У хорошої господині знайдеться застосування навіть підсохлій випічці, і справа йде не про простих панірувальних сухарях , або грінках, а про повноцінне хлібному блюді - пудингу.
Смачний хлібний пудинг просто приготувати, а кінцевий результат приголомшить не тільки всіх тих, хто спробував, але і саму господиню.
Рецепт хлібного пудингу з яблуками
Традиційний англійський хлібний пудинг з яблуками подається з не менш традиційним ванільним соусом. Рецепти обох читайте нижче.
Інгредієнти: Для пудингу:
хліб (нарізаний кубиками) - 4 ст.; родзинки - 1/4 ст.; яблука - 2 шт.; коричневий цукор - 1 ст.; молоко - 3/4 ст.; маргарин - 1/4 ст.; мелена кориця - 1 ч. ложка; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; яйця - 2 шт. Для ванільного соусу:
білий цукор - 1/4 ст.; коричневий цукор - 1/4 ст.; молоко - 1/2 ст.; маргарин - 1/2 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Яблука очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо тонкими скибочками. У великій мисці з'єднуємо нарізаний кубиками хліб, свіжий, або злегка зачерствевший, яблука і родзинки.
Невеликий сотейник ставимо на маленький вогонь і засипаємо в нього стакан цукру, вливаємо молоко і кладемо маргарин, або вершкове масло. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки маргарин не розтане, а потім заливаємо гарячою сумішшю інгредієнти у великій мисці.
Окремо змішуємо корицю, ваніль і яйця. Хлібно-молочну масу виливаємо в блюдо для запікання і заливаємо її яєчної сумішшю. Випікаємо яблучний пудинг в духовці при 175 градусах 40-50 хвилин.
Поки пудинг готується, змішуємо два види цукру, молоко і маргарин або масло в сотейнику. Доводимо суміш до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню. Додаємо в соус ванільний екстракт і поливаємо їм готовий пудинг.
Крім яблук у страву можна додавати практично будь-які улюблені фрукти, наприклад, персики, груші, або навіть інжир, а замість ванільного соусу використовувати ягідне пюре, або розтоплений шоколад.