємо молоко і кладемо маргарин, або вершкове масло. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки маргарин не розтане, а потім заливаємо гарячою сумішшю інгредієнти у великій мисці.
Окремо змішуємо корицю, ваніль і яйця. Хлібно-молочну масу виливаємо в блюдо для запікання і заливаємо її яєчної сумішшю. Випікаємо яблучний пудинг в духовці при 175 градусах 40-50 хвилин.
Поки пудинг готується, змішуємо два види цукру, молоко і маргарин або масло в сотейнику. Доводимо суміш до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню. Додаємо в соус ванільний екстракт і поливаємо їм готовий пудинг.
Крім яблук у страву можна додавати практично будь-які улюблені фрукти, наприклад, персики, груші, або навіть інжир, а замість ванільного соусу використовувати ягідне пюре, або розтоплений шоколад.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пудинг в мікрохвильовці
Пудинг - це смачний англійський десерт, але на наших столах він зустрічається не часто. І ми вирішили виправити це упущення і приготувати чудове
Шоколадний пудинг - рецепт
Якщо ви вирішили порадувати діточок шоколадним пудингом, але не знаєте як підійти до приготування цього десерту, то наші рецепти допоможуть вам. А ще
Ванільний пудинг
Пудинг - це смачний англійський десерт, який обожнюють всі діти. Готують його з найпростіших інгредієнтів молока, цукру, яєць, борошна. І зараз ми
Грушевий пудинг
Пудинг - чудовий десерт, який чудово підійде до сніданку. Таке ласощі сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми поговоримо про грушевому
М'ясний пудинг
Пудинг - це улюблене багатьма англійське ласощі. А ви знаєте, що він може бути не тільки молочним і шоколадним, але і м'ясних? Ось про останньому
Фруктовий пудинг
Пудинг - це популярний англійське блюдо, яке зазвичай подають на сніданок. Він буває овочевий, м'ясний, молочний, і звичайно ж, фруктовий. Ось про