Вернуться назад Распечатать

Хлібний пудинг

Хлібний пудинг
У хорошої господині знайдеться застосування навіть підсохлій випічці, і справа йде не про простих панірувальних сухарях , або грінках, а про повноцінне хлібному блюді - пудингу.
Смачний хлібний пудинг просто приготувати, а кінцевий результат приголомшить не тільки всіх тих, хто спробував, але і саму господиню.

Рецепт хлібного пудингу з яблуками


Традиційний англійський хлібний пудинг з яблуками подається з не менш традиційним ванільним соусом. Рецепти обох читайте нижче.
Інгредієнти:
Для пудингу:

  • хліб (нарізаний кубиками) - 4 ст.;

  • родзинки - 1/4 ст.;

  • яблука - 2 шт.;

  • коричневий цукор - 1 ст.;

  • молоко - 3/4 ст.;

  • маргарин - 1/4 ст.;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • яйця - 2 шт.


  • Для ванільного соусу:

  • білий цукор - 1/4 ст.;

  • коричневий цукор - 1/4 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • маргарин - 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо тонкими скибочками. У великій мисці з'єднуємо нарізаний кубиками хліб, свіжий, або злегка зачерствевший, яблука і родзинки.
    Невеликий сотейник ставимо на маленький вогонь і засипаємо в нього стакан цукру, вливаємо молоко і кладемо маргарин, або вершкове масло. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки маргарин не розтане, а потім заливаємо гарячою сумішшю інгредієнти у великій мисці.
    Хлібний пудинг
    Окремо змішуємо корицю, ваніль і яйця. Хлібно-молочну масу виливаємо в блюдо для запікання і заливаємо її яєчної сумішшю. Випікаємо яблучний пудинг в духовці при 175 градусах 40-50 хвилин.
    Поки пудинг готується, змішуємо два види цукру, молоко і маргарин або масло в сотейнику. Доводимо суміш до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню. Додаємо в соус ванільний екстракт і поливаємо їм готовий пудинг.
    Крім яблук у страву можна додавати практично будь-які улюблені фрукти, наприклад, персики, груші, або навіть інжир, а замість ванільного соусу використовувати ягідне пюре, або розтоплений шоколад.